dominika161 24.03.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Dziewczyny plyki mam wybrane do czerwonej kuchnitakiehttp://www.nowa-gala.pl/index.php?lt=in&pg=892f60664856570dbd6eaa20671c2505&srs=0f5259cd972a3c6900321178bf82285dkolekcja SIGNUM trzecie zdjeciemam problem bo mysle zeby scniany były szare pomozcie jaka farbe wybrac marke i nazweBede wdzieczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miyako90 24.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 hej może tutaj coś znajdziesz http://www.dulux.pl/c_oc_neutral_rich.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.03.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ja polecam Beckersa, szarą mam w sypialni, ale w kuchni mam inny kolor tej firmy i sprawdza sie idealnie. Już sto razy przecierałam ściany, by zmyć zupkę marchewkową Nie ma śladu po niej i po wycieraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiromancja 24.03.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Według mnie biały kolor ściany będzie nieciekawy. Proponuję nasycony czerwony na 2 ściany i granatowy na pozostałe. Koniecznie białe wstawki np. futryny, obraz w białej ramie itp.Proponuje farby Dulux Kolory świata kolekcja Ewy Minge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 24.03.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U nas kuchnia pomalowana farbą Magnat - kolor Górski kryształ właśnie na szaro, niestety kuchnia jeszcze bez mebli.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczuro 25.03.2009 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 niestety nie jestem dziewczyna wiec nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika161 25.03.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 oczywiscie jak najbardziej nie tylko dziewczyny moge mi cos podpowiedziec prosze o jeszcze jakis sugestie bo kuchnia to ''serce domu'' i chce zeby super wygladało a moze macie jakies fotki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika161 25.03.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 aka-jonek powiedz a gdzie mozna kupic ta farbe Magnat??a jakie planujesz meble do kuchni oraz podłoge moze masz jakies zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miyako90 25.03.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Magnat można kupić w każdym sklepie z farbami przynajmniej tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika161 25.03.2009 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a tak trochu z innej beczki powiedzcie jaki wymiary najlepiej płytek wybrac 60x60,45x45,30x60????ktore sie najlepiej prezentuja dodam ze do kuchni chce dwa rodzaje plytek moze znacie jakies strony z ulozeniem płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 25.03.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Tikurilla ma ogromny wybór szarości. Oznaczone są numerkami, mnie najbardziej podobają się te z "przedziału" 500-tek -zimne szarosci. Mam je w korytarzu i na części kuchni. Co do pytania z "innej beczki" to wiele zależy od wielkości powierzchni jaką chcesz tymi płytkami wyłożyć. Mnie bardzo podoba się zestawienie dużego kwadrata, prostokąta i małego kwadrata, ale to zestawienie najlepiej nadaje się do dużych powierzchni. Miałam kiedyś zapisaną strone z układami płytek, niestety po "porządkach" w komputerze zapis zniknął więc tu nie mogę Ci pomóc. Zdaje się jednak, że jakbyś poszukała tutaj - w Muratorze, poza forum, to coś byś znalazła. Powodzenia życzę i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taavi 25.03.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a ja za to zdecydowanie postawiłabym na biel rozjaśni kuchnię a nie będzie wprowadzać dodatkowego kolorystycznego zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosanna74 25.03.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Tikurilla ma ogromny wybór szarości. Oznaczone są numerkami, mnie najbardziej podobają się te z "przedziału" 500-tek -zimne szarosci. Mam je w korytarzu i na części kuchni. Powiedz proszę, czy te szarości to są rzeczywiście czyste odcienie szarego czy jakieś niebieskawe? Mnie interesuje naprawdę czysty odcień szarego - niezbyt ciemnego. Wiadomo, że na rynku jest dużo tych farb - a na próbnikach nie zawsze wyglądają jak na ścianie. Dlatego szukam rad kogoś kto ma juz szary na ścianie Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 25.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Te szarości, ktore mam u siebie, mają delikatnie niebieskawy odblask, jednak w kolorniku Tikurilli znajdziesz też szarości bez tego odblasku. Co więcej, kolor z kolornika jest rzeczywistym kolorem jaki uzyskujesz na ścianie więc możesz śmiało próbować z Tikurillą. Można kupić odrobinkę tej farby i zrobić próbę na ścianie w mało widocznym miejscu, by być pewną czy jest to właśnie kolor, którego szukasz. Metoda prób i błędów jest dobrą metodą A nie zawsze kolor, który zobaczysz na ścianie u kogoś będzie wyglądał identycznie u Ciebie bo duże znaczenie ma doświetlenie pomieszczenia, a te mogą się różnic u w różnych miejscach. Nawet światło jakie daje żarówka przekłamuje barwy... Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 25.03.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Te szarości, ktore mam u siebie, mają delikatnie niebieskawy odblask, jednak w kolorniku Tikurilli znajdziesz też szarości bez tego odblasku. Co więcej, kolor z kolornika jest rzeczywistym kolorem jaki uzyskujesz na ścianie więc możesz śmiało próbować z Tikurillą. Można kupić odrobinkę tej farby i zrobić próbę na ścianie w mało widocznym miejscu, by być pewną czy jest to właśnie kolor, którego szukasz. Metoda prób i błędów jest dobrą metodą A nie zawsze kolor, który zobaczysz na ścianie u kogoś będzie wyglądał identycznie u Ciebie bo duże znaczenie ma doświetlenie pomieszczenia, a te mogą się różnic u w różnych miejscach. Nawet światło jakie daje żarówka przekłamuje barwy... Pozdrawiam!! Niestety najmniejsza ilość czyli ta odrobinka to 1 litr.. Juz jedna puszkę takiej "szarości" mam i dalej nie wiem który szary w kolorniku Tikurilli jest czystym szarym bez domieszki niebieskiego. Dodam że potrzebuje tej farby ok 0,5 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosanna74 25.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 [Dzięki serdeczne. Mam jeszcze jedno pytanko. Piszesz, żeby kupic troche farby i sprawdzic odcien. Troche to jakas mala puszkę czy jak? Czy to z mieszalnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 25.03.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja tez polecam Tikurille. Mam szary kolor w przedpokoju własnie z przedziału 500. Najpierw kupilismy ciemniejsza ale nie lezał nam kolor wiec zamalowalismy jasniejszym wlasnie z poswiata niebieska super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 25.03.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Zopafisa mam fragment łazienki pomalowany inną szarością z Tikurilli (488) i na moje oko nie daje ona poświaty niebieskiej. Może podpasowałaby Ci? Tylko że to ciemnawy kolor.. Rosanna74tak, to są farby z mieszalnika. A trochę to niestety niecały litr - 0,9 litra. Na pocieszenie powiem, że taką farbę zawsze można wykorzystać np. malując w schowanku czy innym niereprezentacyjnym miejscu, które tak czy tak musi być pomalowane.. Więc tak do końca to ta puszka farby nie idzie na zmarnowanie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaks 25.03.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ja mam w sypialni jedwabny popiel ewy minge - bardzo mi sie podoba, wpada delikatnie w taki wrzosik. Idealnie pasuje do tajemniczego ogrodu z duluxa - to taki fiolet/sliwka/bordo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 26.03.2009 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 aka-jonek powiedz a gdzie mozna kupic ta farbe Magnat?? a jakie planujesz meble do kuchni oraz podłoge moze masz jakies zdjecia. Farby magnat są też w marketach budowlanych, jeśli chodzi o moje kolorki to meble będą w przyszłym tygodniu więc wtedy wrzucę fotki, narazie jest szaro tzn. szare ściany i beżowo - szary gres na podłodze, okno orzech i podobne będą meble (tatra 2), blat ... szary. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts