iwcia43 24.03.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Podpowiedzcie proszę bo szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi.Dach mam pokryty dachówką ceramiczną,odpowietrzenie kanalizacji chciałabym wyprowadzić kominkiem wykonanym z tworzywa. Jak to pogodzić? Roben ma w ofercie tylko dachówkę z kominkiem ceramicznym, a taki ponoć średnio nadaje się do kanalizy.Ma ktoś pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 24.03.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 tak założyć oryginalny kominek Robena, bo od tego jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 24.03.2009 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 No właśnie... powiedziano mi że ceramiczny od oparów się rozsypie i lepszy jest z tworzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 24.03.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 czy producent tak powiedział ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 24.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Hmm, ja mam odpowietrzenie 3ech pionów kanalizacyjnych podpiete do takich dachówek (dokładnie Robena). Nic sie z tym nie dzieje (4ty rok) i nie słyszałem, żeby cos sie miało dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 24.03.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Zawsze można kupić oryginalne ceramiczne kominki od producenta lub... Ja mam Ruppceramikę Siruis ceglany, na allegro oddzielnie zamówiłem taki z tworzywa, podałem im tylko rodzaj i kolor dachówki z jaką ma współgrać. Dostałem komplet(mój typ dachówki) z wklejonym juz kominkiem, wygląda i o wieeeeele taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 24.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Mam ceramiczny od 6 lat i nie widać śladów zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 24.03.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 kupujecie sobie ceramikę,żeby montować sobie kominki z pcv, które z czasem wyblakną, ale w zasadzie nic mnie już nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 24.03.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ja mam dachówkę z kominkiem wentylacyjnym i rurą łącznikową Robena i kupiłem ją będąc przekonanym, że jej przeznaczeniem będzie odpowietrzenie np w moim przyp kanalizy. Nie rozumiem co niby ma się dziać z tą dachówkaą, czy ma ją coś zeżreć . Minusem jej jest tylko to że jest dosyć droga ale przy całości inwestycji to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 24.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 jak widać inni nawet na pikusiu, potrafią oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 24.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 kupujecie sobie ceramikę,żeby montować sobie kominki z pcv, które z czasem wyblakną, ale w zasadzie nic mnie już nie zdziwi A możesz powiedzieć dokładnie co masz na myśli ''po czasie''?, jakie doświadczenie w tej kwestii? Proszę o konkrety, mam jeszcze czas więc może coś zmienię. Czy ''po czasie'' mój czerwony kominek pcv zmieni kolor na niebieski i z odległości kilku metrów różnica pomiędzy czerwonym dachem a kominkiem bedzie uderzająca w oczy. Dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts