Gość jandreptak 11.11.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 czy myślicie, że można zrobić ocieplenie poddasza wełną mineralną przed położeniem tynków wewnętrznych i zrobieniem szlichty, właśnie próbuję wykonywać powyższe czynności ale pomimo kilku nagrzewnic tynki schną niezwykle powoli, z drugiej strony obawiam się robić ocieplenie ponieważ:a) na pewno się trochę zachlapie zaprawąb) wilgoć pomimo paroizolacji gdzieś się będzie musiała podziać i wejdzie w wełnę (potem z niej wyjdzie ale biorąc pod uwagę ilość wody dostarczonej wraz z tynkami i szlichatmi będzie to trwało wieki) proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 11.11.2003 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Ja bym nie robił, ale to na mój niefachowy rozum. 1. Zachlapie się i to więcej niż "trochę" 2. Płyty gipsowe wchłoną wilgoć i się rozszerzą. Jak za dokładnie zostaną spasowane lub zaszpachlowane mogą się wypaczyć.3. Wilgoć w wełnę raczej nie wejdzie przez paroizolację, ale trudniej będzie wysuszyć pomieszczenia i może pojawić się wilgoć, a nawet pleśń na płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 12.11.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Jeśli dom będzie ogrzewany i sprawna wentylacja myślę że nie ma problemu. U siebie tak zrobiłem i ani płyty się nie wypaczyły, ani wełna nie zamokła, ani nie ma grzyba, a minął miesiąc od robót mokrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 do Yeyo, chcę zrobic tylko ocieplenie, wełna, folia, ruszt, płyty GK poczekają na zakończenie prac mokrych do RobertaOC, tzn zdorbiłeś najpierw ocieplenie potem tynki i jest OK ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 12.11.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 do do RobertaOC, tzn zdorbiłeś najpierw ocieplenie potem tynki i jest OK ???? Jest OK. Tynki gipsowe. Po 2 dniach jak gips związał zacząłem wietrzyć. A po wylewkach tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts