mag 11.11.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Jak to wyglada? Wczoraj byl u nas fachowiec, ktory bedzie robil przedpokoj i zobaczyl jak cwicze sobie na scianie malowanie gabka. Zaproponowal, zeby zamiast mazania gabka polozyc na sciane tynk kornik. Powiedzial, ze efekt bedzie jeszcze lepszy niz po farbie i ze nawet nie trzeba go malowac, bo sa juz kolorowe. Pozaciera mi w ktora tylko strone bede chciala, bedzie ladnie i oryginalnie. Boje sie, ze sie nie zrozumielismy, nie chce baranka, tylko nieregularna sciane. Moze ktos ma zdjecia albo moglby mi dokladnie wytlumaczyc jak to bedzie wygladalo i czemu skoro ma same zalety to nigdy tego nie widzialam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.11.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Takie ozdobne tynki strukturalne robi się raczej na zewnątrz domu niż w środku. Kornik wygląda tak jakby po tynku szedł robaczek i wyrył na powierzchni korytarzyki w różnych kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 12.11.2003 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 A dlaczego sie ich nie robi w domach? Bo ludzie chca w domu proste sciany czy dlatego, ze pozniej cos sie zlego dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.11.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Pooglądaj sobie akrylowe elewacje zewnętrzne budynków. Kornik prezentuje się dobrze ale niestety tylko przez rok, dwa, no może cztery lata. Potem w "szpary" dostaje sie brud którego nie można usunąc nawet myjką wysokociśnieniową. Dlatefo też zrezygnowałem z kornika na rzecz baranka o frakcji 2mm. W środku budynku zanieczyszczenie będzie zdecydowanie mniejsze, ale weż i ten apekt pod uwagę. Tym bardziej, że ściany wewnętrzne będziesz miał pod bardziej "pod nosem" niż tynki zewnetrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Potwierdzam. Kornik bardzo się brudzi i brzydko to wygląda. Jestem za średnim barankiem. opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 12.11.2003 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Moi znajomi mają w domu cały hol na parterze w tynku typu kornik (frakcja 1,5 mm). Mieszkają już pięć lat i jest ok. Nie zebrało się w tych szparkach tyle kurzu, żeby było to jakoś specjalnie widać. Sam chciałem powielić ich pomysł u siebie w mieszkaniu, ale jak pojechałem do firmy sprzedającej tynki (Dryfit) to wybrałem taki gruboziarnisty, beżowy piasek. Wyszło super. Tynk zaskakiwał swoim wyglądem każdego gościa. Jedyna wada (poza ceną ) - tynk jest b. ostry. Do dziś mam bliznę na ręku, jak wpadłem w poślizg i przejechałem ręką po kancie takiego tynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 13.11.2003 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Dzieki wszystkim za odpowiedzi! Przeczytalam, przemyslalam i bedzie kornik. A jesli wyjdzie tak jak mysle, to chyba zrobimy tak samo w pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 13.11.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Mag pracuję w budynku, który od 1974 r. ma wnętrze wytynkowane "kornikiem", myślę że od tego czasu był tylko raz malowany. Ściany są białe a mimo tego nie widać osadzającego się kurzu w szczelinach.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.11.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Miałam na myśli zewnątrz budynku. Nie widziałam kornika wewnątrz i jakoś trudno mi sobie to wyobrazić. opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 13.11.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Opal potrenuj wyobraźnię Dla mnie jednak wnętrze z kornikiem jest trochę niesamowite i takie jakieś mało przytulne... Może jeszcze w hollu budynku biurowego ujdzie, ale w domu to ... trzeba by się przyzwyczaić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.11.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 No właśnie. Pasowałoby mi to do knajpki.Nie wiem.To co widzę, na swoim balkonie w żaden sposób nie pasowało by mi do wnętrza.(przybrudzony kornik) Ale jak widać, moje skojarzenia z kornikiem nie są za szczęśliwe. opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 13.11.2003 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 No to co proponujecie? Strasznie nie lubie scian jak szklanka, nie chce takich scian w swoim domu. Ten tynk ma byc kolorowy i kladziony tak, zeby nie bylo gladkiej powierzchni tylko zacierany w roznych kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 13.11.2003 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Maluj gąbką ale NATURALNĄ!!!!!Wychodzi pięknie.Wytnij kawałek 4x5 cm i po umoczeniu w farbie z różną siłą dociskaj do ściany.Efekt jak mróz na szybie.Mam taką kuchnię.Najlepiej pomaluj pomieszczenie na wybrany kolor (całe,starannie,równo) potem rozjaśnij ten kolor białą farbą.Zrób najlepiej dwa różne odcienie (jaśniejsze od tła) i nakładaj na przemian jak wyobraźnia podpowie.Pamiętaj ,gąbka naturalna nie te sztuczne badziewia i nie przesuwaj gąbki a dociskaj z lekkim tylko ruchem bocznym.To dużo roboty,ale powiem nieskromnie,tak pomalowanego pomieszczenia jak u nas jeszcze nie widziałem.Aha i zmieniaj co jakiś czas kawałki gąbki na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 13.11.2003 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Zapomniałem.Ze względu na pracochłonność i czasochłonność pomalowaliśmy to super farbami.Użyliśmy kanadyjskich farb lateksowych Para.Są całkowicie zmywalne i bardzo dobrze się nimi maluje.Nie będziemy musieli tego powtarzać po kilku latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 11.12.2003 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Juz po remoncie i w koncu zdecydowalam sie na bejcowane sciany. Wymaga to sporo zachodu ale wyglada rewelacyjnie, ciesze sie, ze zrezygnowalam jednak z tego tynku, efekt przeszedl moje najsmiejsze oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 12.12.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 W blokowisku, w którym niestety jeszcze mieszkam, ponad 5 lat temu położyłem kornik w kuchni. Nie mam żadnych smug brudu czy kuchennego tłuszczu. Na dodatek do dziś to rozwiązanie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts