wodzu1 17.04.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Cześć Wodzu cos mi sie zdaje że codziennie przejeżdzam niedaleko Twojej budowy. Czy dobrze zlokalizowałam Ciebie gdzieś na wysokości Kalinowego. Co do przerwy zimowej tez tak zrobilismy. Podbno lepiej wysychaja sciany szczególnie po tynkach i wylewce. Ale dzisaj uważam że to raczej legenda zważywszy na obecne zimy. Jak masz dom zamknięty i mozliwośc chocby lekkiego ogrzewania kozą mozna ciągnąć dalej. Najwyżej trzeba się wstrzymac w przypadku wielkich morzów z tynkami. zgadza sie w poblizu Kalinowego - tzn. po drugiej stronie przerwę bede robił aby budynek trochę siadł i popracował. wtedy z reguły jest mniej pęknieć w pierwszych latach na tynkach, gładziach itd. A Ty gdzieś w pobliżu budujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.04.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Cześć Wodzu cos mi sie zdaje że codziennie przejeżdzam niedaleko Twojej budowy. Czy dobrze zlokalizowałam Ciebie gdzieś na wysokości Kalinowego. Co do przerwy zimowej tez tak zrobilismy. Podbno lepiej wysychaja sciany szczególnie po tynkach i wylewce. Ale dzisaj uważam że to raczej legenda zważywszy na obecne zimy. Jak masz dom zamknięty i mozliwośc chocby lekkiego ogrzewania kozą mozna ciągnąć dalej. Najwyżej trzeba się wstrzymac w przypadku wielkich morzów z tynkami. zgadza sie w poblizu Kalinowego - tzn. po drugiej stronie przerwę bede robił aby budynek trochę siadł i popracował. wtedy z reguły jest mniej pęknieć w pierwszych latach na tynkach, gładziach itd. A Ty gdzieś w pobliżu budujesz? Pozdrawiam Juz mieszkam w Sobocie a codziennie jadę przy Bliskiej . Można po drodze jak jedziesz od Obornickiej wpaść do mnie na kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.04.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzień dobry..... chłopaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 20.04.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzień dobry..... chłopaku Hejka, Dziewczyno młoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 21.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Hejka, Byłam oglądać orchideę na żywo (dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów:). Jest ona w trakcie budowy, ale mogliśmy wejść do środka i obejrzeć w realu wielkość domku.POwiem szczerzem, że jestem troche rozczarowana małymi rozmiarami a) wiatrołapub) kuchnic) salonuMinusem jest także wejście na strych- przy schodach na stałe umieszczone są w pokoju a nie na korytarzu. Zaskoczona jestem wielkością strchu (jest ogromny i można go wykorzystać jako dodatkowy pokój). Kotłownie też jest w miarę duża - ze spokojem zmieści się i piec i kosiarka itp. Dzięki tej wizycie zastanawiamy się nad likwidacją gabinetu na parterze i powiekszenie salonu. POzostanie tylko kominek - dwustronny. Czekam na dalsze relacje z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 21.04.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ka_em możesz wprowadzić zmiany w projekcie, poszerzyć wiatrołap, wydłużyć garaż, powiekszyć salon kosztem tarasu. Wejscie na strych można zrobic z korytarza na piętrze. Dopóki dom nie stoi można "poszaleć"( ale rozsądnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 21.04.2009 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Hejka, Byłam oglądać orchideę na żywo (dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów:). Jest ona w trakcie budowy, ale mogliśmy wejść do środka i obejrzeć w realu wielkość domku. POwiem szczerzem, że jestem troche rozczarowana małymi rozmiarami a) wiatrołapu b) kuchni c) salonu Minusem jest także wejście na strych- przy schodach na stałe umieszczone są w pokoju a nie na korytarzu. Zaskoczona jestem wielkością strchu (jest ogromny i można go wykorzystać jako dodatkowy pokój). Kotłownie też jest w miarę duża - ze spokojem zmieści się i piec i kosiarka itp. Dzięki tej wizycie zastanawiamy się nad likwidacją gabinetu na parterze i powiekszenie salonu. POzostanie tylko kominek - dwustronny. Czekam na dalsze relacje z budowy. Hejka, Juz myślalem że gdzieś całkowice zniknęłaś. Oglądałaś O1 czy O2? i gdzie? W O1 salon jest większy Schody na strych są przeceż na korytarzu - czy dobrze zrozumiałe ze tam gdzie oglądąlaś były w pokoju? Wiatrołap faktycznie mógłby być nieco większy ale z drugiej strony jest jeszce korytarz które pelni funkcję miejsce an duże szafy. Więc tak naprawdę waitrołap jest bardziej dla gości niż dla domowników. no moze z wyjątkiem butów. chociaż ja i tak wykorzystam część kotłowni (po odseparowaniu dodatkową ścianką jako "domowy wiatrołap" co do strychu to kilka orchideii ma tam faktycznie pokój i to duuuuuuuuuuuuuuży:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 21.04.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ka_em możesz wprowadzić zmiany w projekcie, poszerzyć wiatrołap, wydłużyć garaż, powiekszyć salon kosztem tarasu. Wejscie na strych można zrobic z korytarza na piętrze. Dopóki dom nie stoi można "poszaleć"( ale rozsądnie ) witam serdecznie orchideowicza w moich skromnych progach . Niespodziewałem się takiej wizyty, ale mni bardzo ucieszyła nadal śledzę pilnie wątek o O2 - niestety prawie zamiera bo pewno juz wszyscy wszystko wiedzą z tych 40 stron postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 21.04.