Goni_Mnie_Peleton 24.03.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 "Pomóżcie! Potrzebne są pieniądze na leczenie znalezionego chorego psa" - tej treści apele wraz ze zdjęciami chorych zwierząt coraz częściej można znaleźć w internecie. Niestety, nie wszystkie są prawdziwe.Kilkanaście dni temu na Allegro pojawiła się aukcja z prośbą o pomoc dla rannej kotki: (...) Kilka dni temu poszedłem na spacer i usłyszałem miauczenie. (...) Okazało się, że kotek jest w sidle zastawionym przez kłusownika!! (...) Weterynarz zdjął kotkowi sidło, lecz okazało się, że kotek ma połamaną łapkę i potrzebna jest operacja, która kosztuje 800 zł. Jestem studentem i nie mam za dużo pieniędzy (...). Autor aukcji zamieścił zdjęcie cierpiącego kota i zaapelował o wpłacanie pieniędzy na jego leczenie. Informację znalazła internautka z forum miau.pl, gdzie m.in. znajduje się domy dla porzuconych kotów. Okazało się, że zdjęcie zwierzaka jest stare, a chłopak ukradł je z jednej ze stron internetowych. Aukcja została zamknięta, na szczęście nikt nie zdążył wpłacić pieniędzy. W jej opisie był podany numer telefonu komórkowego. Autorem aukcji okazał się młody chłopak, który przyznał się do oszustwa. Pochodzi z dobrego domu, jest także utytułowanym sportowcem. Nie potrafił racjonalnie wyjaśnić, dlaczego tak postąpił........." http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6417472,Internauci_oszukuja_na_aukcjach_chorych_zwierzat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts