Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wypoczynek w salonie, z funkcją spania czy bez???

nania

Recommended Posts

Jak w temacie, co wybieraliście/wybieracie do salonu? [

generalnie sofy, narozniki z funkcją spania są droższe czy warto w ogóle dokładać? Upatrzyłam sobie narożnik z skóry naturalnej ale z funkcją spania jest droższy o 450 zł , podoba mi się również zestaw 3+2 ale własnie bez funkcji spania i sumie mam mętlik co do wyboru!. :roll:

Do mieszkania na 100 % wybrała bym z unkcją spania, ale do domu............??? :roll: :roll: :roll:

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W całej rozciągłości zgadzam się ze zdaniem poprzednika :D Dodatkowe spanko nie zawadzi, chyba że masz wystarczająco dużo miejsca do spania dla ewentualnych gości w innych pomieszczeniach. Ja na pewno wziełabym z funkcją spania, ale że sofy które mi się spodobały nie miały takiej możliwości to mam zwykłe nierozkładane :(

ja kupiłam bez f. spania. mam rezerwowy materac, taki wielki, automatycznie dmuchany, na wypadek wypadku :) uważam, że spanie na wypoczynkowych salonowych meblach nie jest najlepszym pomysłem - lepiej za te dodatkowe kilkaset zł dla gości kupić takiż materac, i nie martwić się potem, że wypoczynek skrzypi od rozkładania, mechanizm się rozwala (przypadki ekstremalne oczywiście, ale zdarza się...), obicie wyciera, a na dodatek goście przyjechali z 4-letnim synkiem, który sika w nocy :))))

ja kupiłam bez f. spania. mam rezerwowy materac, taki wielki, automatycznie dmuchany, na wypadek wypadku :) uważam, że spanie na wypoczynkowych salonowych meblach nie jest najlepszym pomysłem - lepiej za te dodatkowe kilkaset zł dla gości kupić takiż materac, i nie martwić się potem, że wypoczynek skrzypi od rozkładania, mechanizm się rozwala (przypadki ekstremalne oczywiście, ale zdarza się...), obicie wyciera, a na dodatek goście przyjechali z 4-letnim synkiem, który sika w nocy :))))

Podzielam zdanie :lol:. Zaopatrzylam sie w materac "na wszelki wypadek" i nigdy wiecej nie kupie sofy rozkladanej. Mialam skorzana, rozkladana, jak i rozkladana z tkaniny, obie byly inaczej rozkladane i obie po dosyc szybkim czasie zaczely sie "rozjezdzac". Wyrobily sie od samego siedzenia i podjezdzaly jakos do przodu (ta czesc rozkladana) mimo iz na kolkach nie byly. Ja mowie zdecydowanie nie takim sofom. Za te pieniadze, ktore mam doplacic za ta funkcje wole kupic osobny materac.

ok wszystko sie zgadza tylko w takim razie trzeba jeszcze rozwazyc dwie opcje tzn. jakosc mebli i druga sprawa to czy mamy na tyle miejsca zeby oprocz stojacych w salonie mebli rozkladac wielki dmuchany materac ... ja nadal uwazam ze jezeli kupimy dobry jakosciowo mebel to rozkladajac go bardzo okazjonalnie nic nie powinno sie z nim dziac ale wybor nalezy do ciebie,

ok wszystko sie zgadza tylko w takim razie trzeba jeszcze rozwazyc dwie opcje tzn. jakosc mebli i druga sprawa to czy mamy na tyle miejsca zeby oprocz stojacych w salonie mebli rozkladac wielki dmuchany materac ... ja nadal uwazam ze jezeli kupimy dobry jakosciowo mebel to rozkladajac go bardzo okazjonalnie nic nie powinno sie z nim dziac ale wybor nalezy do ciebie,

800Euro w 2000 roku to nie bylo malo za mebel (jeden nie oba, no ale moze tylko dla mnie to jest duzo), ktory mial byc tak super jakosciowo (oba wypoczynki kupowane w salonach meblowych w Niemczech). Niestety o jakosci danego mebla dowiesz sie najwiecej od samego siebie, czyli z czasem uzytkowania, a nie po cenie, sklepie czy wygladzie (przynajmniej ja mialam tak w dwoch przypadkach i nie zamierzam powtarzac wiecej tego bledu). Ruchome czesci nawet w najlepszych sprzetach sie zuzywaja, to jest to co najszybciej zuzyjesz i daje o sobie znac.

Zeby rozlozyc taka sofe tez potrzebujemy miejsca i wiaze sie to najprawdopodobniej z przesuwaniem chocby stolika, a nikt tutaj nie pisze o materacu o szer.2m. Autorka watku wspomina, ze wybiera cos do domu, nie mieszkania, wiec chyba raczej bedzie miec miejsce na materac.

My mamy z funkcja spania - ale to nie pod kątem nocowania ewentualnych gości ;-)

Po prostu gdy oglądamy film lub czytamy książkę wygodniej jest nam rozłożyc "spanie" i relaksowac sie w pozycji półleżącej ;-)

o tototo :lol: sobotnie igraszki z dzieciakami, wspólne oglądanie bajek. Po sylwestrze nocowało u mnie 8 osób, przydał się i wypoczynek w salonie :lol:

Materac też mam :lol:

Tak jak poprzednicy uwazam,ze dużo zalezy od "zycia towarzyskiego".Jezeli goscie czesto zostaja u was to nie zaszkodzi miec.

Ja osobiscie kupiłam 3+2+podnóżek,ale bez funkcji spania.Podobno bez f.spania kanapy sa bardziej wygodne,miekke a w razie czego mam kanape 2,5 w gabinecie rozkładaną i materac duuuuży,który sam sie pompuje.

Mamy fajny narożnik ze skóry z funkcją spania i od roku sprawdza się świetnie - ale nie spanie okazjonalne, obecnie w mieszkaniu potem w domu będzie stał w salonie,, Brat kupił też fajną skórę, ale funkcja to tzw. belgijka - po kilku miesiącach okazało się KATASTROFĄ ;(

Z funkcją spania.

Ma pojemnik na dodatkową pościel.

Jak będziesz wydawać za X lat córkę za mąż,to gdzie będą goście spać? :wink:

A czy przez te X lat gospodarze nie zechcą zmienić wypoczynku ? :D

Staliśmy przed tym samym dylematem w końcu zwyciężyła cena - nasz narożnik jest duży i wygodny i mimo ,że nie ma funkcji spania 1 osoba może się na nim wygodnie wyspać. Może to trochę egoistyczne ale dom to nie hotel nie wszystko jest w super wysokim standardzie . Z wyboru jestem bardzo zadowolona - nie każde wyroby 2w1 są udane i tak jak ktoś słusznie zauważył niektóre rozkładane sofy z czasem zaczynają się same rozkładać - sofie moich znajomych zajęło to kilka tygodni... :(

Ooo widzę że temat się rozwinął :) Co do wielkości mojego solonu to całe 30 m2 więc nie powala przestrzenią :lol: :wink: i musze sensownie rozpatrzyć

My mamy z funkcja spania - ale to nie pod kątem nocowania ewentualnych gości ;-)

Po prostu gdy oglądamy film lub czytamy książkę wygodniej jest nam rozłożyc "spanie" i relaksowac sie w pozycji półleżącej ;-)

I to też jest dla mnie ogromny argument ZA, ja uwielbiam oglądać TV w wyrku, mąż już się buntuje że w sypialni nie chce telewizji-noooo i sumie ma rację bo można tam wiele ciekawszych rzeczy robić :lol: 8) więc może w salonie czasem polezę przed TV, no jak czasemuda mi się dzieci sprzedać i będę mogła cały dzień pobyczyć z mężem przed TV, do lodówki blisko po jedzonko i piwko więcccc...........pomażyć dobra rzecz, w sensie sprzedania dzieci na weekend :cry:

Pokaże dylematy

To jest narożnik w kolorze czekoladowym który bardzooo mi się podoba, i może być z funkcją spania lub bez,

http://images45.fotosik.pl/92/504698c7f36e333c.jpg

http://images47.fotosik.pl/92/892d61d1bdac84f6.jpg

ale ten zestaw też mnie powalił mimo że czerwony :D , i gdyby choć ta trójka się rozkładała to bym się nie zastanawiała, a cena nawet nie powalająca

http://images39.fotosik.pl/88/207684b36a0f908b.jpg

http://images45.fotosik.pl/92/e8aaace20218e27d.jpg