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 jeszcze nie wszyscy wszystko wiedzą Większość się "wykańcza" lub "wykończyła"( dosłownie), teraz zbierają być może siły na dalszą walkę np. z ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 22.04.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Dzień doberek Przyszłam się przywitać Tym bardziej, że widzę, iż budujemy się po tej samej stronie Poznania (ja co prawda troszkę dalej bo w Tarnowie Podgórnym) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 22.04.2009 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Dzień doberek Przyszłam się przywitać Tym bardziej, że widzę, iż budujemy się po tej samej stronie Poznania (ja co prawda troszkę dalej bo w Tarnowie Podgórnym) Pozdrawiam Witam w moich skromnych progach Dalej? - chyba raczej bliżej Poznania tzn chcialem powedzieć szybciej do Poznania Jak idzie zakałdanie dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.04.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No to ja się też przywitam, co by komenty Wodz-ireja nie zaniedbywać i samego gospodarza Dzień Dobry http://republika.pl/blog_fd_3263314/5437678/tr/emotka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 22.04.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No to ja się też przywitam, co by komenty Wodz-ireja nie zaniedbywać i samego gospodarza Dzień Dobry http://republika.pl/blog_fd_3263314/5437678/tr/emotka.jpg A powitać, powitać miłego gościa - a właściwe to tak prawie domownika skąd takiego kota wytrzasnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.04.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No to ja się też przywitam, co by komenty Wodz-ireja nie zaniedbywać i samego gospodarza Dzień Dobry http://republika.pl/blog_fd_3263314/5437678/tr/emotka.jpg A powitać, powitać miłego gościa - a właściwe to tak prawie domownika skąd takiego kota wytrzasnąłeś? A tak biegał sobie po necie i zajrzał do mnie, bo myślał że mleczka dostanie nie dostał, wiec go odesłałem do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 22.04.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 23.04.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Oglądałam O1 Thomasso,niestety poszaleć nie mogę bo na działce mam bardzo restrykcyjne warunki zabudowy - wyznaczona jest przednia i tylnia linia zabudowy (nieprzekraczalna)i nie mam szans na żadne przesunięcia. Stąd pomysł likwidacji pokoju na parterze i połącznie przestrzeni z salonem.Garażu nie mogę wydłużyć - ale w ogladanej orchidei było to zastosowane (wydłużenie 1m) i dzięki temu również pokój nad garażem ma bardzo dużą powierzchnie. Do tego w realu okno nad garażem jest naprawdę duże ( w projekcie wygląda na maleńkie i dlatego chcę zamienic je na połaciowe). Wiatrołapu też nie powiększę bo nie wiem kosztem czego.W kuchni o wyspie (nawet wąskiej) można zapomnieć. Schody na strych - korytarz na piętrze bardzo jest malutki więc schody musiałyby być bardzo strome. Przyjrzałam się na forum Orchidei 2 gdzie ktoś zamieścił zdjęcie takich schodów na strych i wydaje mi się, ze one są poprowadzone z pokoju (tego przy sypialni). Jeśli zamieści się je na korytarzu to do sypielni wchodziłoby się pod schodami - dość niskimi - problem dla osób wysokich (czyt. powyżej 165cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 23.04.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Gdzie jest informacja, że schodu są z korytarza? W projekcie schody są wyciągane a nie na stałe. Z dobrych informacji to taka,że mam juz mapkę - szwagier geodeta zrobił mi prezent na imieniny. Wybranego mamy też architekta - spotkanie w poniedziałek i wstępne decyzje jakie robimy zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 24.04.2009 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Gdzie jest informacja, że schodu są z korytarza? W projekcie schody są wyciągane a nie na stałe. Z dobrych informacji to taka,że mam juz mapkę - szwagier geodeta zrobił mi prezent na imieniny. Wybranego mamy też architekta - spotkanie w poniedziałek i wstępne decyzje jakie robimy zmiany. o ok. rozumiem wy chcecie schody na stałe. Kolega cannodale to zrobił na kroytarzu - przesunął drzwi do pokoju w inne miejsce i zrobił wąskie schody wzdłuż dłuższej ściany korytarza widzę że projekt budowa zaczyna nabierać tempa - brawo! tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 24.04.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Ale poszaleli z szybkością murowania! I w dodatku ta precyzja. Robi wrażenie! Jak ekipy będą budowały w tym tempie, to za miesiąc będziesz mógł się wprowadzać miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 24.04.2009 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Ale poszaleli z szybkością murowania! I w dodatku ta precyzja. Robi wrażenie! Jak ekipy będą budowały w tym tempie, to za miesiąc będziesz mógł się wprowadzać miłego dnia! Murrze sobie skaczą z budowy na budowę - wiec do końca ich pracy pewno druga połowa czerwca nas chwyci - ale to dobrze bo nam się zbytnio nie spieszy a i kasiorkę trzeba zarabiać na płaconko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts