nania 25.03.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jak w temacie, co wybieraliście/wybieracie do salonu? [ generalnie sofy, narozniki z funkcją spania są droższe czy warto w ogóle dokładać? Upatrzyłam sobie narożnik z skóry naturalnej ale z funkcją spania jest droższy o 450 zł , podoba mi się również zestaw 3+2 ale własnie bez funkcji spania i sumie mam mętlik co do wyboru!. Do mieszkania na 100 % wybrała bym z unkcją spania, ale do domu............??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 25.03.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 wydaje mi sie ze kwestia decydujaca bedzie to czy czesto przyjmujesz i zarazem nocujesz gosci bo jezeli tak to oczywiste ze z funkcja spania a jezeli nie to raczej nie ma potrzeby....ja osobiscie wychodze z zalozenia ze dodatkowe miejsce do spania nie zawadzi, zawsze moze sie przydac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 25.03.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 W całej rozciągłości zgadzam się ze zdaniem poprzednika Dodatkowe spanko nie zawadzi, chyba że masz wystarczająco dużo miejsca do spania dla ewentualnych gości w innych pomieszczeniach. Ja na pewno wziełabym z funkcją spania, ale że sofy które mi się spodobały nie miały takiej możliwości to mam zwykłe nierozkładane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 25.03.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ja kupiłam bez f. spania. mam rezerwowy materac, taki wielki, automatycznie dmuchany, na wypadek wypadku uważam, że spanie na wypoczynkowych salonowych meblach nie jest najlepszym pomysłem - lepiej za te dodatkowe kilkaset zł dla gości kupić takiż materac, i nie martwić się potem, że wypoczynek skrzypi od rozkładania, mechanizm się rozwala (przypadki ekstremalne oczywiście, ale zdarza się...), obicie wyciera, a na dodatek goście przyjechali z 4-letnim synkiem, który sika w nocy ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 25.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ja kupiłam bez f. spania. mam rezerwowy materac, taki wielki, automatycznie dmuchany, na wypadek wypadku uważam, że spanie na wypoczynkowych salonowych meblach nie jest najlepszym pomysłem - lepiej za te dodatkowe kilkaset zł dla gości kupić takiż materac, i nie martwić się potem, że wypoczynek skrzypi od rozkładania, mechanizm się rozwala (przypadki ekstremalne oczywiście, ale zdarza się...), obicie wyciera, a na dodatek goście przyjechali z 4-letnim synkiem, który sika w nocy ))) Podzielam zdanie . Zaopatrzylam sie w materac "na wszelki wypadek" i nigdy wiecej nie kupie sofy rozkladanej. Mialam skorzana, rozkladana, jak i rozkladana z tkaniny, obie byly inaczej rozkladane i obie po dosyc szybkim czasie zaczely sie "rozjezdzac". Wyrobily sie od samego siedzenia i podjezdzaly jakos do przodu (ta czesc rozkladana) mimo iz na kolkach nie byly. Ja mowie zdecydowanie nie takim sofom. Za te pieniadze, ktore mam doplacic za ta funkcje wole kupic osobny materac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 25.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ok wszystko sie zgadza tylko w takim razie trzeba jeszcze rozwazyc dwie opcje tzn. jakosc mebli i druga sprawa to czy mamy na tyle miejsca zeby oprocz stojacych w salonie mebli rozkladac wielki dmuchany materac ... ja nadal uwazam ze jezeli kupimy dobry jakosciowo mebel to rozkladajac go bardzo okazjonalnie nic nie powinno sie z nim dziac ale wybor nalezy do ciebie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 25.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ok wszystko sie zgadza tylko w takim razie trzeba jeszcze rozwazyc dwie opcje tzn. jakosc mebli i druga sprawa to czy mamy na tyle miejsca zeby oprocz stojacych w salonie mebli rozkladac wielki dmuchany materac ... ja nadal uwazam ze jezeli kupimy dobry jakosciowo mebel to rozkladajac go bardzo okazjonalnie nic nie powinno sie z nim dziac ale wybor nalezy do ciebie, 800Euro w 2000 roku to nie bylo malo za mebel (jeden nie oba, no ale moze tylko dla mnie to jest duzo), ktory mial byc tak super jakosciowo (oba wypoczynki kupowane w salonach meblowych w Niemczech). Niestety o jakosci danego mebla dowiesz sie najwiecej od samego siebie, czyli z czasem uzytkowania, a nie po cenie, sklepie czy wygladzie (przynajmniej ja mialam tak w dwoch przypadkach i nie zamierzam powtarzac wiecej tego bledu). Ruchome czesci nawet w najlepszych sprzetach sie zuzywaja, to jest to co najszybciej zuzyjesz i daje o sobie znac. Zeby rozlozyc taka sofe tez potrzebujemy miejsca i wiaze sie to najprawdopodobniej z przesuwaniem chocby stolika, a nikt tutaj nie pisze o materacu o szer.2m. Autorka watku wspomina, ze wybiera cos do domu, nie mieszkania, wiec chyba raczej bedzie miec miejsce na materac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 25.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja byłam zdecydowana na narożnik lub 2+3 rozkładane, ale po Waszych postach już się zastanawiam nad materacem... No i nie wiem... Miejsce w sumie mam. I na trzymanie materaca i na rozkładanie go... Więc nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ja juz zakupiłam materac, super wygodny wielki, sam się pompuje i sam sie wypompowuje a do salonu wybieram sofę bez funkcji, zauważcie że takie są lżejsze wizualnie a upatrzyłam sobie sofkę niziutką bardzo nowoczesną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Z funkcją spania. Ma pojemnik na dodatkową pościel. Jak będziesz wydawać za X lat córkę za mąż,to gdzie będą goście spać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.03.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 My mamy z funkcja spania - ale to nie pod kątem nocowania ewentualnych gości Po prostu gdy oglądamy film lub czytamy książkę wygodniej jest nam rozłożyc "spanie" i relaksowac sie w pozycji półleżącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 26.03.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 też tak robimy, ale czasami przydaje się również dla gości, ostatnio spałem jak byłem chory i nie chciałem ciężarnej żony zarazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 26.03.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Też mamy z funkcją spania. Na razie wszystkie sypialnie zajęte są przez domowników, a od czasu do czasu zdarzy się jakiś gość do przenocowania. Sofa jest rozkładana sporadycznie, więc nic się z nią nie dzieje. Materac też się przyda w razie jakiegoś spędu rodzinnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 26.03.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 My mamy z funkcja spania - ale to nie pod kątem nocowania ewentualnych gości Po prostu gdy oglądamy film lub czytamy książkę wygodniej jest nam rozłożyc "spanie" i relaksowac sie w pozycji półleżącej o tototo sobotnie igraszki z dzieciakami, wspólne oglądanie bajek. Po sylwestrze nocowało u mnie 8 osób, przydał się i wypoczynek w salonie Materac też mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 26.03.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Tak jak poprzednicy uwazam,ze dużo zalezy od "zycia towarzyskiego".Jezeli goscie czesto zostaja u was to nie zaszkodzi miec.Ja osobiscie kupiłam 3+2+podnóżek,ale bez funkcji spania.Podobno bez f.spania kanapy sa bardziej wygodne,miekke a w razie czego mam kanape 2,5 w gabinecie rozkładaną i materac duuuuży,który sam sie pompuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 26.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ja mam z funkcja spania w mieszkaniu,ale do domu wybiore bez.Planujemy dodatkowy pokoj ,gdzie bedzie mozna pospac,jak sie ktos zmeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 0620 26.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Mamy fajny narożnik ze skóry z funkcją spania i od roku sprawdza się świetnie - ale nie spanie okazjonalne, obecnie w mieszkaniu potem w domu będzie stał w salonie,, Brat kupił też fajną skórę, ale funkcja to tzw. belgijka - po kilku miesiącach okazało się KATASTROFĄ ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 26.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Z funkcją spania. Ma pojemnik na dodatkową pościel. Jak będziesz wydawać za X lat córkę za mąż,to gdzie będą goście spać? A czy przez te X lat gospodarze nie zechcą zmienić wypoczynku ? Staliśmy przed tym samym dylematem w końcu zwyciężyła cena - nasz narożnik jest duży i wygodny i mimo ,że nie ma funkcji spania 1 osoba może się na nim wygodnie wyspać. Może to trochę egoistyczne ale dom to nie hotel nie wszystko jest w super wysokim standardzie . Z wyboru jestem bardzo zadowolona - nie każde wyroby 2w1 są udane i tak jak ktoś słusznie zauważył niektóre rozkładane sofy z czasem zaczynają się same rozkładać - sofie moich znajomych zajęło to kilka tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 26.03.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ooo widzę że temat się rozwinął Co do wielkości mojego solonu to całe 30 m2 więc nie powala przestrzenią i musze sensownie rozpatrzyć My mamy z funkcja spania - ale to nie pod kątem nocowania ewentualnych gości Po prostu gdy oglądamy film lub czytamy książkę wygodniej jest nam rozłożyc "spanie" i relaksowac sie w pozycji półleżącej I to też jest dla mnie ogromny argument ZA, ja uwielbiam oglądać TV w wyrku, mąż już się buntuje że w sypialni nie chce telewizji-noooo i sumie ma rację bo można tam wiele ciekawszych rzeczy robić więc może w salonie czasem polezę przed TV, no jak czasemuda mi się dzieci sprzedać i będę mogła cały dzień pobyczyć z mężem przed TV, do lodówki blisko po jedzonko i piwko więcccc...........pomażyć dobra rzecz, w sensie sprzedania dzieci na weekend Pokaże dylematy To jest narożnik w kolorze czekoladowym który bardzooo mi się podoba, i może być z funkcją spania lub bez, http://images45.fotosik.pl/92/504698c7f36e333c.jpg http://images47.fotosik.pl/92/892d61d1bdac84f6.jpg ale ten zestaw też mnie powalił mimo że czerwony , i gdyby choć ta trójka się rozkładała to bym się nie zastanawiała, a cena nawet nie powalająca http://images39.fotosik.pl/88/207684b36a0f908b.jpg http://images45.fotosik.pl/92/e8aaace20218e27d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.03.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Chyba lepiej z ...., tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts