Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziergacie?

JoShi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja próbowałam sie nauczyć frywolitek (nie umiem kompletnie na drutach, szydełkiem etc - za niecierpliwa jestem i szybko sie zniechęcam )

Ale frywolitki tak mnie zachwyciły ze postanowiłam spróbować. (zwł. bizuterię :))

Kolezanka umie i zorganizowała mały bezpłatny kurs.

No i niestety - kicha . To jest dosyc proste ale cały myk polega na takim zrobieniu tych "słupków" na wiodacej nitce zeby sie swobodnie przesuwały w te i we wte.

Zeby to osiągnąc nie wystarczy tylko opanowac ruchów "górnego" i "dolnego" supełka (robi je sie na zmianę) - i sam ten ruch jest prosty i nieskomplikowany - ale po wykonaniu go i zaciskaniu nitki - aby stworzyć " supełek " - nalezy jakos tak luzno i swobodnie trzymać rece i jakos tak delikatnie i specyficznie ciągnąc nitke aby "przeskoczyła" ona na tej nitce wiodacej

Nitka od supełka musi "przeskoczyć" - inaczej nie wyjdzie. I nie umiem tego opanować!!! :(

Sam supełek umiem zrobic ale nie umiem go "zacisnąć" w prawidłowy sposób na nitce wiodacej własnie tak by "przeskoczył"

Czasami udaje mi sie 2, 3 razy al przy 4 kicha - i nic sie z tym nie da zrobić - nalezy obciąć i od nowa...

nie na moje nerwy ....:):):)

Kurcze, nie wiem czemu - mi się otwiera :roll:

Może ze wstydu się nie otwiera - właśnie przeglądam Twojego bloga z rozdziawioną gębą :o

Czasem się otwiera a czasem nie. Wystarczy zrobić Ctrl+F5 ;)

Noo, mi się otwiera, jak się nie otwiera, to niestety tylko restart pomaga :lol: :lol: :lol:

Biorę pod uwagę taki rozwój wypadków :lol: :lol: :lol:

Ale już wiem, że teraz muszę wymyślić coś, co zrobię szybko i skończę :wink:

Tamte dwie robótki to takie dłubaninki - cienka nitka (jak na mnie - widziałam, co potrafi Dorfi :o ), dość monotonny ścieg :roll:

Już mnie nosi, żeby coś popełnić, ale muszę się najpierw wciągnąć :lol: