rozaliafashion 28.07.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dla wszystkich poszukujących kolor greigeflugger___san wet ii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 14.08.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam,jeśli ktoś szuka szarości na ściany to chętnie odstąpię (Warszawa i okolice) testery farb Tikkurila Optiva Mat (5). Mam 3 małe puszki 0,45 l w następujących kolorach:G499 (jasny szary)H499 (trochę ciemniejszy szary, ale i tak dość jasny)NCS S 1500N (też szary)Testery kupowałam 3 tygodnie temu i zużyłam dosłownie na kilka maźnięć wałeczkiem na białej płycie do testowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 14.08.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 bettka-a na ile m2 taka puszka starczy? czy to zmywalna farba? jakie okolice wawa i cena? daj na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.08.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam, jeśli ktoś szuka szarości na ściany to chętnie odstąpię (Warszawa i okolice) testery farb Tikkurila Optiva Mat (5). Mam 3 małe puszki 0,45 l w następujących kolorach: G499 (jasny szary) H499 (trochę ciemniejszy szary, ale i tak dość jasny) NCS S 1500N (też szary) Testery kupowałam 3 tygodnie temu i zużyłam dosłownie na kilka maźnięć wałeczkiem na białej płycie do testowania. A masz może jakieś foto z tych testów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 19.01.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Przejrzałam cały wątek i nikt nie wspomina o kolorze z duluxa stara fotografia, ktoś może coś powiedzieć o tej farbie? Planuję nią pomalować przedpokój. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 19.01.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 [ATTACH=CONFIG]214341[/ATTACH]Długo szukałam idealnej szarości do salonu, wiec podziele się z Wami moimi doświadczeniami:) Poszukiwałam szarości, która będzie ciepła i jasna, koniecznie nie wpadająca w niebieski. Niestety wiekszość szarości (nawet neutralnych, czyli z literką N) wpada w niebieski jeśli do pomieszczenia wpada mało światła, np. dzień jest pochmurny. Wymalowałam chyba z 15 różnych próbników, wydając na to fortunę i tym samym doprowadzając mojego chłopaka do szału:) no i w końcu, po ponad miesiącu znaleźliśmy: NCS 1502Y50R. Wcześniej inna forumowiczka pisała o tym kolorze, jednak na jej zdjeciu kolor jest dużo ciemniejszy niż w rzeczywistości. Malowałam farbę KABE Aquatex i kolor jest naprawdę piękny, jasny i ciepły bo delikatnie wpada w beż. Dzięki dayanka mamy cały dom pomalowany NCS 1502Y50R. Na początku była próbka na aquatexie KABE. Test wyszedł bardzo pozytywnie (wcześniejsze próby z gotowcami beckersa wychodziły niebieskawo:sick:). Mogę powiedzieć, że kolor jest bardzo zbliżony do egipskiej bawełny duluxa, która mi się bardzo podobała, ale jeszcze nieco jaśniejszy. Taka lniana, ciepła szarość. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzioch 27.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dzięki dayanka mamy cały dom pomalowany NCS 1502Y50R. Na początku była próbka na aquatexie KABE. Test wyszedł bardzo pozytywnie (wcześniejsze próby z gotowcami beckersa wychodziły niebieskawo:sick:). Mogę powiedzieć, że kolor jest bardzo zbliżony do egipskiej bawełny duluxa, która mi się bardzo podobała, ale jeszcze nieco jaśniejszy. Taka lniana, ciepła szarość. kalafiorek Czy mogłabym prosić zdjęcie? Na forum znalazłam tylko jedno tego koloru. Zastanawiam się właśnie nad pomalowaniem sypialni na ncs 1502y50r lub egipska bawełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 28.01.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 andzioch, oczywiście cyknę fotkę, ale nie wiem, jak to wyjdzie w aparacie. Może spróbuje za dnia. Postaram się wrzucić dzisiaj-jutro. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzioch 28.01.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 andzioch, oczywiście cyknę fotkę, ale nie wiem, jak to wyjdzie w aparacie. Może spróbuje za dnia. Postaram się wrzucić dzisiaj-jutro. kalafiorek Super, byłabym bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aancyk 28.01.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja bardzo polecam szarość z firmy Scala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzioch 28.01.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja bardzo polecam szarość z firmy Scala [ATTACH=CONFIG]301403[/ATTACH] A dokładniej? Jaki numer, nazwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 02.02.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Obiecane zdjęcia koloru NCS 1502Y50R na farbach kabe:http://images70.fotosik.pl/576/f7151ba7f3c78c79m.jpg http://images69.fotosik.pl/576/8a543f6643ad43a5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 02.02.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Ja mam szarosc CAPAROL JURA 30. Dla mnie oprocz koloru liczyla sie mozliwosc porzadnego szorowania. Na stanie w domu dzieci i pies I prawdę mówiąc, mając do porównania w innych pomieszczeniach farby dekoral, beckers i śnieżka satynowa, to nie umywają się one nawet do Caparolu. Malowało się świetnie, farba ma intensywny, żywy kolor i wytrzyma nawet ciśnienie karchera Jak dla mnie idealna i gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzioch 03.02.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Obiecane zdjęcia koloru NCS 1502Y50R na farbach kabe: http://images70.fotosik.pl/576/f7151ba7f3c78c79m.jpg http://images69.fotosik.pl/576/8a543f6643ad43a5m.jpg Dziękuję kalafiorku, niestety widzę tylko miniaturki, zdjęcia się nie otwierają. Powiedz mi jeszcze czy ma znaczenie na jakiej farbie miesza się kolor? Czy odcień może się różnić uzywając innej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 03.02.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Dziękuję kalafiorku, niestety widzę tylko miniaturki, zdjęcia się nie otwierają. Powiedz mi jeszcze czy ma znaczenie na jakiej farbie miesza się kolor? Czy odcień może się różnić uzywając innej farby? NCS to oznaczenie schematu koloru. Myślę, że powinien wychodzić identyczny kolor, niezależnie od producenta farby. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzioch 03.02.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 NCS to oznaczenie schematu koloru. Myślę, że powinien wychodzić identyczny kolor, niezależnie od producenta farby. kalafiorek Dzięki za odpowiedź mogłabym prosić o wrzucenie fotek jeszcze raz? Nie otwierają mi się, a w miniaturkach słabo widać kolor ew. mogę napisać na priv maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 04.02.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 poszły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexandraxyz 24.02.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Potrzebuję pomocy. Poszukuję gotowej farby w kolorze takim jak na zdjęciu. Niestety nie mogę trafić, a to wpada za bardzo w róż, a to w fiolet. Pomocy !!! Zdjęcie pochodzi ze strony www.homebook.pl Poszukuję beżu, ale wpadającego w szary Edytowane 25 Lutego 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 25.02.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Poszukuję beżu, ale wpadającego w szary Mieszalnik Tikurilli - mają bardzo obszerną gamę kolorystyczną. Tikurillę mam w aneksie połączonym z pokojem dziennym i w przedpokoju. Nie dość, że świetny kolor, taki jak sobie zażyczyliśmy, to idealnie zmywa się z niego zabrudzenia i nie ma plam, ani odbarwień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 14.04.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Gdyby ktoś zastanawiał się nad kolorem Ferro z bazy Symphony Tikurilla (ciepły szary wg sprzedawcy) to słońcu wpada w fiolet przez co jest nieco trupi. Natomiast przy sztucznym świetle jest bardzo ładny U mnie zmiana na NCS 1500N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts