Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Status: poszukaj zanim zapytasz... Czytałaś ten wątek?

zbyt ciemne są te szarości, poszukuję bardzo jasnych kolorów, najlepiej brudna biel

pomaluję na biało i po parapetówce może wyjdzie szary :(

ewidentnie nie szukasz. W tym watku dałam namiar na gołębioszary:

NCS 1000N.

Witać, że jest to szary tylko dlatego, że drzwi są białe (bez drzwi każdy myślał, ze to biały) no i dlatego, ze to strona północna (od południowej ewidentnie na biel wygląda).

http://img705.imageshack.us/img705/2473/dscf4660b.jpg

i jest bardzo ładny, zapisałam już, ale to pomysł na przyszłość

problem czysto logistyczny - po farby z mieszalnika musiałabym jechać 40 km, a nie mam na to czasu

liczyłam na ładnego gotowca, bo niestety kolory duluxa, dryfujące kry i srebrzysty lód (coś jakoś tak) wychodzą bajkowo niebieskie i nijak nie pasują do całej reszty

pokoje nie są duze, podłoga jest już i tak ciemna, ściany muszą być jasne i musimy pomalować jej już w ten weekend,stąd moje desperackie poszukiwania

dziękuję za życzliwość i takowej też życzę

Jeżeli chodzi o dulux mineral haze to wychodzi szaro-niebieski w pokoju południowym, a w ciemniejszych miejscach wygląda wręcz na lawendowy. Nie jest to kolor, o jaki mi chodziło, ale trudno. Na razie tak zostanie a przy następnym malowaniu będę dobierać kolor sama. Wtedy zawsze jest jak należy.
bo to był taki skrót myślowy na inną ścianę ta szarość zen ;) Kupiliśmy już light grey do całego przedpokoju :) dziewczyny spójrzcie jeszcze proszę do wątku o projektowaniu kuchni, co sądzicie o projekcie kuchni...
z light grey beckersa jesteśmy zadowoleni, z intuicji dekorala już nie do końca, raz że jest mniej wydajna i np w kuchni trzeba było malować 3 razy żeby ładnie wszystko pokryło (nie mamy gładzi) to jeszcze guzik zmywalna jest :/

Dla szukających gotowców wklejam moje testy na białej ścianie, należy wziąć poprawkę, że mieszkanie jest ciemne i wszystkie kolory wypadają dużo ciemniej.

Osobiście wybieram light grey i stur dust, bo magnaty są za ciemne i wpadają lekko w niebieskości, a stony grey beckersa w beż.

http://oi50.tinypic.com/2cgd9ab.jpg

Dla szukających gotowców wklejam moje testy na białej ścianie, należy wziąć poprawkę, że mieszkanie jest ciemne i wszystkie kolory wypadają dużo ciemniej.

Osobiście wybieram light grey i stur dust, bo magnaty są za ciemne i wpadają lekko w niebieskości, a stony grey beckersa w beż.

http://oi50.tinypic.com/2cgd9ab.jpg

Będziesz zadowolona,ja w zeszłym tygodniu malowałam pokój syna, kolor oczywiście szary z beckersa:)

Lina,

super zestawienie :)

mam pytanko - czy kolor stony grey występuje tylko lateksowy? Poszukuje szarości wpadającej w beż i ten kolor mi się podoba, ale chce go do salonu a nie kuchni.

Ściany pomalowane szarościami- w przedpokoju light grey, sciana tv stoney grey. Light grey delikatny jasny, ale lekko wpada chyba jednak w niebieski, za to stony grey super- choć ciemniejszy.
  • 4 months później...

ja już wybrałam swoje szarości :)

padło w końcu na nobilesa "zimę mglistą" i beckersa "light grey"

beckersa kupiłam na próbę (bo wcześniej miałam kupionego nobilesa) i żałuję, że wcześniej go nie poznałam!

zdecydowanie ta farba to dla mnie nr 1 jeśli chodzi o szarość, krycie, samo malowanie i strukturę ściany "po"

nobiles nie wypada najgorzej ale już tak ładnie nie kryje mimo, że to również farba lateksowa

pokażę wam nobilesa w salonie (okna na zachód więc lekko ocieplony kolor od promieni słonecznych)

"zima mglista" jest nie za ciemna, nie za jasna i jeśli ktoś szuka farby żeby nie nadwyrężyć budżetu to polecam :)

choćby na próbę...

DSC09386.JPG