filipiinka 25.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam. Chce zrobic w kuchni ogrzewanie podłogowe. Wpadł jeden fachowiec mi do kuchni i stwierdził, ze mam za mało miejsca,aby takie ogrzewanie założyc,poniewaz musi byc i steropian i cos jeszcze ,,,nie wiem. W przeciwnym razie bede grzała cały strop, nadmieniam, ze pod kuchnia mam piwnice. Nie bardzo orientuje sie jaką grubosc ma strop, ale prosze o rade, czyli ile trzeba miec "miejsca w stropie-podłodze" aby takie ogrzewanie CO założyc jako ogrzewanie podłogowe? Mam nadzieje ze dobrze wszystko ujęłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 25.03.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 wg zaleceń kisana styro 5 cm 6 cm wylewki źródło http://kisan.pl/obrazki/programy/instrukcja2.pdf a tak wogóle to jest opcja szukaj http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ogrzewanie+pod%C5%82ogowe+site%3Aforum.muratordom.pl&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 25.03.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 na surowy strop układa się warstwę styropianu (5-10 cm), na to kładzie się folię metalizowaną ( o pomijalnej grubości w obliczeniach), na to rurki. Zalewa się to wylewką betonową grubości 5-6 cm. Wobec tego podłoga podwyższy Ci się o 10 do 16 cm. Sprawdź czy zlicujesz to z poziomem w innych pomiesczeniach, albo będziesz miała schodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 26.03.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 i sprawdz czy jak zrobisz podloge 10 do 15 cm nie wyjdzie ci wysokosc pomieszczenia 240 bo beda malenkie klopoty z drzwiami ( mozna zostawic otwarta na salon ) z lodowka moja ma 220 z meblami choc te mozna powiesic pod samym sufitem i jeszcze jedno wysokosc okna czyli parapet moze okazac sie ze bedzie na zlej wysokosci i za mebelkami bedzie maly uskok co moze utrudnic otwarcie okna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts