Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miłorząb-A&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 757
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

frykow,magpie101 przepraszam za to moje milczenie,ale szczerze mówiąc ja nie wiem za bardzo jak to było z ta kostką ,dlatego muszę męża dogonic do komputera,żeby odpowiedział wam dokładnie :wink: .Postaram się żeby jutro odpisał.

Nic nie szkodzi, akurat ja mam czas do wiosny z decyzją o wykonaniu podjazdu :)

Olenka717 to jest blacha.Co prawda nie taką chciałam miec,ale tak to jest wysłac męża samego... :-?

:D :D :D ja swojego męża też boję się samego wysyłać na zakupy, ostatnio prosiłam żeby kupił mi farbę do włosów, o mały włos nie dostałabym 5l dekorala i to w zielonym odcieniu :D

Dziękuję za odpowiedź, ale rodzi ona kolejne pytanie co to za blacha i gdzie się ją kupuje w jakiś marketach typu OBI, czy gdzieś indziej, no i ciekawi mnie jaką Ty chciałaś mieć blachę

Wreszcie mam inforamcje :D

Kamień kupowany był w Morawicy koło Kielc po 11 zł netto za tonę za gruby na podbudowę,a drobny (ten co widac na górze) kosztował ok 20 zł netto za tonę.Do tego transpor osobno.

Podbudował była taka,że wybralismy ziemię ponad pół metra i zasypaliśmy tym kamieniem grubym od 0-120 cm po 11 zł, a na wierzch nasypany był ten drobny po 20 zł.

Tego kamienia wchodzi 1800 kg na metr szescienny.U nas na 170 m kwadratowych weszło 5 naczep (tirów)

Obrzeże podjazdu mamy z kostki.To jest zwykła kostka,chyba była z bruk betu.Na palecie sa różne rozmiary i może tu akurat była brana większa.

Przymocowana jest na betonie.

To chyba wszystko...

taka_ja & taki_on:) no tak,dach sasiedzi mają juz zrobioney,jeszcze kończa dach na garażu.Może jeszcze z 2-3 dni i pójdą sobie.

W sumie to teraz mi juz nie zależy bo jak pójdą to i tak juz będzie kijowa pogoda pewnie...więc nie będzie to miało juz takiego znaczenia.

Powiem szczerze,że nawet fajnie mu ten dach wyszedł.Jakoś nie byłam przekonana do czerwonej dachówki,ale spoko wyglada.

I oczywiście fajnie,że wam sie podoba odród mojej mamy choc to co pokazałam to tylko mała część.Ogród jest duży i pewnie byłby wiekszy tylko kto by miał czas tak ciągle cos tam grzebać w ziemce... :wink:

Ja tak staram się wpadać czasem do was podejrzec co porobiacie i o czym plotkujecie,ale jakos tak cichaczem 8)

• 2 weeks później...

No wiesz,jak to z majstrami: mieli być wczoraj,będą dziś... :lol: (mam nadzieję...)

Więc dzis ich troche poustawiam,co gdzie jak,bo juz zaszły pewne zmiany i będą robic przeróbki :lol:

No co? tak to jest jak się nie zrobi od razu,to później człowiek mysli, i mysli i cos zmienia :D

jak tylko zrobią to wkleję zdjęcia :D