Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Myjka Karcher K 3.65 MD PLUS/T200

Recommended Posts

Witam, w nowej gazetce NOMI jest promocja na myjkę Karchera K 3.65 MD PLUS/T200 za 700zł. Szukam jakichkolwiek opinii i doświadczeń z tym modelem lub jakimś zbliżonym. Na stronie Karchera nie ma nic o tym modelu oprócz insrukcji obsługi. Dodatkowym wyposazeniem tej myjki jest ta przystawka T200 do czyszczenia kamiennych ścian i tarasów. Proszę o pomoc w decyzji o zakupie. Pozdrawiam

Ja mam Karchera 7.21 od czerwca 2008. Jestem bardzo zadowolony. Naprawde warto mieć takie urządzenie, bo przydaje się przy wielu pracach. Mój model ma maksymalne ciśnienie 150 bar i mi to wystarcza. Szczególnie do mycia felg. W zeszłym roku na scianie mojego domu(stoi na granicy działki i obok są aame pola, wiec z tej strony sąsiedzto mam 500 m dalej, z drugie strony działki zaś miłych sąsiadów) pseudokibicowie napisali mi gks katowice(na ścianie pokrytej starym tynkiem, dom jest z 1950r. ściana była dość brudna) i cały napis w 10 minut zszedł przy użyciu Karchera. I od tego czasu nikt mi nic na ścianie nie napisał.

Podsumowując: naprawde warto, tylko przed zakupem sprwawdz oferty sklepów.

Pozdrawiam.

Ja mam Karchera 7.21 od czerwca 2008. Jestem bardzo zadowolony. Naprawde warto mieć takie urządzenie, bo przydaje się przy wielu pracach. Mój model ma maksymalne ciśnienie 150 bar i mi to wystarcza. Szczególnie do mycia felg. W zeszłym roku na scianie mojego domu(stoi na granicy działki i obok są aame pola, wiec z tej strony sąsiedzto mam 500 m dalej, z drugie strony działki zaś miłych sąsiadów) pseudokibicowie napisali mi gks katowice(na ścianie pokrytej starym tynkiem, dom jest z 1950r. ściana była dość brudna) i cały napis w 10 minut zszedł przy użyciu Karchera. I od tego czasu nikt mi nic na ścianie nie napisał.

Podsumowując: naprawde warto, tylko przed zakupem sprwawdz oferty sklepów.

Pozdrawiam.

No Twój model to kilka klas więcej niż mój :D , z kolei takiej ceny na tego mojego nie znalazłem nigdzie w necie, zwykle było to ponad 850zł plus przesyłka. Kupuję.

Z tego co zauważyłem ceny myjek z roku na rok spadają, wiec jak nie będziesz używał jeszcze teraz tej myjki poczekaj troszkę za miesiąc dwa będzie większy wybór i ceny na pewno jeszcze troszkę spadną. Ja również szukam myjki jednak wstrzymam się z jej zakupem do maja- czerwca.

Poluję na myjkę LAVOR Superwash 160 sąsiad taką kupił w Lidlu za 599 zł. myjka ma 160 barów -2 dysze roto i płaską ,szczotkę obrotową,

10 m wąż ,pompa aluminiowa z ceramicznymi tłokami,3-lata gwarancji.

Z tego co zauważyłem ceny myjek z roku na rok spadają, wiec jak nie będziesz używał jeszcze teraz tej myjki poczekaj troszkę za miesiąc dwa będzie większy wybór i ceny na pewno jeszcze troszkę spadną. Ja również szukam myjki jednak wstrzymam się z jej zakupem do maja- czerwca.

Poluję na myjkę LAVOR Superwash 160 sąsiad taką kupił w Lidlu za 599 zł. myjka ma 160 barów -2 dysze roto i płaską ,szczotkę obrotową,

10 m wąż ,pompa aluminiowa z ceramicznymi tłokami,3-lata gwarancji.

Kurczę teraz mi zamieszałeś w głowie, myślałem że Karcher to mercedes wśród producentów, nie mam pojęcia czy wymieniony przezemnie model to coś wartego zachodu oraz co w ma środku (plastik, metal, cermika w tłokach).

Karcher to chyba mercedes :wink:. Jednak miałem kilka lat temu karchera takiego najtańszego to padł po 2 latach miał pompę plastikową która padła nie opłacało się jej naprawiać. Ja jednak używałem tej myjki bardzo często i może dlatego padła.

Tą co teraz chce kupić już z doświadczenia znajomego wiem że daje rade bo on często myje nią sprzęt rolniczy i ta myjka u niego chodzi praktycznie na okrągło już prawie 2 lata.

Bierz-przynajmniej nie będziesz miał problemów z dokupieniem dodatków. Na potrzeby gosp. domowego wystarczy z nawiązką.

Ja prawie co tydzień myje auto, podjazd karcherem serii 5. Od ładnych kilku lat i nic się nie dzieje.

Ważne aby wąż do pistoletu miał minimum 7m. Krótszy sprawia problemy przy myciu średniego auta (trzeba przenosić myjkę).

No to kupiłem, był to pierwszy dzień promocji a ja wziąłem ostatni egzemplarz :D , kasjerka nie mogła sie nadziwić że tak szybko zeszły (lub mało mieli w NOMI Konin). Użyłem na razie do mycia aut, ponieważ nie myłem ich od listopada więc nie umyło sie idealnie samą wodą, więc domyłem gabką i wodą z szamponem. Model wygląda na bardzo porządnie wykonany, solidny, wszystko super pasuje. Jestem zadowolony z zakupu i polecam go innym. Pozdrawiam

No to kupiłem, był to pierwszy dzień promocji a ja wziąłem ostatni egzemplarz :D , kasjerka nie mogła sie nadziwić że tak szybko zeszły (lub mało mieli w NOMI Konin). Użyłem na razie do mycia aut, ponieważ nie myłem ich od listopada więc nie umyło sie idealnie samą wodą, więc domyłem gabką i wodą z szamponem. Model wygląda na bardzo porządnie wykonany, solidny, wszystko super pasuje. Jestem zadowolony z zakupu i polecam go innym. Pozdrawiam

To chyba poszukam w Nomi, mieliśmy kupić troche większego, ale w sumie tez trzeba nam tylko do mycia podjazdu i samochodów, więc pewnie wystarczy, a cena jest nader kusząca :D

Jak już mam to myjke to mam i pytania :D . Ma on na wyposażeniu zbiornik na chemię, pytanie co do niego wlewacie do mycia aut?? bo jest sporo różnych środków, koncentratów, wszystkie o dosyć "agresywnym" składzie?? trzeba stosować dodatkowe pianowice jak np w tym linku http://www.allegro.pl/item600406571_pianownica_karcher_pianowanie_myjka_k_mycie.html??

Najważniejsze to kupić urządzenie znanej marki i żeby nie miało mniej niż 100 bar. W opisy tych tanich nie ma co wierzyć.

Bladyy78 - z tym czekaniem to bym nie przesadzał. Wiele firm jeszcze sprzedaje sprzęt po cenie euro poniżej 4zł, ale nowe dostawy (a sezon dopiero sie zaczyna) mogą być w cenach wyższych. W praktyce może to różnie wyglądać.

A co myslicie o myjce black&decker? Widzialam w sklepie internetowym taka z okragla szczotka, pojemnikiem na detergenty i do splukiwania za ok. 600zl.

Mam tą markę, ale inny model (bez okrągłej szczotki). Z tego co mpamiętam 120 bar. Zimą woda zamarzła mi w środku, ale pompa wytrzymała. Mogę polecić tego producenta.