Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Orchidea pod Poznaniem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

do tej pory wiedziałem tylko o dwóch orchideach w Poznaniu tzn. gotowych (jedna oglądałem przed zakupem projektu)... a jedna jest w budowie...

każde fotki, porady mile widziane... dzięki nim przez dwa lata śledzenia tematu o tym domu na forum, udało mi sie już kilku rzeczy uniknąć na etapie planów - np to okno połaciowie nad wejściem...

A ja będę druga.

Witam sąsiada :wink: My w Mrowine zaczynamy.

Mam pytanie o geodetę. Ile Wam wziął za wytyczenie domu?

nie pamiętam - było to dwa 1,5 roku temu... ale traz musze ponownie wyznaczyć bo niektóre słupki się poluzowały... geodeta podał mi kwote 600 Pln za obrys plus po 50 zeta za "małe" narożniki :evil: . ale to była tylko rozmowa przez telefon... może masz kogos tanszego do polecenia?

Muszę zadzwonić do "swojego" geodety ile weźmie i mam namiary na jakiegoś z Krzyszkowa w hurtowni polecili i jak będa coś wiedzieć to dam Tobie znać.

A kiedy będziesz wyznaczał domek. Jak byłyby dwa w bliskiej odległości domy do wytyczenia, to pewnie coś obniżą.

Ale kombinuje :wink:

Wytyczanie jak tylko glina umożliwi pewne wbicie słupków... więc czekamy na słońce i wysokę temperaturę :D

co do wspólnego wyznaczanie to jestem za :D czekam na więcej informacji

Witam nowego sąsiada. Ładny projekt, choc dach dość skomplikowany. Zaboli po kieszeni. Czy chcecie coś zmienić w stosunku do oryginału, np mniej lukarn?

Witam! :D

Oj zaboli, zaboli - szacuje go z robocizną na jakieś 80-100 tys :( tzn. z pelnym deskowaniem i Creatonem Optima :D

Lukarny na domu pozostają bez zmian - odpada tylko lukarna na dachu garażu. Zostanie zastąpiona dwoma oknami połaciowymi.

Trzecia.... jesteśmy prawie sąsiadami.Ładniutki domek się szykuje :)

Witam! :D

Dziękuję. :D

Prawie sąsiadami? Czy nie czytałem w Twoim dzieniku, że macie działkę gdzieś między Środą o Swarzędzem... chyba, że coś pomyliłem :D

tak, dokładnie w miejscowości w której jest urząd gminy i Tulce pod niego należą :)

tak, dokładnie w miejscowości w której jest urząd gminy i Tulce pod niego należą :)

no to jesteśmy po przeciwnych stronach Poznania - trochę dalsi sąsiedzi :D

przepraszam, wydawało mi się, że w Tulcach się budujecie :oops:

ale za tą wpadkę, mogę polecić ci geodetę. Za 4 główne punkty bierze 400 zł + 50 zł za każdy dodatkowy :)

To ja tez witam.Co prawda nie bedziemy sasiadami ,bo troche za daleko,ale fajnie byc witanym.No i podoba mi sie projekt i dzialka.

Zycze duzo zapalu i powodzenia :D

Witam również i dziękuję :D

A kolega skąd?

KOLEZANKA :x :x :wink:

z dolnoslaskiego pod Wroclawiem-niebawem , a obecnie z Legnicy.

sorry, niedokładnie przeczytałem nicka. :oops: