kamlotek 03.12.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Wspomnienia nasze piękne s....ą,a pamiętacie takie stare na klips mocowania do świeczek na choinkę, moja mama ma jeszcze dużo starych bombek,najstarsze mają chyba ok 40 lat,wypłowiałe już są,brokat gdzieś dawno "ulotnił " się,te stare figurki z sprężynki ,sople. Jednak szkoda jej je wyrzucać i z sentymentu przetrzymuje . Ja mam tylko kilka szklanych,które ostały się po zaznajamianiu Małego z bombkami,reszta już jest z plastiku. Co do ciasta,to czytałam kilka przepisów na piernik i tam jest napisane,że trzeba przetrzymywać to ciasto conajmniej 2 tygodnie w lodówce. Ale sama nigdy nie piekłam pierników,może kiedyś spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 03.12.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Wspomnienia...ach Ja właśnie sie zabieram za to ciasto na pierniczki.Zrobię sobie i schowam do lodówki.Poczeka troche i tak z tydzień przed swietami upiekę,żeby poleżały i zmiękły.Te rady to oczywiście z forum.Mam nadz.,że wyjda. I od razu pieke dziś rogaliki według przepisu magpie101 To zmykam.Zdjęci czywiście na forum kółka umieszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 03.12.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Siema dziewczyny,widzę A$IU,że już zaczyna się przedświąteczny ruch u Ciebie pierniki i te sprawy fajnie,fajnie...A co do wspomnienień odnośnie lampek i świecidełek choinkowych to u nas zachowały się babcine lampki o różnych kształtach-bałwanki,szyszki,świece itp.stare ale jakiś sentyment do nich jest. No nie będę przynudzać,miłego pichcenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 03.12.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 czekam na pierniczki............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 03.12.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 czekam na pierniczki............. Ja też,na pierniki i rogaliki Perłóweczka podzielisz się zemną co nie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 03.12.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Cześć dorothy,cześć perłóweczko i wogóle cześć,cześć Rogaliki zrobione czego dowodem będzie ponizsze zdjęcie,ale na pierniczki trzeba będzie poczekac jeszcze.Zreszta wy tez pewnie będziecie piec a zapachy po domu będą się unosić nieziemskie mmmmmm... Ach te święta A ja rogaliki upiekłam,ale co chwilę mi ktoś przeszkadzał.To tata wpadł na chwilę,to teściowa dzwoniła,a mali też dali mi popalić bo sie kłócili ciągle uffff.Ale są i od razu jak upiekłam poleciałam do sąsiadki i jej zaniosłam trochę.Posiedziałam z 3 godzinki (ja to jk się wproszę to juz koniec ) i jestem. http://img14.imageshack.us/img14/6300/dsc08898h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 03.12.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Mmmmmm mniam mniam,super rogaliki aż mi ślinka leci a gdzie ten przepis można znależć?chętnie wypróbuję No to jak rogaliki to ja kawkę do nich przyniosłam http://img707.imageshack.us/img707/10/kawaczarnabialazdjeciagp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.12.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Przepysznie wyglądają te rogaliki . Ja jak robię rogaliki to zawsze sklejam lub staram się skleić je szczelnie,żeby środek nie wypłynął. A widzę A$iu,że nie sklejałaś swoich i farsz mają na swoim miejscu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 04.12.2009 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 dorothy rogaliki robiłam z przepisu magpie101 z tej strony http://forum.muratordom.pl/przepisy-obiadowo-deserowe-pan-z-kola,t172038-60.htm a kawka to i dzis oczywiście bedzie z rogalikami,ale dopiero teraz bo od rana na zakupach,potem obiad noi po małego do szkoły.To teraz bede miała dopiero chwilę.A ludzi tyleeeeeeeeee wszedzie,że szok!! to na mikołaja jeszcze chyba tak kupują...a przed świętami to ja wolę nie mysleć jakie kolejki wszędzie będą... komlotku ja nie sklejam ich tak dokładnie.daję nie za duzo marmolady,żeby nie wyleciała za bardzo i jakoś to jest Kurcze jutro mikołaja robimy.MA się kuzyn przebrać i przyjdzie do nas rozdac prezenty.I wpadna też inni kuzyni z dzieciakami.Ciekawe czy któres się popłacze hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 04.12.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Hej A$IEŃKO,dzięki za stronkę z przepisami. A ruch w sklepach to przed mikołajkowy i przedświąteczny chyba też Zawsze ludzi pełno i tak sobie powtarzam ja to muszę do sklepu a oni to po co... No i koniecznie pamiętaj o kawce . A i daj znać jak poszło z Mikołajem bo ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 04.12.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 hhahahahahahaha.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z ust mi to wyjęłaś : i tak sobie powtarzam ja to muszę do sklepu a oni to po co... ja zawsze tak samo się zastanawiam skoro ja i Ty tak mamy to pewnie i wszyscy a raport z mikołaja będzie a jeszcze pyatanko mam: jak tam Twoja budowa? na jakim etapie jestescie? bo galerii nie masz to może zaczynacie dopiero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 04.12.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 A$IU nasz dom jest już wybudowany i mamy wstawione okna. Narazie tyle.Nie mamy elektryki, hydrauliki itd.więc narazie niema za bardzo co pokazywać w galerii ogrodu zresztą też jeszcze niet.W przyszłym roku napewno coś się ruszy Tak więc narazie myszkuje po forum i zbieram fotki,informacje,podglądam i przyglądam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 07.12.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Puk,puk....A$IU jak tam po mikołaju??????????????popłakałaś się może razem z dziećmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.12.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witammmmmmmmm Rogaliki tez takie piekę - też w trójkąty zawijam i najbardziej smakuja mi z wisienkami drylowanymi I tak... ASIA zaginęła... nic tylko ten Mikołaj ja prował Niedługo asiu pewnie już stroiki będziesz tam robiła...to ja poproszę o fotkę Pozdrawiam cieplutko w te zimne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 17.12.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 ASIA zaginęła... nic tylko ten Mikołaj ja prował pewnie już robi za Panią Mikołajową w Laponii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 18.12.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 hihi,ale wy macie pomysły niestety nie zostałam uprowadzona przez Pana Mikołaja, nad czym ubolewam, bo fajny prezent dostałam w tym roku i może jeszcze coś by tam dla mnie znalazł... ale myślę,że zostałabym u niego na zawsze, gdyby mnie tak juz na zawsze porwał ,bo okupu, to chyba nikt by nie chciał za mnie zapłacic... A po Mikołaju ok.W sumie nie było tak źle.Mój młodszy (prawie 2 lata) co prawda nie chciał nawet spojrzeć na Świetego,ale za to starszy odbierał w jego imieniu prezenty.Ogólnie wesoło było Kurcze,a ja wczoraj choinke juz ubrałam i poręcz na schodach,ale stroiki to jeszcze odległa sprawa...musze naciąć od mamuski jakiej zieleniny i cos pokombinować Ale fajnie na polu,że ten śnieg spadł.Tak od razu śiwątecznie się zrobiło.Trochę zimono,ale co tam (zawsze można się rozgrzać grzańcem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.12.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 To zrób te stroiki,bo Święta coraz bliże j,a mnie strasznie ciekawi jakie cuda wytworzysz . Nie daj się prosić.Czekam na zdjęcia. Aha i zapomniałabym jak tam pierniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 18.12.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Melduję,że pierniczki upieczone z pomocą moich chłopców Starszy dzielnie wycinał,nawet wałkował a młodszy nie chciał być gorszy, więc dałam mu osobny kawałek ciasta,żeby sobie wycinał po swojemu,a on ciasto zjadł...surowe... i na tym zakończył swoja pracę Ale jeszcze nie udekorowane bo nie miałam lukru i nic wogóle a do sklepu niestety nie moge jechać bo starszy ma ospę i nie może wychodzic na dwór... dopadło i nas...ale co się dziwić jak wszkole dzieciaki choruja.Ciekawe jak młodszy,czy też go dopadnie? A stroiki to po niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.12.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Niedobrze życzę zdrówka chłopakom. Pieczenie miałaś udane,przy takich pomocnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 20.12.2009 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/x/3/0/6/51835817_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts