Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odpowietrzenie kanalizacji a dach

iwcia43

Recommended Posts

Podpowiedzcie proszę bo szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi.Dach mam pokryty dachówką ceramiczną,odpowietrzenie kanalizacji chciałabym wyprowadzić kominkiem wykonanym z tworzywa. Jak to pogodzić? Roben ma w ofercie tylko dachówkę z kominkiem ceramicznym, a taki ponoć średnio nadaje się do kanalizy.Ma ktoś pomysł??

Zawsze można kupić oryginalne ceramiczne kominki od producenta lub...

Ja mam Ruppceramikę Siruis ceglany, na allegro oddzielnie zamówiłem taki z tworzywa, podałem im tylko rodzaj i kolor dachówki z jaką ma współgrać. Dostałem komplet(mój typ dachówki) z wklejonym juz kominkiem, wygląda :D

i o wieeeeele taniej :lol:

Ja mam dachówkę z kominkiem wentylacyjnym i rurą łącznikową Robena i kupiłem ją będąc przekonanym, że jej przeznaczeniem będzie odpowietrzenie np w moim przyp kanalizy. Nie rozumiem co niby ma się dziać z tą dachówkaą, czy ma ją coś zeżreć :roll: . Minusem jej jest tylko to że jest dosyć droga ale przy całości inwestycji to pikuś :wink:

kupujecie sobie ceramikę,żeby montować sobie kominki z pcv, które z czasem wyblakną, ale w zasadzie nic mnie już nie zdziwi :D

A możesz powiedzieć dokładnie co masz na myśli ''po czasie''?, jakie doświadczenie w tej kwestii? Proszę o konkrety, mam jeszcze czas więc może coś zmienię.

Czy ''po czasie'' mój czerwony kominek pcv zmieni kolor na niebieski i z odległości kilku metrów różnica pomiędzy czerwonym dachem a kominkiem bedzie uderzająca w oczy. Dziękuję za poradę.