Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Orchidea pod Poznaniem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mhmm, my teraz jeździmy po Poznaniu i dzwonimy za nietypowymi śrubami zamkowymi...

Kurcze ciągle takie tempo... nie ma czasu na dziennik :/

a cóz to takiegiego i do czego potrzeba?

Cieśle potrzebują, do skręcania drewna. Są to takie specjalne śruby.

aaaa... to mam nadzieję że mi to sobie sami załatwią - w końcu cięzka kase za to bedą brali :evil:

:p Witam! Dawno tu nie zaglądałam a tu mury pną się w górę! Co za nerwówka z dostawami cegły... Miałam podobnie z drzewem - cieśla na działce chcący uciekać na inną robotę a więźby brak. Rozumiem, że mowa o Efekcie w Rokietnicy? Cóż miałam to szczęście, że cegłę miałam na czas i to w dodatku zaopatrywała mnie w nią firma z Pniew! :p A teraz wełnę, pyty k-g i stelaże kupowałam w hurtowni w Mrowinie. I nawet udało się załatwić, że najpierw towar na budowie a później pieniądze!!! :p Powodzenia!!!!!

Gdyby nie te przygody z drugą partią cegieł... to nie miałabym na co narzekać na Efekt. Nie jest źle, mogło być gorzej. :wink:

obawiam sie że mnie te przygody za dwa tygodnie przy ścance kolankowej bedą czekały :D moj murarz i tak już stal np zamawia gdzie indziej...

swoją drogą to ładnie poszliście - wiezba juz prawie gotowa.....

ja za to mam inne tematy na głowie - synek mi się urodził!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D 8) 8) 8)

Gość Gosc_gość

GRATULACJE

DLA TATUSIA i MAMUSI :D

Ile waży i mierzy ?

Moja już ma 2 miesiące i rośnie tak szybko, że mam wrażenie, że już ma pół roku. :roll:

Jak się urodziła miała 3120g a teraz po niecałych 2 miesiącach 5900 :o :p

Z tego też powodu, budowa trochę zwolniła tempa, ale jakoś dajemy radę. :D

No to spory chłopak :)

Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Moi obaj chłopcy też się poplątali pępowiną.

A jakie daliście mu imię? No i kiedy się dokładnie urodził i gdzie ;)

Dawid, 1.06, i na Lutyckiej.. mama i synek od czwartku w domu... wiec mało czasu na forum :D ale budowa się posuwa - w piątek strop zalany...

a popos czy beton ma prawo popekac mimo podlewana na balkonach a własciwie w miejscach gdzie jest bardzo dużo zbrojenia - te pękniecia to sa takie rysy... na podciagach jest podobnie.. dodam B25 był lany czyli mocniejszy niż w projekcie

Witam i przede wszystkim życzę dużo zdrowia świeżo upieczonym Rodzicom!!!

Napisałem bo widzę że będziemy dość bliskimi sąsiadami wiec trzeba się wspierać duchowo i poganiać do roboty hehe :p

Jak obliczyłem mam do Was opóznienie około 6 tygodniowe wiec będę się przyglądał co mnie czeka w trakcie budowy.

pozdrawiam i czytam dalej wasz dziennik :D :D :D

Pogoda trochę wyręcza Cię w podlewaniu. Jakies pęknięcia mogą być. Zależy jakie duże. Najlepiej, żeby to kierownik zobaczył.

Kurcze my tak żałujemy, że od razu nie ocieplilismy fundamentów i nie zasypalismy ich. Teraz ciagle mamy wodę wokół domu i nie wiadomo kiedy będzie ładna pogoda bezdeszczowa, żeby to zrobić :-? Ech....

Pogoda trochę wyręcza Cię w podlewaniu. Jakies pęknięcia mogą być. Zależy jakie duże. Najlepiej, żeby to kierownik zobaczył.

Kurcze my tak żałujemy, że od razu nie ocieplilismy fundamentów i nie zasypalismy ich. Teraz ciagle mamy wodę wokół domu i nie wiadomo kiedy będzie ładna pogoda bezdeszczowa, żeby to zrobić :-? Ech....

kiero już widziął powiedział że ok... przy takim mocny betonie to praktycznie nie do uniknięcia.

z tym podlewaniem to tylko wczoraj wieczorem nie byłem (mam nadzieję że w naszym regionie padało?) ale dzisiaj zaraz tam jadę...

mnie po ociepleniu obsypali dookola resztą pospółki i mam teraz spkój z wodą... jak u Was zobczyłem co się dzieje to sę za głowę chwyciłem... u mnie po największych ulewach mam zaledwie jedną większą kałużę tzn 1,5 na 0,5m...

Witaj Wodzu,

wydaje mi się, że masz działkę w fajnym miejscu. Zawsze mi się podobały takie miejsca na budowę domu, w których jest mieszana zabudowa. Trochę domków i trochę bloczków (byle nie za wysokich). Moja działka wśród zieleni z paroma tylko sąsiadami też mi się podoba... :wink:

witam

ja co prawda nie poznanianka ale startujemy z moim M z budową Orchidei 1 :) pozwoliłam sobie oblukać zdjęcia - super!

U nas na razie krajobraz księżycowy po przejściu tajfuna - koparkowego :)

aaaaaaaa, gratulacje z okazji narodzin potomka! :)

Będę wpadać po newsy związane z budową

Pozdrawiam,

Dorota

witam

ja co prawda nie poznanianka ale startujemy z moim M z budową Orchidei 1 :) pozwoliłam sobie oblukać zdjęcia - super!

U nas na razie krajobraz księżycowy po przejściu tajfuna - koparkowego :)

Będę wpadać po newsy związane z budową

Pozdrawiam,

Dorota

no to serdecznie widam w klubie Orichdeowiczów - lubuskie to w końcu po sąsiedzku :D

aaaaaaaa, gratulacje z okazji narodzin potomka! :)

Dzięki - mały się rozwija i rośnie jak na drożdżach :D

u mnie jak widzisz krajobraz księżycowy był 2 miesiące temu a teraz strop już zalany i do dachu się szykujemy :D

Zapraszam, wpadajcie jak najczęściej możecie i chcecie. :D

Pozdrawiam