Krzysztof G 24.03.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Może ktoś stosował lub ma jakąś wiedzę na temat tynku jak w tytule.Chcę to położyć na ścianę ocieploną wełną mineralną.Do tej pory myślałem o Kreislu, ale na forum nie ma dobrych opinii o tych produktach.Jeśli ktoś potrafi coć powiedzieć o Basfie, to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 25.03.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Podciągnę, może ktoś ma wiedzę w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.03.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 górna półka jakościowa obok na półce leży tynk STO i Caparol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 25.03.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja mam BASFa, nazwa handlowa Relius. Na razie mam 9 miesięcy więc trudno coś powiedzieć, trzyma się na ścianie, nie odpada. Sąsiadka z szeregówki obok ma akrylowy Ceresita i też się trzyma i nawet ma jeszcze kolorek całkiem nie przybrudzony. Ta sama ekipa co kładła tego ceresita kładła u mnie właśnie Reliusa i mówiła, że dobrze się kładzie choć nigdy tego nie kładli. Ma jakieś włókienka (coś jak zbrojenie). Struktura całkiem ładna, ziarna równe, nie tak jak w ceresit. Jak będzie ładna pogoda to zrobię fotkę na podziale ściany między moją szeregówką a sąsiadki w trybie makro do porównania. Aha, cena tego tynku silikonowego to 2x cena ceresita akrylowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 25.03.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Czy ten Twój relius był silikonowy? Ja mam wełnę mineralną więc myślę, że silikonowy będzie najlepszym rozwiązaniem. Twoja sąsiadka kładła ceresita akrylowego, rozumiem że macie budynek docieplony styropianem. Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts