mickey30 24.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam, kiedy najlepiej montować drzwi wejściowe i bramę garażową? - przed wylewkami była by możliwość dostosowania(ewentualnego nadlania itp.) do wys. zamontowanych drzwi... Jeednak czy w trakcie dalszej budowy nie doznają jakichś "uszczerbków"-mówiąc krótko czy się nie obiją i nie zniszczą... Proszę o opinie i spostrzeżenia Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.03.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 raczej po wylewkach. To osadzanie drzwi i bramy dopasowuje się do wylewek/docelowej podłogi a nie na odwrót. Choć ja akurat bramę miałem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 24.03.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Dzięki Pierwek, wszystko wiem, ale firma od mont.bram garażowej zasugerowała, że łatwiej będzie najpierw bramę....Co pozostali o tym myślą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 24.03.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 po wylewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.03.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 bramę najlepiej po wylewkach a co do drzwi to pewnie wiesz jakiej grubości będzie wylewka, tylko dodaj jeszcze tarakote+klej lub deski i dopiero potem wstawiaj drzwi pozdro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.03.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U mnie było przed. Nie mam uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.03.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Dzięki Pierwek, wszystko wiem, ale firma od mont.bram garażowej zasugerowała, że łatwiej będzie najpierw bramę.... Co pozostali o tym myślą???? lecą na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.03.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dzięki Pierwek, wszystko wiem, ale firma od mont.bram garażowej zasugerowała, że łatwiej będzie najpierw bramę.... jak znasz grubość wylewki to w sumie nie robi to wielkiej różnicy... u mnie wylewkę zrobili tak że jak teraz przykleję płytki to powinno być idealnie. Poza tym brama ma na dole taką regulowaną uszczelkę która pozwala na ukrycie 1cm niedokładności Na pewno bramę trzeba zrobić przed tynkami. (choć byli już tacy co robili po i byli zadowoleni... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 25.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 U mnie: elektryka, tynki, okna i brama, obróbka okien przez tynkarzy, instalacje, wylewka. Drzwi zewnętrzne, budowlane zamontowane wcześniej przez cieślę przy okazji dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 05.04.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 U nas będą montowane po wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 05.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ja miałam bramę przed wylewkami i nawet było nam to na rękę ponieważ nie robiliśmy wylewek w garażu, mamy tam wyłożone tylko kostką(woda i błoto pośniegowe spływa w szczeliny między kostką) a mąż "wylał" tylko próg, który dostosował do bramy. Natomiast drzwi zewn. mieliśmy tymczasowe i dopiero po wylewkach zamontowaliśmy nowe, na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 12.05.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 większość producentów drzwi zewnętrznych zaleca montaż drzwi po wylewkach, a nawet (jak w przypadku wewnętrznych) na kaflach. Znam przypadki, gdzie drzwi były przemontowywane, bo wylewka wyszła krzywo, potem doszła jeszcze wylewka wyrównująca i zrobił się problem. Podobne problemy pojawiają się przy bramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts