marekrakow 24.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Czy urząd wydaje zgodę na oczyszczalnię przydomową czy wystarczy go tylko poinformować. Czy urząd może zabronić mi budowy oczyszczalni przydomowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 24.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ja tak dla pewności pisałam pismo do Urzędu o warunki budowy przydomowej oczyszczalni - odpisali mi w ciagu tygodnia .Później tylko składasz wniosek o budowę nie wymagającą pozwolenia i jeżeli w ciągu 30 dni nie będzie negatywnej odpowiedzi możesz zacząć montować . Słyszałam,że czasem Urząd nie wyraża zgody na oczyszczalnie,ale nie znam szczegółów dlaczego,możesz ktoś inny się wypowie. Najlepiej napisz do Urzędu do wydziału Gospodarki Komunalniej I Ochrony Środowiska wtedy będziesz miał wszystko na piśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 25.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 musisz sprawdzić w warunkach zabudowy czy gmina wyraża zgodę na oczyszczalnię czasem robią schody bo tworzą własną kanalizację .W moim przypadu musiałem wystąpić do gminy o dopisanie poś do warunków zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 25.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dziś byłe w starostwie w Koninie w tej samej sprawie i pani mi powiedziała że muszę złożyć wniosek i jeśli w ciagu 30 dni nikt sie do mnie nie odezwie to moge budować. Spytałem czy gmina może się sprzeciwić to pani odpowiedziała że wszystko zależy tylko od starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 25.03.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A co masz w warunkach zabudowy albo co jest zapisanie w planie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 25.03.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 My mieliśmy w planie zagospodarowania napisane że ma być zbiornik bezodpływowy,a napisaliśmy pismo do Urzędu o wyrażenie zgody na przydomową oczyszczalnię i bez problemu się zgodzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 25.03.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja wlaśnie mam dylemat - w warunkach wydanych przez gmine mam budowę zbiornika bezodpływowego. Zgłoszenie zamiaru budowy POŚ składam w starostwie powiatowym, jest duża szansa, że nie zareagują w ciągu tych 30dni, aleeeee, czy przy odbiorze nie będę potrzebowała atestu szamba, albo oswiadczenia kierbuda o szczelności zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 25.03.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Najprościej napisać do nich pismo z zapytaniem i będziesz miał wszystko jasne na piśmie :wink,bo z urzędnikami różnie bywa,jeden powie tak a drugi inaczej i znów będziesz miał dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts