Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miłorząb-A&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 757
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojjjjj dawno mnie u Ciebie nie było,a tu tyle zmian :o:o:o

Domek wygląda ślicznie - już chyba prawie wszystko masz skończone? :D Co ja gadam :roll:....w naszych domkach zawsze coś się znajdzie do zrobienia,co nie? :wink:...

A stroik to jest przecudny :D....szkoda,że nie cieszyliśmy się typową polską jesienią :roll:.....tym razem to już chyba zimowy będziesz musiała zrobić,bo zima nam niespodziankę zrobiła i wcześniej zawitala :wink::lol:

Witam :wink:

Wczoraj miałam przeboje z netem -co weszłam na FM , to już patrzę a tu brak połączenia :evil:

Napisałam do ciebie i Perły, a tutaj znowu ZONK... nu ale dzisiaj mam nadzieję, że zaraz wyslę ową wiadomośc do Ciebie...

Asiu ja właśnie lubię takie delikatne kolorki na elewacji domu, gdy patrzę na moich sąsiadów teraz -mają wściekły żółty i zielony dach - to wiem, że to nie mój kolor...

Wiesz, ja np. nie krytykuję takich żywych kolorów, bo czasami patrząc na niektóre elewacje domków, to jakoś tak smutno wydaje się być...

U WAS Asiu jak zwykle wszystko ze smakiem zrobione :wink:

Stroik bardzo mi się spodobał, a o ogrodzie pisałam już kiedyś -że jest taki w mój deseń :wink: :D

Wiesz wczoraj oglądając Wasz domek, przyznam, że i ja zwróciłam uwagę na ilość daszków u sąsiada... i jakoś same źrenice mi się poszerzyły, a potem nie wiem dlaczego miałam usmiech na twarzy...

Ja to sobie myślę, że nic, tylko ten sąsiad w nocy przemienia się w Kocura i skacze po tych daszkach u siebie :wink: :lol:

Ale granica i odległość powinna być zachowana...

Bardzo ładnie od przodu i z tyłu prezentuje się domek :wink:

Sporo pracy nie tylko w nim ale i przed nim włozone... :wink: :D

Asiu domek ma by taki wiejski, wiesz kiedyś będą okiennice... więc delikatny kolor elewacji... Najpierw widziałam kolor zblizony do Twojej, a teraz mam mętlik... dobrze, że do tego daleko... mam czas na przemyslenia. Chociaż podejrzewam, że pójdę wybrać kolor i wszystkie zamysły -pomysły -plany się zmienią :D

• 4 weeks później...

Dzis to faktycznie możecie mi zaśpiewać "stary niedźiedź mocno spi..." :roll: a to za sprawą małej imprezki wczorajszej dzis chodze jak wypluta :roll: taka nijaka jestem,a tak wogóle to mnie też troche przeziębienie dopadło...

no cóż,nie ja pierwsza i ostatni zapewne :roll:

Oj a ogródek jk stał,tak stoi.Narazie nie ma w nim wiele pracy bo drzew nie ma to i liści nie ma,a co za tym idzie grabic nie muszę 8) hihi,chyba wogóle sadzić drzew nie bede i liści nie bedzie :lol:

a pogoda faktycznie superowa jest ostatnio.aż dziw,że to listopad :o

no więc ja narazie wegetuję soie w domu i jednym słowem obijam się.Tylko mi nie zazdrośćcie!!!!!bo mni to juz czasem trafia w tym domu.jeszcze jak mali zaczna się przepychac to juz kaplic wogóle,nerwy tracę... :-?

A do was wpadam,wpadam,ale tak cichaczem 8)

A wiesz z chęcią bym już robiła :lol: :lol: ale chyba jeszcze za wcześnie.Myślę,że nie ma co szaleć.Pewnie zaczęły by się za szybko sypać i długo by nie pociągneły :wink:

Ja to w sumie dostaję tzw."kota" jak ubieram choinke i dom.Wtedy też stroiki robię.Co prawda choinke powinno sie ubierac 24.12,ale my zawsze troche wcześniej za namową mojego Kuby :D A co tam,niech sie dziaciaki cieszą :D

Witam i ja też tak mam -że sama z miłą chęcią pobiegnę na strych i poznosze wszystko i jeszcze przed świętami ubieram choinkę wraz z zadowoloną córką :wink:

U mojego brata to ze względu na małe dzieci wisiały te plastikowe bombki :lol: a moja córka była malutka -podchodziła oj kilka razy zdjęła, ale jakoś tak nie ściągała nic - szkło stało na segmencie i kryształy a ona jakoś tak reagowała -na nu nu i palca :lol:

A pamiętacie te stare choinki - i te lamki pierwsze na nich -tylko przyznam, że te bombki były śliczne - domki, mikołajki itp. Jeszcze dzisiaj widzę choinkę u babci i ten włos anielski -taki modny był i mało tego -tę watę co się układało - :lol: :lol: :lol: Potem moda na sztuczny śnieg - psikanie po choince i mycie :lol:

Miska,ale Cie na wspomnienia wzięło! :lol: Ale mi tez rzypomniałaś stare choinki.Lampki to ja pamietam takie,że się każdą lampkę takim jakby klipsem do gałązki przypinało.I te lampki to miały takie żarówki wykręcane i jak kuzyni przyjeżdżali to zawsze sie bawiliśmy tak,że ktoś wykrecał zarówkę a reszta miała zgadnąć,która to,żeby się lampki wszystkie zaświeciły :lol: :lol: dobrze,że nie popalilismy tych lampek bo lanie by było :roll: ,ale dzieci jak to dzieci :wink:

A bombki no całkiem inne były.Tak starannie robione i nie tylko zwykłe bombki okrągłe,ale tk jak mówisz mikołaje,sarenki,aniołki i takie tam.

a ja tez mam plastikowe prawie wszystkie.pare tylko zwykłych,ale młodszy w tamtym roku zbił chyb 3... :-? na niego coś nie działał ten palec i nu nu :roll:

ale cóż roczek miał nie cały więc chyba nie rozumiał za bardzo po co mu mama przed nosem palcem macha :lol:

Kurcze ja szukałam przepisu na te pierniki co podałyście mi gdzies linka,ale jedno mnie zastanawia:czy to ciasto to trzeba tak dużo wcześniej rbić,żeby postało?