Perłóweczka 19.06.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Chodze dumna jak paw od prawie 3 godz.,aż mnie kark boli Zobaczymy jak będzie dalej, ale póki co jest dobrze i oby tak pozostało gratulacje dla synusia a mamusia to pewnie urosła 10 cm no i słusznie bo duma powinna rozpierac w takich momentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 19.06.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 jak tam mamuski po zakończeniu szkoły?świadectwa z paskami były? u nas to dziewczyny ocen nie mają tylko wszystko jest opisowe . i na koniec sa takie kategorie - wspaniale,bardzo dobrze , dobrze i dostatecznie . dziewczyny powinny chodzic jeszcze tydz. do szkoły ale z powodu wyjazdu mają skrócone. ale byłam w szkole we wtorek na przedstawieniu i nauczycielki mnie oblężyły i chwaliły bardzo dziewczyny one mają trudniej w związku z jezykiem ale szybko sie nauczyły i radzą sobie dobrze . no i ten dodatkowy język irlandzki na niego niestety nie mają ulgi on jest bardzo.. trudny . po 4 latach nauki to juz dają sobie z nim radę i to dobrze takze ja nie narzekam i jestem bardzo zadowoloną mamusią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.06.2009 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 jak tam mamuski po zakończeniu szkoły?świadectwa z paskami były? u nas to dziewczyny ocen nie mają tylko wszystko jest opisowe . i na koniec sa takie kategorie - wspaniale,bardzo dobrze , dobrze i dostatecznie . dziewczyny powinny chodzic jeszcze tydz. do szkoły ale z powodu wyjazdu mają skrócone. ale byłam w szkole we wtorek na przedstawieniu i nauczycielki mnie oblężyły i chwaliły bardzo dziewczyny one mają trudniej w związku z jezykiem ale szybko sie nauczyły i radzą sobie dobrze . no i ten dodatkowy język irlandzki na niego niestety nie mają ulgi on jest bardzo.. trudny . po 4 latach nauki to juz dają sobie z nim radę i to dobrze takze ja nie narzekam i jestem bardzo zadowoloną mamusią Dzieci podobno szybciej przyswajają obce języki, ale i tak miały niełatwo 2 obce języki,ale ztego co piszesz to nie musisz się martwić bo są zdolne, wiadomo w mamę się wdały Młody też ma świadectwo opisowe,tylko religia i angielski jest wyszczególniony z konkretną oceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.06.2009 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Chodze dumna jak paw od prawie 3 godz.,aż mnie kark boli Zobaczymy jak będzie dalej, ale póki co jest dobrze i oby tak pozostało gratulacje dla synusia a mamusia to pewnie urosła 10 cm no i słusznie bo duma powinna rozpierac w takich momentach Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.06.2009 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 No to moje gratulację!!! Nie wazne,że kark boli,jak jest powód do bycia dumnym,to trzeba być i oby tak dalej tylko było! My tam kończylismy dopiero zerówkę więc narazie nie ma psaków na świadectwie i na tyłku też Dzięki, teraz trzeba kupić ramkę,włożyć list gratulacyjny i na ścianę w honorowym miejscu . Bo to mógłbyć ostatni list jaki otrzymaliśmy Czas leci za 2 m-ce pójdziesz na pasowanie i zanim się obejrzysz ,a sama będziesz szła do p.Dyrektor po list Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 20.06.2009 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Dzięki, teraz trzeba kupić ramkę,włożyć list gratulacyjny i na ścianę w honorowym miejscu . Bo to mógłbyć ostatni list jaki otrzymaliśmy Czas leci za 2 m-ce pójdziesz na pasowanie i zanim się obejrzysz ,a sama będziesz szła do p.Dyrektor po list Juz mnie z ta panią dyrektor wystraszyłaś!!! ale właśnie mam nadz.,że tylko po gartulację,a nie po uwagi EEeee,no coś Ty!Na pewno na jednym liście gratulacyjnym sie nie skończy (mam nadz. ) więc edzie potrzeba więcej miejsca Perłóweczka super,że Twoje dzieci tak sobie świetnie poradziły z nauka języków. Ja myslę,ze lepiej jest sie uczyć między dziećmi,które na codzień używają innego języka.Szybko załapują (no bo w sumie muszą,jak chcą się dogadać ). Ja tez jak byłam w stanach,to sobie tak myslałam,że jakbysmy zostali przez conajmniej rok,to na pewno tez Kuba by szybko załapał. No,ale cóż,może i u nas w kraju sie nauczy,choc,to będzie na pewno co innego,bo pewni bez akcentu i wogóle.Ale ważne,żeby słowa znać,to juz jakos się dogada Noi oby Twoje dziewczyny nie zapomniały wszystkiego u nas,jak wrócicie,bo jak nie będą musiały uzywac irlandzkiego,to pewnie zapomną A tak wogóle,to powiedzcie mi ,co wy o 2 w nocy jeszcze robicie?Czemu nie w łóżkach z mężami? (kto nie ma męża przy sobie jest mu odpuszczone) Opiłyście się red bulla jak ja i spać nie możecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.06.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Dzięki, teraz trzeba kupić ramkę,włożyć list gratulacyjny i na ścianę w honorowym miejscu . Bo to mógłbyć ostatni list jaki otrzymaliśmy Czas leci za 2 m-ce pójdziesz na pasowanie i zanim się obejrzysz ,a sama będziesz szła do p.Dyrektor po list Juz mnie z ta panią dyrektor wystraszyłaś!!! ale właśnie mam nadz.,że tylko po gartulację,a nie po uwagi EEeee,no coś Ty!Na pewno na jednym liście gratulacyjnym sie nie skończy (mam nadz. ) więc edzie potrzeba więcej miejsca Perłóweczka super,że Twoje dzieci tak sobie świetnie poradziły z nauka języków. Ja myslę,ze lepiej jest sie uczyć między dziećmi,które na codzień używają innego języka.Szybko załapują (no bo w sumie muszą,jak chcą się dogadać ). Ja tez jak byłam w stanach,to sobie tak myslałam,że jakbysmy zostali przez conajmniej rok,to na pewno tez Kuba by szybko załapał. No,ale cóż,może i u nas w kraju sie nauczy,choc,to będzie na pewno co innego,bo pewni bez akcentu i wogóle.Ale ważne,żeby słowa znać,to juz jakos się dogada Noi oby Twoje dziewczyny nie zapomniały wszystkiego u nas,jak wrócicie,bo jak nie będą musiały uzywac irlandzkiego,to pewnie zapomną A tak wogóle,to powiedzcie mi ,co wy o 2 w nocy jeszcze robicie?Czemu nie w łóżkach z mężami? (kto nie ma męża przy sobie jest mu odpuszczone) Opiłyście się red bulla jak ja i spać nie możecie? Czyli mam odpuszczone nie śpię,bo najpierw obejrzałam film na 1-ce o Hanibala młodości,ale czy ja wiem czy było warto pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.06.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Ale najlepszy zakup był klapki z piszczałkami pamiętam pamiętam fajniutkie były Ta... moja Agatka też takie miała... szlag mnie trafiał, bo chodziła w nich WSZĘDZIE!!! uszy mi już puchły... na szczęście dosyć szybko jeden się "wypiszczał" Teraz ma pantofelki z podświetlanymi podeszwami (jak staje to się zapalają kwiatuszkowe lampeczki). Chodzi w nich już drugi rok, zdezelowane są maksymalnie, ale nadal są najulubieńsze podejrzewam, że będzie je ciskać na nogi dopóki się nie wypalą wszystkie lampki Ja piszczałki wyjmowałam -bo też chodziła wszędzie, także w domu... bo głowa by mi spuchła napisał: jak tam mamuski po zakończeniu szkoły?świadectwa z paskami były? No to i ja muszę się pochwalić, że moja córka, którz skończyła 4 kl ( czas szybko leci) otrzymała z czerwonym paskiem świadectwo i nagrodę Kurcze muszę kupić jej The Sims 3... obawiam się, że będzie wtedy gorzej z dostępem do komputera... Wiem, że bardzo chciałaby tą część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.06.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 jak tam mamuski po zakończeniu szkoły?świadectwa z paskami były? No to i ja muszę się pochwalić, że moja córka, którz skończyła 4 kl ( czas szybko leci) otrzymała z czerwonym paskiem świadectwo i nagrodę Kurcze muszę kupić jej The Sims 3... obawiam się, że będzie wtedy gorzej z dostępem do komputera... Wiem, że bardzo chciałaby tą część. Pędzę z gratulacjami super, gratulacje w szczególności dla zdolnej córci i The Sims obowiązkowo, jeśli było obiecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilatos 21.06.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witaj Asiu i inne mamuśki!Świadectwo z czerwonym paskiem u mojej córy też było i Simsy 3 już kupione! Asiu prześliczny ten Twój domek! Na jakiej wysokości od podłogi masz okno w kuchni? U mnie w projekcie parapet jest na wysokości 80 cm, co przy standardowej wysokości szafek - 85 cm nie pozwoli mi na umieszczenie blatu kuchennego na równi z parapetem. Chyba będę musiała zmniejszyć wymiar okna. A u Ciebie wszystko tak ładnie współgra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 22.06.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Czesc ilatos! Witamy w gronie dumnych mamusiek i oczywiście w mojej galerii Powiem Ci,że ja na początku bardzo chciałam,aby okno nie było na równi z szafkami...chciałam,żeby było osobno i żeby wyszedł parapet Ale okno juz było zrobione i zmniejszac nie chciałam,wiec zostało,ale jak szafki zostały zamontowane,to zdanie zmieniłam Jest fajny szeroki blat i tak mi sie podoba U mnie okno jest na wysokości właśnie 85cm,wiec tyle ile mają szafki i wyszło w blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam mamuski i nie mamuski Asie, Gosie, Beaty, Anie itp. Przepraszam, że wpadam tak wieczorową porą z kawką... ale popołudniu szybko prułam na działkę, bo przestało lac i zalalismy w końcu nadproża, a gdy wracalismy z budowy, to znowu lało -czyli sfuksiło się nam... a oto coś na sennośc - ja wyjątek http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/15456_b.jpg wiem, wiem...na noc to niezdrowe itp... ale kawa bez słodkiego to buuu... http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/normal_waMHWTQu2ahUyeq2fB.jpg P.S. to zycze dobrej nocki i jutro dobrego dzionka http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/u%B6miech1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.06.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 I jak zasnąć spokojnie po czymś tak apetycznym Będzie ciężko ,ale spróbuję . Dzięki za poczęstunek,oby pogoda wkońcu zaczęła dzieciakam i nam dopisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 23.06.2009 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Juz myślałam,że wy tez wpadłyście w depresje jak ja... Na prawdę,mam juz dośc!!! zreszta wy pewnie też? Oczywiście mówię o pogodzie.I jak tu naładowac akumulatory na zime i jesień??? pytam się,no jak?! taka_ja & taki_on:) super,że to ciacho przyniosłaś,bo na taka poode nic lepiej humoru nie poprawi A ja i tak spac nie mogłam,bo burza była... A cellulitem sie nie stresujemy! (najwyżej kupimy jakiż balsam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.06.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Na prawdę,mam juz dośc!!! zreszta wy pewnie też? dokładnie już powoli przestaję sie tym przejmowac tylko dzieciaków mi szkoda cały dzień w domu i jak z tym wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 23.06.2009 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Oooooooooooo!!!! Bardzo słuszna uwga z tymi dzieciakami.Moi tez juz świra dostaja a ja razem z nimi A juz chciałam basen pompowac jak takie ciepło było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 my tylko na basen czekamy..ale czy będzie sens go dmuchać jak na razie lato zamieniło sie na wiosnę chociaż ładnej było wiosna Asiu szyba na stoliku wymieniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.06.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 asiu powiedz kochana jakich środków używasz do zmywarki? bo przyznaję że wczesniej nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.06.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Moj "orzel" mial pasek tylko w IV klasie, a potem to juz zawsze srednia kolo 4, ale on len jest i sie nie uczy tylko to co z lekcji. Teraz konczyl II gimnazjim. U nas leje na okraglo, dzisiaj rani byla taka ulewa, ze zaspalam prawie godzine . A co do srodkow do zmywarki ja od poczatku uzywam tabletek 5w1 lub teraz sa takie max chyba 10w1 zawsze calgonitu. Soli juz nie sypie (nawet jak sie swieci lampka), bo tabletki ja maja i jak sypalam dodatkowo sol to szklo bylo w bialych zaciekach od soli. Kupuje zawsze duze opakowanie w promocji (75 szt.) i to mi starcza na 5-6 msc. Teraz calgonit robi tabletki w foliach przezroczystych. Tabletke wklada sie do zmywarki z folia i ona sie rozpuszcza podczas mycia. Zeby cena na takie tabletki 5w1 byla dobra to po przeliczeniu tabletka nie moze kosztowac wiecej niz 60 groszy, oplaca sie kupic jaknajwieksza ilosc to wtedy wychodzi tanio. Przepraszam za taki wywod (pytanie bylo nie do mnie ) ale jak musialam wybrac srodki to tez mialam z nimi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 23.06.2009 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 magpie101 no to sie ciesz,że masz takie zdolne dziecko!!! Bo jak mówisz,że w domu ciężko mu idzie nauka i pamięta to co z lekcji i ma srednią 4,to jest ok!! Zreszta ja też mam w domu małego lenia... No,ale zazwyczaj dzieciom nie chce się uczyc...No cóż,taki ich urok A co do środków do zmywarki,to wywód super! Na pewno Gosi sie juz w głowie rozjaśniło malgosia0023 szyba zamówiona!!!! I na całe szczęście moje będzie kosztowała tylko 50 zł!!! A juz sie bałam... Szyba nawet juz chyba jest,bo miała byc na wczoraj chyba,ale na razie nie miałam czasu odebrać.Zreszta pogoda i tak nie sprzyja posiadówom... No a co do tej zmywarki,to mi tam w sumie wszystko jedno.Ja używam tabletek,bo wygodniej.Nie trzeba pamietać o dolewaniu nabłyszczacza,dosypywaniu soli i nasypywaniu za każdym razem proszku.Ja wkładam tabletkę i mam z głowy.Teraz mam tabletki somat,ale uzywam też calgonitu.Moja mama natomiast jedzie na proszku i tych innych. No jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts