Gość elutek 25.03.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Piękna ta koronka, ale to chyba nie na moje nerwy. amalfi - to właśnie na nerwy jest /podobno / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.03.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A ja próbowałam sie nauczyć frywolitek (nie umiem kompletnie na drutach, szydełkiem etc - za niecierpliwa jestem i szybko sie zniechęcam ) Ale frywolitki tak mnie zachwyciły ze postanowiłam spróbować. (zwł. bizuterię ) Kolezanka umie i zorganizowała mały bezpłatny kurs. No i niestety - kicha . To jest dosyc proste ale cały myk polega na takim zrobieniu tych "słupków" na wiodacej nitce zeby sie swobodnie przesuwały w te i we wte. Zeby to osiągnąc nie wystarczy tylko opanowac ruchów "górnego" i "dolnego" supełka (robi je sie na zmianę) - i sam ten ruch jest prosty i nieskomplikowany - ale po wykonaniu go i zaciskaniu nitki - aby stworzyć " supełek " - nalezy jakos tak luzno i swobodnie trzymać rece i jakos tak delikatnie i specyficznie ciągnąc nitke aby "przeskoczyła" ona na tej nitce wiodacej Nitka od supełka musi "przeskoczyć" - inaczej nie wyjdzie. I nie umiem tego opanować!!! Sam supełek umiem zrobic ale nie umiem go "zacisnąć" w prawidłowy sposób na nitce wiodacej własnie tak by "przeskoczył" Czasami udaje mi sie 2, 3 razy al przy 4 kicha - i nic sie z tym nie da zrobić - nalezy obciąć i od nowa... nie na moje nerwy ....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A może byście, tak dla zachęty zaczęły się chwalić swoimi wyrobami? No i mam jeszcze pytanie. Skąd czerpiecie wzory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Taką fotkę sweterka mam pod ręką http://lh6.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/Scp8SiO1K5I/AAAAAAAAARU/pn5dwYjHSTA/sweter1.jpg Wzór lekko zmodyfikowany z jakiejś burdy starszej ode mnie To tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 25.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 OT nie otwiera mi się Twoje zdjęcie Moje prace można zobaczyć w albumie http://dorfi123.multiply.com/ albo na blogu (jak się komuś będzie chciało go czytać ) http://dorfi.blox.pl/html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Kurcze, nie wiem czemu - mi się otwiera Może ze wstydu się nie otwiera - właśnie przeglądam Twojego bloga z rozdziawioną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Kurcze, nie wiem czemu - mi się otwiera Może ze wstydu się nie otwiera - właśnie przeglądam Twojego bloga z rozdziawioną gębą Czasem się otwiera a czasem nie. Wystarczy zrobić Ctrl+F5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Kurcze, nie wiem czemu - mi się otwiera Może ze wstydu się nie otwiera - właśnie przeglądam Twojego bloga z rozdziawioną gębą Czasem się otwiera a czasem nie. Wystarczy zrobić Ctrl+F5 Noo, mi się otwiera, jak się nie otwiera, to niestety tylko restart pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 25.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 No i kicha. Restart nie pomógł. Inna przeglądarka też nie. Widzę czerwony krzyżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wrzuciłam wyżej linka, może teraz się uda Bluzka w albumie też ze starej burdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 25.03.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dzięki za linka. Teraz widzę Fajna. Z jakiej włóczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Bluzka to jest bawełna z lnem 80/20 taki sznureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.03.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 A ja siłą rozpędu kupiłam wczoraj motek kordonka i już mam 14 okrążeń pewnej niezbyt skomplikowanej serwetki Nie sądziłam, że potrafię tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.03.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ja się przyznam, że aktualnie jestem na etapie dwóch zaczętych rok temu robótek I chyba muszę zacząć coś nowego, żeby skończyć tamte dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.03.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 W najgorszym wypadku za rok będziesz miała trzy zaczęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Biorę pod uwagę taki rozwój wypadków Ale już wiem, że teraz muszę wymyślić coś, co zrobię szybko i skończę Tamte dwie robótki to takie dłubaninki - cienka nitka (jak na mnie - widziałam, co potrafi Dorfi ), dość monotonny ścieg Już mnie nosi, żeby coś popełnić, ale muszę się najpierw wciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.03.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Nooo. Skończyłam. Nawet mi się udało w miarę równo rozpiąć i zaprasować. http://domiogrod.bexlab.pl/wp-content/uploads/2009/03/img_4672.jpg Chyba tylko trochę ścieg za luźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.03.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 JoShi, jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.03.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Żebyś Ty widziała jak wyglądał mój mąż jak mnie pierwszy raz w życiu, po dziewięciu latach małżeństwa zastał z szydełkiem w ręku Idę robić druga serwetką, bo się młoda na świat jeszcze nie wybiera, a mnie ponosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 27.03.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 JoShi świetnie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts