Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pochwalcie się swoją armaturą sanitarną i bateriami

ania_i_seba

Recommended Posts

Wszystie baterie w domu mamy Grohe, zestawy natryskowe Hansgrohe. Wanna Repabad, ceramika Roca, a kabiny Novellini. Wszystko sprawuje się super. Do tego mamy stację uzdatniania wody Viessman, co powoduje że w wodzie praktycznie nie ma kamienia, naprawdę wszystkim polecam. Cały komplet kupiliśmy w jednym sklepie, dostaliśmy dobre ceny. Czego chcieć więcej... :D

Mała łazienka: zestaw prysznicowy i bateria umywalkowa hansgrohe Talis S2. Wc Roca Hall, ponieważ jest bardzo mała i lekko wyglada. Brodzik RiHO ten płaski 140x90. Drzwi brodzikowe jeszcze nie wiem jakie.

Łazienka przy sypialni: chyba też wc + bidet roca hall (nie spotkałam nic innego w takich rozmiarach i w takiej cenie oraz z deska do bidetu). Wanna pewnie Riho Lusso (chyba ,bo jeszcze nie kupiona) baterie seria Hansa Stela (dla mnie śliczne)

Umywalek jeszcze nie wybrałam

łazienka :

- Duravit Vero wc wiszący biały z deską wolnoopadającą

- Duravit Vero umywalka stawiana na blacie (bez otworu na baterię)

- Hoesch FOSTER 170x75 - wanna

- Hansgrohe Axor STARCK bateria wannowa jednouchwytowa

- Hansgrohe Axor STARCK Classic bateria umywalkowa trzyotworowa ścienna podtynkowa

- Hansgrohe bateria natryskowa z deszczownicą : I-BOX EL. PODTYNKOWY

ELEMENT NATYNKOWY METRIS S

PRZYŁĄCZE KĄTOWE FIXFIT

DESZCZOWNICA RAINDANCE AIR 240

SŁUCHAWKA RAINDANCE S100 3JET

WĄŻ ISIFLEX 1,6MB

UCHWYT PORTER'S

kuchnia :

- ZLEW, KOMORA PODWIESZANA BLANCO SUPRA 450-UB

- BLANCO BATERIA LINUS-S CHROM

Raczej nie kupiłabym baterii wpuszczanej w bok wanny nieznanej firmy

Ciężko potem wymienić jak zacznie kapać itp.

Eksperymentalnie można kupić tańszą baterie, do której jest łatwy dostęp i którą ewentualnie zawsze można zmienić na inną bez rozbebeszania połowy łazienki.

Zostawiasz takie ukryte wejście rewizyjne, żeby w razie czegoś wsadzić tam ręce. :wink:

ja z czym innym 8)

Czy ktoś może użytkuje taką baterię :-? Bardzo mi się podoba,ale obawiam się ze to jakaś lipa :(

http://images39.fotosik.pl/87/156e260d6e1bc112.jpg

Ja mam coś takiego, ale w kształcie kwadratu (z korkiem w komplecie), niestety jeszcze nie jest zamontowane. Kupowałam na Allegro, płaciłam chyba ok. 60 zł.

Mam nadzieję, że będzie działało.

Oryginały kosztują bardzo słono :cry:

ja z czym innym 8)

Czy ktoś może użytkuje taką baterię :-? Bardzo mi się podoba,ale obawiam się ze to jakaś lipa :(

Ja mam coś takiego, ale w kształcie kwadratu (z korkiem w komplecie), niestety jeszcze nie jest zamontowane. Kupowałam na Allegro, płaciłam chyba ok. 60 zł.

Mam nadzieję, że będzie działało.

Oryginały kosztują bardzo słono :cry:

jak będzie połączona to napisz jak działa,czy warto i jak z czyszczeniem :)

Eksperymentalnie można kupić tańszą baterie, do której jest łatwy dostęp i którą ewentualnie zawsze można zmienić na inną bez rozbebeszania połowy łazienki.

Zostawiasz takie ukryte wejście rewizyjne, żeby w razie czegoś wsadzić tam ręce. :wink:

Tylko jak masz baterię w środku wanny, a okienko z boku to nijak nie sięgniesz.

Ja zafundowałam sobie w mieszkaniu tani hydromasaż i przestał działać po roku sporadycznego używania, jest okienka a nawet dwa, tylko ,że to zbyt mało. Trzeba wyciągać całą wanne, czego oczywiście nie chcemy robić. Stoi wiec sobie popsuta i nie chce wiedzieć co się w tych rureczkach dzieje.

Tylko jak masz baterię w środku wanny, a okienko z boku to nijak nie sięgniesz.

Ja zafundowałam sobie w mieszkaniu tani hydromasaż i przestał działać po roku sporadycznego używania, jest okienka a nawet dwa, tylko ,że to zbyt mało. Trzeba wyciągać całą wanne, czego oczywiście nie chcemy robić. Stoi wiec sobie popsuta i nie chce wiedzieć co się w tych rureczkach dzieje.

Dlatego najlepiej (najpewniej) zamontować taką baterię na jednym z krótszych boków wanny, żeby mieć możliwość dostępu :D

Pod węża na posadzkę można dać jakieś plastikowe korytko (daliśmy taką prostokątną miskę), żeby wąż był w nim, a nie na betonie. W razie awarii woda nie wsiąka w posadzkę, tylko zbiera się w naczyniu :D

ja z czym innym 8)

Ja taką miałam,po 2 miesiącach wywaliłam do kubła,ten "dzyndzel" niby metalowy a od odkęcania wody popękał a i przede wszystkim bardzo głośno pracuje,generalnie szkoda kasy a prezentuje się bardzo ładnie.

ja z czym innym 8)

Ja taką miałam,po 2 miesiącach wywaliłam do kubła,ten "dzyndzel" niby metalowy a od odkęcania wody popękał a i przede wszystkim bardzo głośno pracuje,generalnie szkoda kasy a prezentuje się bardzo ładnie.

Ja mam taką, jeszcze nie użytkuję, najwyżej też po dwóch miesiącach wywalę 8)

(łazienka jeszcze nie wykończona do końca, więc przepraszam za brud oraz prosze nie przyglądac się płytkom i tym listewkom wokół mozaiki, ale niestety musieliśmy sie jakoś ratować, bo trafiliśmy na "fachowców" ;))

http://img2.vpx.pl/up/20090326/rozne_561.jpg