Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Orchidea pod Poznaniem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[

niech się pocieszy....że ma branie ;)

No i pozostawić kobiety same sobie i odrazu coś zaczynają wymyślać :D 8)

W każdym razie miło mi Was u mnie widzieć :D

wcale nie wymyślamy...teraz tym bardziej nie mogę się doczekać spotkania Wielkopolan...

no właśnie kiedy robimy jakieś spotkanie regionalne

[

niech się pocieszy....że ma branie ;)

No i pozostawić kobiety same sobie i odrazu coś zaczynają wymyślać :D 8)

W każdym razie miło mi Was u mnie widzieć :D

wcale nie wymyślamy...teraz tym bardziej nie mogę się doczekać spotkania Wielkopolan...

no właśnie kiedy robimy jakieś spotkanie regionalne

dobry pomysł - im szybciej tym lepiej - żonę mam na ostatnich nogach :D

Myślę że musimy to wiąć w nasze ręce tzn Ty, Guzmanka , Kristioforus i ja :D

no to zaczynamy - Kiedy...

Hmmmm, chyba by tą dyskusję na Grupę przenieść trzeba :D

witam i przepraszam za brak odpwoiedzi z moejst strony - ładna pogoda, budowa no i komputer to tylko w pracy dotykam (tak jak teraz :wink: )

fundament faktycznie zasypany, ocieplony, zaizolowany i dzisaj instalator działa.. jutro leją chudziak (chyba ze się na poniedziałek przesunie)

muszę zaległości w dziennku nadrobić

Jak chudziak zaleją to w sobotę będę na działce i bedę polewał... w razie czego zapraszam sasiada/sąsiadów (mam na myśłi też Gumankę :D )

żona... a, dziękuję bradzo dobrze... a dzidziuś jeszcze czeka na swoją kolejkę :D

Hej, no ładnie u Ciebie....

Widzę, że wziąłeś innych instalatorów. To Ci związani z PUKiem?

Ile zapłaciłeś za ich usługę?

hej. dziękuję.

Ci instalatorzy to firma z Szamotuł - po konsultacji z moimi ekpiami i rozmowie z właściceilem zdecydowałem się na nich - będą mi robili też wycene na projekt i wykonanie wszystkich instalacji wod., kan, cwu ogrzewanie, GWC itd.

zobaczymy jak to wyjdzie cenowo. podabno są w tzw stanach średnich wyższych :D Facet mówi że muszą być wyliczenia dla zapotrzebownia energetycznego domu po moich zmianach, więc bez projektu się nie obejdzie. tu się zgadzam bo skłaniam się ku pompie ciepła a tej nie mozna przewymiarować a i podłogówka w salonie, który ma mieć ceramikę i drewno/panele na podłodze tez nie bedzie łatwa.

jaka bedzie cena tego co robia teraz to nie wiem :D - miało byc ok 1,5-2 tys ale wtedy jeszcze nie było mowy o podkopie pod ławy dla wyprowadzenie kanalizy i wprowadzenie wody (mam niskie ścianki fundamentowe). ale za to osczczędzam na tym gosciu z PUK-u :D dodatkowo doszło jeszcze wyprowadzenie jednego wąskiego pianu do gornej lazienki pod wanne która nie była tam przewidziana w projekcie

jak tylko gosć spisze co ostatecznie zużył to dostane wyrok :-?

:p Witam! A sprawdzałeś czy piasek w fundamencie dobrze ubity? Ostatnio natrafiłam na temat o pękających cokołach i płytkach jako efekt szybkiego budowania, ogrzewania podłogowego i źle ubitego piachu w zasypanych fundamentach. Wystraszyłam się :cry: Mam nadzieję, że problem nie będzie mnie dotyczył i wszystko będzie dobrze. :p Coś zdjęcie się nie otwierają...

Witam.

Juz naprawiłem zdjęcia - zacząłem korzystać z Picasy i coś chyba poszlo nie tak. Mam nadzieje ze teraz juz będzie dobrze :D

co do zagęszczania to wysłałem kiera do sprawdzenia i powiedział że ok tylko żeby jeszcze zagęścili miejsca po instalatorach co tez zrobli. ja mam cieńką warstwę pospółki - ok 30-40 cm bo fundamenty byly kopane ręcznie i glina pamiędzy ławami był wysoka. ubijanie miałem przez stopę (zagęszcza do głebokosci 1m a po tym byla jeszce plyta wibracyjna).

W między czasie mam juz wylany podbeton :D

No sąsiedzie... i jak tam podlewanie w sobotę?

na całe szczęście polewałem tylko w piatek wieczorem.. resztę załatwił deszcz :D by teh way - byłem w piatke i w niedzielę przy Waszej budowie a tam echo... :cry:

ja jutro staruje ze ścianami - tzn. jak pustak dzisaj dojedzie...

Pozdro

by teh way - byłem w piatke i w niedzielę przy Waszej budowie a tam echo... :cry:

Pozdro

W tygodniu z reguły na budowę przyjeżdżamy koło 18.00, no chyba, że uda się szybciej.

W niedzielę bylismy na komunii i po obżarstwie przyjechaliśmy na budowę caaaałą ekipą podziwiać mury :wink:

Pozdro

A jeżeli chodzi o towar, to proponuje, żebyś dużo Sławkowi marudził, wtedy będą szanse, że przyjedzie na czas :wink: , generalnie wiem z autopsji, że się nie wyrabiają

no i własnie musiałem go zj...ć :evil: towar od 2 miesięcy zamówiony i zapłacony i mial byc najpóźniej dzisiaj a ten mi melduje, że bedzie jutoro do 9-10 tej.... a ja mu na to ze ekpia bedzie przed 8-smą i muszą mieć z czego budować i jak nie bedzie tego towaru to go zapi... :evil: obiecał że stanie na glowie żeby był.. okaże się jutro przed 8. dobrze że to ostatnie rzeczy które u niego kupuję... a chiałem byc lojalny dla miescowych firm... :evil: