krzysno 23.03.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Pojechałem dzisiaj na budowę i odechciało mi się wszystkiego...ale po koleiprzy budowie domu nieopatrznie dałem zrobić kanalizację na gruncie nie hydraulikom, ale moim budowlańcom. Zapewnili mnie że znają się na tym itd.budowlańcy skończyli, ja położyłem już na chudziaku papę, folie sytropian i już miałem robić wylewki, ale coś mnie tknęło i zachciało mi się sprawdzać szczelność kanalizacji. zaślepiłem wszystkie otwory a do pionu sr. 110 nalałem wody, tak 2 metry wysokościno i wody ubywa w tempie 2 cm na minutę!!!! co robić?? wszystko kuć? to duży przeciek? Będzie w przyszłości śmierdziało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.03.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 No chyba lepiej teraz kuć niż po wylewkach i po wykończeniówce ... A tak na marginesie - ułożyć prawidłowo kanalizę to chyba zbyt skomplikowane nie jest - wystarczy pamiętać o dokładnym łączeniu rur / i o uszczelkach w kielichach / - wygląda na to że Ci Twoi budowlańcy to nieźli partacze byli ... - niech teraz oni kują , naprawiają i zalewają ponownie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.03.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam , może spróbuj zlokalizować miejsce wycieku . Nalej wody do pełna i zostaw , jest szansa że gdzies powstanie mokra plama. Będziesz wiedział gdzie trzeba rozkuć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysno 23.03.2009 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 mokrej plamy to raczej nie będzie- jak pisałem zrobiłem papę - robiłem sam więc chyba porządnieja też myślałem że kanalizacji nie da się zepsuć- jednak są na świecie zdolni ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 23.03.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Swoją drogą, to w normalnych warunkach użytkowania, kiedy przykanalik będzie otwarty, to chyba wyciek ewentualną nieszczelnością będzie do pominięcia? Teraz tworzy się jakieś tam ciśnienie, więc woda cieknie nieszczelnością. Nie wiem, niech się jakiś hydraulik wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysno 23.03.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 no właśnie nad tym się zastanawiamnie jest to wydaje mi się duży przeciek ale jest bez ciśnienia może nie przeciekać ale może też cuchnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysno 23.03.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 mogę prosić o pomoc Hydraulika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 23.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Pewnie bejdoki nie zrobili próby szczelności przed zasypaniem... Teraz to popij wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysno 23.03.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 pewnie nie zrobili....co teraz??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 23.03.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Może i ja się na tym nie znam, a może się i czepiam ale kto robi próbę szczelności 2m słupem cieczy na kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.03.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 może i ja też się nie znam ale nigdy nie widziałem próby szczelności na kanalizie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.03.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 u mnie nie robili próby ja nie robiłam próby- i nie wiem czy coś wycieka ..... dzięki temu spokojniejsza jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 23.03.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 u mnie nie robili próby ja nie robiłam próby- i nie wiem czy coś wycieka ..... dzięki temu spokojniejsza jestem Daggulka u mnie fachowcy prób nie robili na kanalizie, sam je robiłem Do każdego odpływu z osobna zasadzałem wąż ogrodowy, puszczałem wodę i ... prawie z lupą oglądałem każdy kielich czy gdzieś nie podcieka No ale zatkanie odpływu i natarcie takim słupem wody to jak na kanalizę lekki hardcore chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.03.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 nie ma się co niepotrzebnie stresować...podobno gówno wie gdzie ma płynąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 nie ma się co niepotrzebnie stresować...podobno gówno wie gdzie ma płynąć... A jak sie pomyli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 24.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 jestem podłączony do kanalizy miejskiej - to jak miałem robić próbę szczelności ? przeciez sam sobie jej nie zatkam chyba że na zawsze Myslę że ten przeciek to nie tak wiele, a jak mam doświadczenie to niewielkie przecieki same się dość szybko zaszlamiają, zarastają lepiej od byle jakiego kleju. Tak miałem w kuchni gdzie mimo uszczelek na początku przeciekało a po kilku dniach przestało do tej pory (7 lat). I ztym śmierdzeniem też przesada - to jaka to nieszczelność musiała by być i ile tego musiało by wyciekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 24.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 kanalizacja to nie jest instalacja ciśnieniowa, a 2m słupa cieczy to dosyć duże ciśnienie. Myślę, że po paru obfitych obiadach dla całej rodziny (dokładnie po) wszystko ładnie się uszczelni do poziomu wymaganego w kanalizie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 24.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Przy takiej próbie żadna nowa instalacja kanalizacyjna nie będzie szczelna w 100%. Nie ma się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.03.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Może instalacja się po prostu odpowietrzyła?2m słupa wody to faktycznie przesada dla kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 24.03.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 a może pod chudziakiem ziemia siadła i gdzieś rura z kielicha wyskoczyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts