Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miłorząb-A&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 757
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No a co do tej zmywarki,to mi tam w sumie wszystko jedno.Ja używam tabletek,bo wygodniej.Nie trzeba pamietać o dolewaniu nabłyszczacza,dosypywaniu soli i nasypywaniu za każdym razem proszku.Ja wkładam tabletkę i mam z głowy.Teraz mam tabletki somat,ale uzywam też calgonitu.Moja mama natomiast jedzie na proszku i tych innych. No jak kto woli.

Dokladnie, duzo czasu sie oszczedza dzieki tabletka.

Witajcie dziewczyny :D troszkę mnie nie było,ale juz nadrabiam zaległosci :wink:

Asiu jeszcze ci chyba nie pisałam,ze pokój syna super. :lol: ja tez mam u dziewczyn mebelki jasne i mimo ich szaleństw kurzu nie widać 8) :D

Szyba nawet juz chyba jest,bo miała byc na wczoraj chyba,ale na razie nie miałam czasu odebrać.Zreszta pogoda i tak nie sprzyja posiadówom...

fakt pogoda nie zaciekawa.ale dzis mamy u nas dosyc ciepło bo 26stopni,ale wiatr bardzo silny powiedziałabym,że nadmorski :roll:

ja do zmywarki daje tabletki.Uzywam roznych ale nigdy nie biorę tych najtańszych.

Moj "orzel" mial pasek tylko w IV klasie, a potem to juz zawsze srednia kolo 4, ale on len jest i sie nie uczy tylko to co z lekcji. Teraz konczyl II gimnazjim.

Moja córcia własnie skończyła szkołę podstawową i teraz idzie do gimnazjum :roll: :o do tej pory trzeba było gonic ja do nauki bo tez leniwa.świadectwa z paskiem nie było ale nagrodę w postaci ksiązki dostała 8)

To prawda Aniu,trochę cie nie było!!! Juz myslałam,że was ten deszcz podtopił,albo zalał... :o

U nas tez ciepło,a raczej duszno.Przewiduję,że będzie po południu,albo wieczorem jakaś burza :roll: :o

Ale córka pewnie pisała testy do gimnazjum,tak? o teraz sie takie pisze?bo ja na razie nie w temacie :-? No więc jak testy zdała,to znaczy,że jest ok!! I książka sie nalezy jak najbardziej :wink: :D

malgosia0023 tabletki wkłada się tam gdzie sypie proszek.Jest taki na drzwiach pojemniczek z klapką.Wsypuje się i zamyka.

magpie101 noi widzisz,ja tez się nauczyłam czegoś nowego.Nie wiedziałąm,że sa takie tabletki z rozpuszczalną folią :o :roll:

Te tabletki z ta folia to sa w sprzedazy od kilku msc dopiero, tak sa pakowane

http://www.calgonit.pl/finish-max-in-one.php

malgosiu u mnie na drzwiczkach od zmywarki sa 2 otwierane pojemniki, tabletke musisz wlozyc do tego gdzie proszek.

Siedze w pracy i czekam na 17, strasznego mam lenia, a gdzie tu do piatku :roll: , a moj maz juz w ogrodzie sobie grzebie, bo skonczyl prace, a mnie nosi i juz pojechalabym najchetniej do domu.

Hmmmm...,o ile dobrze pamietam,to kupiłam zasłonki w leroy merlin (tak sie pisze? :roll: ).Były chyba po 20 zł każda.Ale później juz nie widziałam ich,bo jakos do pokoju młodszego chciałam.Może znów są,ale ja juz tak często na "domowe" zakupy nie chodzę :-?

Troche akurat pod słońce,ale może widać lepiej.

http://img221.imageshack.us/img221/1649/dsc08216n.jpg

Juz myślałam,że wy tez wpadłyście w depresje jak ja... :(

Na prawdę,mam juz dośc!!! zreszta wy pewnie też?

Oczywiście mówię o pogodzie.I jak tu naładowac akumulatory na zime i jesień??? pytam się,no jak?! :cry:

taka_ja & taki_on:) super,że to ciacho przyniosłaś,bo na taka poode nic lepiej humoru nie poprawi :wink: A ja i tak spac nie mogłam,bo burza była... A cellulitem sie nie stresujemy! (najwyżej kupimy jakiż balsam :wink: )

Faktycznie jakaś depresyjna i wkurzająca ta pogoda... a moja cóka mi się rozchorowała, bo zmokła, przeziebienie, a potem juz gorączka, kaszel i ot fajnie zaczęła wakacje :wink:

Mnie pogoda przesladuje, bo od niej jesteśmy hmmm uzależnieni... jeszcze ostanio ciągle leje, co uda nam się zrobić to zrobimy. Weźmy wczoraj, po tym jak napisałam post- to taka była burza, że szok. Dzisiaj lało od rana, znowu przed 13-tą rozpogodziło się i nagle tak było duszno, że pojechaliśmy na budowę, ale wiedziałam, że za długo nie zabawimy, bo niebo znowu zmieniło kolor i grzmiało. Już do mrzawek sie przyzwyczaiłam :wink: Ale wiem, że zaraz będę uciekac do auta.

Posprzatalismy ciut, no i za dwie godziny spowrotem do domu... bo juz lało... dobrze, że nie betonowaliśmy pod kominy stopy...

A nie wiem jak u WAS, ale my kiedyś skusilismy się na telewizję -n - nie ukrywam, że mielismy z nia przeboje, ale niech tylko pogrzmi, czy powieje, to szlag mnie trafia, juz brak sygnału :o :evil: Najgorzej, jak cos ciekawego człek oglada, a tutaj fik i niebieski ekran :-?

Zaraz obejrze sobie jakis film- na taka pogodę najlepiej uwielbiam oglądać filmy obyczajowe, czy romanse, albo komedie romantyczne :wink:

Trzymajcie się kobietki...

Ja jestem tu nowa i musiałam nadrobić zaległości :) Chyba ze 2 godziny,jak nie więcej,zajęło mi przeczytanie tego F,a co dopiero nadrabiać zaległości u Was wszystkich dziewczyny :o :o jak niektóre to mają po kilkanaście lub kilkadziesiąt stronek :o :o Ale mozna się uśmiać :D:D :lol:

Wvczoraj jak pokazywałam Małżowi zdjęcia Twoich wnętrz,Asiu,to mówi : co to ma być? Jakieś kawy,butelki? Baby to zawsze plotkują :-? No a co nam pozostało,jak nie pogaduszki?? Któż lepiej doradzi,jak nie inne kobitki :D Oni to zawsze tacy samowystarczalni....a my to potrzebujemy kawkę lub kawałek ciasteczka na poprawienie humoru....zwłaszcza jak depresja się szerzy w związku z deszczową pogodą... :x Ja tam nie mogę narzekać,bo u nas jest superowo - wczoraj nawet się opalałam 8) Ale współczuję Wam,bo ileż można znieść te deszcze :-?

Nio a co do opinii na temat domku to.....po prostu BAJKA!! :D Siedziałam sobie z notesikiem i notowałam wszystkie niezbędne informacje 8) Makarony są po prosstu zabójcze!! :o Postanowiłam sobie takie sprawić w każdych drzwiach balkonowych, a do tego jeszcze zasłonki jakieś - miodzio !! :lol: :lol:

Kolor w pokoju kolejkowym - doskonały!! Powiedz,czy sama to malowałaś? Bo wygląda super!! Mam nadzieję,że nie bedziesz miała nic przeciwko jak kiedyś wykorzystam te kolory w pokoju synka (jeszcze nie ma,ale jest w planach na za jakiś czas :D:D).

Mam już przygotowany zestaw pytań dotyczących niektórych rzeczy,wykonawców itp. Ja też jestem z Kraka, tylko mieszkać będziemy w podkarpackim.

Jak na razie to tyle,bo muszę lecieć do pracki (mam akurat popołudniową zmianę :-? ). Już niedługo wpadnę z czymś a'la kawka - mój specjał :D

To 3majcie się do późnego wieczorka,bo przed snem na pewno tu zaglądnę :lol: czuję,że to wkrótce będzie nałogiem.... :roll:

Witam waldi8321!!! :D

No,pierwsza sprawą która skomentuję są ....oczywiście faceci.Szkoda gadać wogóle.Oni to nic się nie znają na tym jak powinno się prowadzic galerię.Nie można tylko pytać cały czas: a gdzie kupiłaś to,a ile kosztowało tamto itd.Kawka i ciacho musi byc!!! To jest obowiązkowa sprawa!!! :D :wink:

A co do pogody,to u mnie jakos lepiej ostatnio.Ja wczoraj się nie opalałam,ale byłam w takiej koszulce bez rekawów i mnie opaliło.Mojego młodszego synala też,a nawet go nie posmarowałam,bo słońce raz było,raz były chmury.A jednak złapało nas... :roll:

A dziś tez było względnie,tyle,że co chwilę jakaś chmura wyłaziła i padał deszcz.Oczywiście byłyskawice i grzmoty też,ale zaraz wychodziło słońce.

Od soboty podobno ma byc lepiej,więc trzeba pójśc w Twoje ślady i się poopalać,żeby białymi nogami nie straszyć :wink: :lol:

Miło mi,że Ci się u mnie podoba :)

Makarony to faktycznie fajna sprawa.Jeszcze jak ma się dzieciaki jak ja,co chodza c chwilę do okna,to jest super,bo nie muszę chodzić i co chwilę firanek poprawiać 8)

A co do pokoju kolejkowego,to chyba pomyliłaś z malgosia0023,ale nie ma sprawy ja się nie dziwię,że Ci się pomyliło jak tyle na raz dziennków czytałaś :wink: Ale i u mnie są te same kolory co u Gosi.Są w pokoju syna starszego :wink:

Tak że czekam na obiecaną kawkę i zapraszam :D

A dziś tez było względnie,tyle,że co chwilę jakaś chmura wyłaziła i padał deszcz.Oczywiście byłyskawice i grzmoty też,ale zaraz wychodziło słońce.

Od soboty podobno ma byc lepiej,więc trzeba pójśc w Twoje ślady i się poopalać,żeby białymi nogami nie straszyć :wink: :lol:

Nio ja mam nadzieje,że ta pogoda u Was się poprawi,bo gdzieniegdzie już są stany przedpowodziowe, poważne burze itp. :o Oby nie było tak jak w 97 :-?

A co do pokoju kolejkowego,to chyba pomyliłaś z malgosia0023,ale nie ma sprawy ja się nie dziwię,że Ci się pomyliło jak tyle na raz dziennków czytałaś :wink: Ale i u mnie są te same kolory co u Gosi.Są w pokoju syna starszego :wink:

O rany,ale gafa!! :oops: :oops: :oops: :o Już na samym początku :oops: :lol: Wczoraj do późna oglądałam dzienniki i już widocznie mi się pomnieszało - byłam tak podekscytowana :lol: A jeszcze małego grilla mieliśmy z pifkiem....to już wszystko było twisted :lol: :oops: :roll: Już pędzę do malgosia0023 błagać o wybaczenie :D :oops:

magpie101 w sumie ja tez mam do Krakowa ponad 40 km,a leroy jest- jak dla mnie patrząc- po drugiej stornie krakowa więc mam tez odległośc podobna do Twojej.Ale czasem trzeba wpaść zobaczyć co nowego mają :wink:

Nio ja mam nadzieje,że ta pogoda u Was się poprawi,bo gdzieniegdzie już są stany przedpowodziowe, poważne burze itp. Oby nie było tak jak w 97

mam nadz.,że aż tak nie będzie choc ostatnio widziałam,chyba o było w Austrii?-,że juz ich zalało nieźle... :-? A u nas pogoda dziś była super,nawet na basen się wybraliśmy,ale teraz właśnie chciałam iść poplewić na moja skarpę,bo chwast po tym deszczu urósł,że szok,a tu polało :evil: Noi nici,bo w błocie ,to ja paprać sie nie będę... :-?

małgoś chyba w tym roku nici z wakacji... :( my slałam,że nad morze pojedziemy,ale nie da rady.Jak by to powiedzieć: "sprawy biznesowe" :roll:

Ale może chociaż z kuzynem w góry sie na weekend wybierzemy.Rok temu zaliczylismy Giewont.Spodobało nam się :wink: W tym roku może Morskie Oko?

Obiecałam kawkę,więc wpadam dziś do Ciebie (na razie tak muszę się "wpraszać",bo u nas niestety jeszcze nie ma gdzie wypić ;) :?). Pyszna, ulubiona, ta sama,co u Gosi :D

http://4shared.com/download/114229243/4f9a6def/DSCF3027.JPG

A dziś zamisat ciastka.....pyszne lody :D:D

http://4shared.com/download/114229255/bfe2f99b/lody.JPG

Smacznego!! :D