Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miłorząb-A&M

Recommended Posts

witaj ASIU! gratuluje pięknego wykończenia domku. ponieważ powoli dochodzę do etapu wykończenia i coraz bardziej zdaję sobie sprawę że może to być najtrudniejszy etap chciała bym cię zapytać o kilka rad:

-czy podłoga w salonie/jadalni to parkiet, jak tak to czym malowany,?

-co jest między blatem, a górnymi szafkami w kuchni,?

-z czego są meble kuchenne,?

-gdzie znalazłaś i czy był kosztowny żyrandol w salonie?

-co to za płytki w górnej łazience?

-czy ozdoba w oknach w salonie to tzw. makarony, jak tak, to jak się sprawują, jak wyglądają z zewnątrz i czy zawieszane jak normalne firanki czy jak żaluzje pionowe?

PS.widzę po magnesie na lodówce że dorabiałyśmy się naszych domeczków w tym samym obcym kraju

• Odpowiedzi 757
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DarioAS aniucha2 malgosia0023 dorusia dzieki dziewczyny!

A kamieni nie w polu się dorabiałam,a z rzeki łowiłam :D :wink:

A tak na prawdę to mam kolege,który ma firme i wydobywa piasek z rzeki,więc mają duuużo kamieni.A ja wzięłam sobie troszkę... :D

Oczywście za jego wiedzą,bo sam je wybierał z moi męzem :lol:

Paulinka14 bardzo się cieszę,że pytasz :D

Postaram się odpowiedzieć jak najlepiej i pomóc:

-w salonie/jadalni to parkiet merbau.Był lakierowany dwa razy lakierem półmatowym

-między szafkami,a blatem mam położone płytki kremowe

-meble kuchenne mam z mdf-u,kolor wenge

-żyrandol kupiliśmy,albo w castoramie,albo w praktikerze,ale chyba casto.kosztował 250 zł

-płytki w łaznience,to ceramica marconi.my mamy loft bronzo i loft beige

-tak,w salonie mam makarony.jeśli chodzi o mnie,to sprawują się dobrze.pisałam wcześniej,że wadą jest to,że farbują jasne ubrania na bordowo,ale spiera się więc nie jest aż tak źle.jasne makarony w sypialni nie farbuja.jak masz małe dzieci-jak ja-to napewno będą się na początku bawić "nitkami" i mogą poplątać,ale mi się jakoś udawało rozplątywać ich węzły...a z zewnątrz wyglądają tak samo jak od środka i o dziwo u mnie nic przez nie,nie widać.może to zależy od światła jak pada...? :roll:

A co do zawieszania to ja mam nałożone bezpośrednio na rurkę,bo maja uszyty tunel,ale na żabki też można.

Mam nadz.,że pomogłam i polecam się :wink:

Co do ceny parkietu to męża zapytam,bo ja mam pamięć dobrą,ale krótką :wink: ale myślę,że merbau jest porównywalny z dębem.Noi zależy kto robi,jaką ma cene robocizny i klejów,czy lakierów.Nam robiła firma z Buska Zdroju-Romanowscy

Co do użytkowania,to oszukiwać nie będe,że jak mój synek roczny zasówał w chodziku to się nie porysował.Porysował się i widać trochę,ale jak to powiedział facet,który parkiet kładł :"dobrze,że ma kto rysować" :wink:

Jak dorosną,to może przecyklinujemy :roll:

A co do sprzątania,jak to ciemne podłogi kurz widać,ale nie jest źle.Ja myję dwa razy w tyg.

A w górze mamy położone panele "jesion sen".Kupowaliśmy w castoramie.

No to macie te zdjęcia,żebyście nie uschły z ciekawości :wink: :D

A tu tył,jeszcze ziemia leży i czeka na zagospodarowanie,ale czekam na elewacje...

[img

i kawałek mojego ogródka,narazie skromnego :cry: wszystko czeka na tą elewacje,bo jak porobie i chłopaki wpadną to zdeptają wszystko...więc narazie nie mam za wiele do pokazywania

Edytowane przez A$IA

Perłóweczka dzieki! i nie martw się,jak się rozpędzicie to też niedługo na swoim będziecie! :D

malgosia0023 kolor elewacji...hmmm...wiecie,że ja do tej pory nie wiem tak na pewno jaki chcę? :lol:

ja chciałam jakiś seledynkowy,albo oliwkę,bo tu w koło wszyscy żółte mają,ale małż nie chce...

kiedys pod Krakowem widzieliśmy fajną-żółto-piaskową(jednak...) :lol: :roll: :wink: -elewację,więc może taka jakaś?

się zobaczy :wink: