q-bis 03.07.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Też próbowałem różnych sztuczek żeby zwalczyć kreta. Wsypywałem do kopców kocie odchody z kuwety, wlewałem jakieś preparaty, używałem świec dymnych dedykowanych przeciw kretom, zamontowałem takie urządzenie wkopywane w ziemię, które odstrasza dźwiękiem, zakładałem wiele razy pułapkę.... a kret swoje... Mam kota, sam się do nas przyplątał i poluje niemiłosiernie - najczęściej myszy, nornice. Mówię do niego weź się za kreta... parę lat nic... a w tym roku złapał DWA ! I co więcej raz przytargał [bo on składa te zdobycze na tarasie] coś innego. Okazało się, że to karczownik - skubany podgryzał mi rośliny, szczególnie drzewka - on nie robi kopców tylko zostawia takie dziury w ziemi. Za każdym razem kotu dawałem w nagrodę słoninę Kretów i innych potworów na razie brak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtDop 23.02.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Tylko pozazdrościć kota. Moja żona tak rozpieściła naszego, że tylko leży i czeka na smakołyki. Mam w planach w tym roku założyć kostkę wokół domu,więc dotychczasowy trawnik nie będzie wyglądał reprezentacyjnie. Więc pomyślałem, żeby od razu zamontować również siatkę na krety. Jaką polecacie siatkę ? Mam jeszcze chwilę, żeby się zastanowić. Szukam czegoś wytrzymałego i w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.02.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Aby Kot łapał krety trzeba go chwalić za wszystko co złapie. W sezonie nie trzeba go przekarmiać, a kaktus coś złapie mszę, chomika, szczura to go nagradzać smakołykiem. Bardzo szybko będzie kojarzył i sam będzie łapał coraz to nowe ofiary za kreta coś szczególnego. Można również odchody kota wrzucić do nory, będzie płoszył zapach na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts