anetina 29.04.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Wymurowałem już praktycznie cały dom, ale dopiero teraz stanąłem przed nie lada zadaniem. Muszę zrobić wylot komina ponad dachem z cegły klinkierowej. W ścianach spoiny mogły byś niechlujne i nierówne, bo wszystko tynk przykryje, ale teraz muszę wykazać się kunsztem i mam obawy. Proszę o jakieś praktyczne porady osób które murowały z klinkieru, albo jakieś linki do porad w necie. Pozdrawiam podpinam się, bo też będziemy tak robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 28.05.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Komin też już wymurowałem. Ponieważ nie potrafię zrobić równej cofniętej spoiny to wymurowałem komin na zwykłą zaprawę, następnie fugowałem na czarno. Trzeba uważać, że by nie ubrudzić bardzo klinkieru przy tym bo ciężko się zmywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.05.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Komin też już wymurowałem. Ponieważ nie potrafię zrobić równej cofniętej spoiny to wymurowałem komin na zwykłą zaprawę, następnie fugowałem na czarno. Trzeba uważać, że by nie ubrudzić bardzo klinkieru przy tym bo ciężko się zmywa. dlatego ja miałam kupioną taką listwę - nie wiem, jak się nazywa ale chyba 2-2,5 m kosztuje 3 zł własnie do tych wgłębień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts