Behati 28.08.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Tak, to jest Tikkurila J499, czysty ciepły szary, bez żadnych dodatkowych kolorów piękny dla mnie Witaj krystynajoanna:) Szukam jaśniutkiej szarości. Mogłabyś opisać Tikkurila G499? wpada w jakiś odcień? Czy może to po prostu jasna czysta szarość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 28.08.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Behati dla mnie to jasna szarość nie wpadająca w jakiś konkretny odcień. Dla mnie jest ona czystą jasną a wręcz jaśniutką szarością, zobacz w moich postach tutaj stronę wcześniej mam pomalowane pasy różnymi odcieniami szarego 499 w tym G499. Teraz mam pomalowany pokój G499 i orzechowe meble, ciemnoszarą sofę, dodatki w przygaszonym turkusie, akcent czerwieni w postaci obrazu i dla mnie jest ślicznie. Ten malutki pokój ze zdjęć stronkę wcześniej pomalowany G499 będzie sypialnią i planuję jasne meble, dodatki to każde mogą być do takiej jasnej szarości i też będzie na pewno fajnie. Już to widzę. Ale nie wolno zapominać że kolory jasne , w tym na pewno też G499 " pochłaniają" kolory sąsiadujące czy światło padające z różnych stron świata . Trzeba to także brać pod uwagę. U mnie wygląda to w dwóch różnych mieszkaniach z dwóch różnych stron świata na jasną czystą szarość. Ale może warto kupić malutką "puszkę" chyba jest o,4 litra i pomalować kawał ściany i zobaczyć u siebie . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 29.08.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 my właśnie malujemy dom, znowu na szaro Tym razem wybraliśmy Fluggera. U nich na stronie można dosłownie za kilka złotych zamówić po 3 próbki wybranej farby. Przychodzi w sporych saszetkach, z pędzlem i małą miseczką. Dzięki temu uniknęliśmy wpadki. Pierwsze zamówione kolory nam nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Behati 03.09.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 krystynajoanna dziękuję Ja właśnie też chcę taki jaśniutki szary do sypialni. Wydaje mi się, ze ten odcień G499 będzie w sam raz. Ale tak jak mówisz... chyba najpierw spróbujemy. Zerknę też na Fluggera o ktorym pisze jaksie Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natasza77 15.12.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 tikurilla j499 polecam fajny szary - taki jak ma być dzięki Waszym postom, wcześniej nadziałam się na szary z poświatą niebieskiego co widać na załączonym obrazku dobrze ze tylko kupiłam puszkę 0,9l:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaprawawapienna 22.12.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Z przetestowanych przeze mnie, polecam Magnat Ceramic, w odcieniu "Srebrzysty Granit" (C30). Bardzo ładny, jasny szary, dobrze się trzyma i bez trudu czyści. Tutaj masz link do karty kolorów - http://www.magnatfarby.pl/download/gfx/magnat-cms/pl/magnatprodukty/113/7//magnat_ceramic_karta_kolorow.jpg, z tego co widzę jest jeszcze jeden jaśniejszy odcień, jeśli taki bardziej by Ci pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matel34 23.12.2013 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ja polecam Duluxa, bdb farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.12.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Jak juz polecamy to ja zdecydowanie Fluggera a z droższych Benjamin moore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzanzu 23.01.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 a czy mogłby ktos napisać jak cenowo wypada tikkurila? przeanalizowałam ten wątek bardzo dokładnie i wydaje mi się ze G499 to własnie kolor którego poszukuję. nie wiem jednak czy nie przerośnie mnie finansowo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lois Lane 03.02.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja u siebie malowałam Fluggerem, uważam że szarości ma bardzo piękne no i zdecydowanie mniej kosztują próbki niż np. z BM:bash: fajny artykuł o szarościach wybieranych przez projektantów znalazłam do poczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 30.04.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Jestem w trakcie wybierania kolorów do mojego domku. Podobają mi się szarości a szczególnie takie lekko wpadające w beż (mam też nadzieję ze taką szarość zaakceptuje mąż). Wpadła mi w oko egipska bawełna z duluxa i zastanawiam się czy to jeszcze szarość czy już beż. Niestety nigdzie próbek nie spotkałam. Czy ma ktoś i może powiedzieć jak to wygląda na ścianie. Czy można by zrobić ten kolor na innej bazie bo słyszałam wiele negatywnych opinii o duluxach poza tym ten kolor jest tylko w łazienkowych a ja wolałabym zwykłą akrylową. A najlepiej jakbym znalazła ciepły, jaśniutki odcień szarości w gotowcach ale na to pewnie nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.04.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Beckers light grey jest ładną jasną ciepłą szarością. I jest to gotowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 30.04.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 A czy beckers ma zwykłe akrylowe farby jeśli tak to w jakiej cenie bo wszędzie tylko lateksowe widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.04.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Gotowce są lateksowe, ok. 140 zł za 5 l. (w LM, casto ma tą samą cenę, ale inne kolory)Akrylowe też mają ale kolory z mieszalnika, nie znam ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 30.04.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 22.06.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Doriko, warto poszukać testerów Duluxa, nie ma ich w marketach budowlanych, ale w mniejszych sklepach z farbami i owszem. Ja trochę nadziałam się na szarość z Duluxa, bo wyszła ona u mnie lekko wpadająca w niebieski :-I Jeśli nie znajdzesz odezwij się, mam taki skład budowlany gdzie jestem częstym gościem, ostatnio kupuję tam testery i farby - na okrągło, mogę sprawdzić czy mają, kupić i wysłać. Light grey Beckersa też polecam, mam w pokoju syna tą farbę, kolor wg mnie super. No i Beckers ma testery za grosze, można wybróbować całą paletę . A czym różni się farba akrylowa od lateksowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 22.06.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Dulux mnie nie interesuje złe opinie o nim słyszałam i ryzykować nie będę, ale dziękuje. A beckersa też jeszcze nie spotkałam ale przyznam że ja wyłącznie w marketach kupuje z powodu godzin otwarcia i jeszcze się nie przykładałam jakoś specjalnie do farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 10.07.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Sama się naszukałam farb, więc może komuś ułatwię: greige (szary z beżem) NCS: 1502Y-50R http://img833.imageshack.us/img833/1660/dscf4809n.jpg ciemnoszary NCS 6500N http://images49.fotosik.pl/1565/4ff00759179153fbmed.jpg Witam Kupiłam farbę o numerze 1502Y-50R i wyszedł kolor lekki beż...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 10.07.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Czy na pewno to ten numer ....bardzo proszę o pomoc...kupiłam już 4 różne farby i żadna z nich nie wyszła w kolorze greige (szary z beżem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chodake 18.07.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Również polecam kolor szary z odcieniem niebieskiego. Idealnie sprawdza się w nowoczesnych mieszkaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts