wodzu1 28.04.2009 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 [ niech się pocieszy....że ma branie No i pozostawić kobiety same sobie i odrazu coś zaczynają wymyślać W każdym razie miło mi Was u mnie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 28.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 [ niech się pocieszy....że ma branie No i pozostawić kobiety same sobie i odrazu coś zaczynają wymyślać W każdym razie miło mi Was u mnie widzieć wcale nie wymyślamy...teraz tym bardziej nie mogę się doczekać spotkania Wielkopolan... no właśnie kiedy robimy jakieś spotkanie regionalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 29.04.2009 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 [ niech się pocieszy....że ma branie No i pozostawić kobiety same sobie i odrazu coś zaczynają wymyślać W każdym razie miło mi Was u mnie widzieć wcale nie wymyślamy...teraz tym bardziej nie mogę się doczekać spotkania Wielkopolan... no właśnie kiedy robimy jakieś spotkanie regionalne dobry pomysł - im szybciej tym lepiej - żonę mam na ostatnich nogach Myślę że musimy to wiąć w nasze ręce tzn Ty, Guzmanka , Kristioforus i ja no to zaczynamy - Kiedy... Hmmmm, chyba by tą dyskusję na Grupę przenieść trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 05.05.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 06.05.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam sąsiada! Coś chyba nieaktualne foto Jak dobrze zlokalizowałam budowę to masz już zasypane fundamenty. Jak żonka? Dzidziuś się urodził można już gratulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 07.05.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam i przepraszam za brak odpwoiedzi z moejst strony - ładna pogoda, budowa no i komputer to tylko w pracy dotykam (tak jak teraz ) fundament faktycznie zasypany, ocieplony, zaizolowany i dzisaj instalator działa.. jutro leją chudziak (chyba ze się na poniedziałek przesunie) muszę zaległości w dziennku nadrobić Jak chudziak zaleją to w sobotę będę na działce i bedę polewał... w razie czego zapraszam sasiada/sąsiadów (mam na myśłi też Gumankę ) żona... a, dziękuję bradzo dobrze... a dzidziuś jeszcze czeka na swoją kolejkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 07.05.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam sąsiada! Coś chyba nieaktualne foto Dziennik już zaktualizowany uff troche mi to zajęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 07.05.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Hej, no ładnie u Ciebie....Widzę, że wziąłeś innych instalatorów. To Ci związani z PUKiem?Ile zapłaciłeś za ich usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 07.05.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Hej, no ładnie u Ciebie.... Widzę, że wziąłeś innych instalatorów. To Ci związani z PUKiem? Ile zapłaciłeś za ich usługę? hej. dziękuję. Ci instalatorzy to firma z Szamotuł - po konsultacji z moimi ekpiami i rozmowie z właściceilem zdecydowałem się na nich - będą mi robili też wycene na projekt i wykonanie wszystkich instalacji wod., kan, cwu ogrzewanie, GWC itd. zobaczymy jak to wyjdzie cenowo. podabno są w tzw stanach średnich wyższych Facet mówi że muszą być wyliczenia dla zapotrzebownia energetycznego domu po moich zmianach, więc bez projektu się nie obejdzie. tu się zgadzam bo skłaniam się ku pompie ciepła a tej nie mozna przewymiarować a i podłogówka w salonie, który ma mieć ceramikę i drewno/panele na podłodze tez nie bedzie łatwa. jaka bedzie cena tego co robia teraz to nie wiem - miało byc ok 1,5-2 tys ale wtedy jeszcze nie było mowy o podkopie pod ławy dla wyprowadzenie kanalizy i wprowadzenie wody (mam niskie ścianki fundamentowe). ale za to osczczędzam na tym gosciu z PUK-u dodatkowo doszło jeszcze wyprowadzenie jednego wąskiego pianu do gornej lazienki pod wanne która nie była tam przewidziana w projekcie jak tylko gosć spisze co ostatecznie zużył to dostane wyrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 07.05.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Nie będzie źle. Ale co do dalszych prac - radzę dokonkretyzować i umówić przed robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 07.05.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Nie będzie źle. Ale co do dalszych prac - radzę dokonkretyzować i umówić przed robotą Już się umowiłem na jutro z projektantem - projekt ok 1,5 tys a co do konkretów to ja preferuję szczegółowe umowy - taką mam również na SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 07.05.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Już się umowiłem na jutro z projektantem - projekt ok 1,5 tys a co do konkretów to ja preferuję szczegółowe umowy - taką mam również na SSO Uuuu sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 08.05.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 pięknie, tylko część zdjęć w dzienniku się nie otwiera ( te ostatnio dodane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 08.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam! A sprawdzałeś czy piasek w fundamencie dobrze ubity? Ostatnio natrafiłam na temat o pękających cokołach i płytkach jako efekt szybkiego budowania, ogrzewania podłogowego i źle ubitego piachu w zasypanych fundamentach. Wystraszyłam się Mam nadzieję, że problem nie będzie mnie dotyczył i wszystko będzie dobrze. Coś zdjęcie się nie otwierają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 10.05.2009 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam. Juz naprawiłem zdjęcia - zacząłem korzystać z Picasy i coś chyba poszlo nie tak. Mam nadzieje ze teraz juz będzie dobrze co do zagęszczania to wysłałem kiera do sprawdzenia i powiedział że ok tylko żeby jeszcze zagęścili miejsca po instalatorach co tez zrobli. ja mam cieńką warstwę pospółki - ok 30-40 cm bo fundamenty byly kopane ręcznie i glina pamiędzy ławami był wysoka. ubijanie miałem przez stopę (zagęszcza do głebokosci 1m a po tym byla jeszce plyta wibracyjna). W między czasie mam juz wylany podbeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.05.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 No sąsiedzie... i jak tam podlewanie w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 12.05.2009 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 No sąsiedzie... i jak tam podlewanie w sobotę? na całe szczęście polewałem tylko w piatek wieczorem.. resztę załatwił deszcz by teh way - byłem w piatke i w niedzielę przy Waszej budowie a tam echo... ja jutro staruje ze ścianami - tzn. jak pustak dzisaj dojedzie... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 12.05.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 by teh way - byłem w piatke i w niedzielę przy Waszej budowie a tam echo... ja jutro staruje ze ścianami - tzn. jak pustak dzisaj dojedzie... Pozdro W tygodniu z reguły na budowę przyjeżdżamy koło 18.00, no chyba, że uda się szybciej. W niedzielę bylismy na komunii i po obżarstwie przyjechaliśmy na budowę caaaałą ekipą podziwiać mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 12.05.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 ja jutro staruje ze ścianami - tzn. jak pustak dzisaj dojedzie... Pozdro A jeżeli chodzi o towar, to proponuje, żebyś dużo Sławkowi marudził, wtedy będą szanse, że przyjedzie na czas , generalnie wiem z autopsji, że się nie wyrabiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 12.05.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 ja jutro staruje ze ścianami - tzn. jak pustak dzisaj dojedzie... Pozdro A jeżeli chodzi o towar, to proponuje, żebyś dużo Sławkowi marudził, wtedy będą szanse, że przyjedzie na czas , generalnie wiem z autopsji, że się nie wyrabiają no i własnie musiałem go zj...ć towar od 2 miesięcy zamówiony i zapłacony i mial byc najpóźniej dzisiaj a ten mi melduje, że bedzie jutoro do 9-10 tej.... a ja mu na to ze ekpia bedzie przed 8-smą i muszą mieć z czego budować i jak nie bedzie tego towaru to go zapi... obiecał że stanie na glowie żeby był.. okaże się jutro przed 8. dobrze że to ostatnie rzeczy które u niego kupuję... a chiałem byc lojalny dla miescowych firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts