cineck 23.03.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam, mam kilka pytań odnośnie szamba... a dokładnie z czego to szambo w dzisiejszych czasach w świetle naszego wspaniałego prawa ma być. A więc czy bez żadnego problemu i niczyjej zgody mogę sobie wkopać dwa duże kręgi betonowe - oczywiście ładnie wszystko uszczelnić itp Bądź też czy mogę sobie wymurować szambo z eMek również ładnie wszystko uszczelnić , na górę dać płytę i finito. No można jeszcze dać zbiornik prefabrykowany ale jego to chyba bankowo można wmontować z matkę ziemię. A więc każdy z tych propozycji jest możliwy ?? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 23.03.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 rob sobie z czego chcesz - masz miec tylko protokół szczelnosci szamba do odbioru budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 23.03.2009 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 No świetnie a taki protokolik to jaka komisja przyznaje ?? i czy osobiście będzie odbierała szambo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.03.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 W świetle aktualnych przepisów wystarcza zaświadczenie kierbuda o szczelności zbiornika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 23.03.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Rozumiem dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 24.03.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 No i jeszcze powiedzmy szczerze, że takie szambo z wkopanych kręgów w ogólnosci jest nielegalne, bo nie jest szczelne. Jak kierownik budowy wystawi kwit, to oczywiście jego sprawa. W koncu to dodatkowy grosz - zwykle nieopodatkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 24.03.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam , żeby zrobić szambo i podłączyć go do domu legalnie , potrzebne jest pozwolenie . Oczywiście musi tez być atest szczelnosci , które wystawia firma produkująca szamba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciesiel 24.03.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U mnie przy odbiorze wymagali tylko oświadczenia kierbuda.Żadnych atestów nikt nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U mnie przy odbiorze wymagali tylko oświadczenia kierbuda. Żadnych atestów nikt nie chciał. Zgadza się - odbiór domu w PINB robiłem na początku zeszłego roku - w Nadzorze / Kraków / poinformowano mnie że wystarcza oświadczenie kierbuda o szczelności zbiornika - i nic ponadto - żadnego pozwolenia , czy czego innego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts