Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka, pokój + kuchnia wykończenie - potrzebna pomoc :)

donjuhasso

Recommended Posts

Witam serdecznie :)

Jestem szcześliwym mieszkańcem Krakowa i mam nie mały problem dotyczący wykończenia mojego nowego mieszkania które właśnie zakupiłem. Jest to tak zwana inwestycja rodziców dla syna czyli dostałem mieszkanie teraz mam sobie we własnym stylu je wykończyć wedle własnego gustu i tutaj pojawia się problem.

W mojej głowie pojawia się wiele pomysłów pewnymi są: meble kuchenne( http://www.gama-max.pl/images/kuchnie/m/14a.jpg ) na które jestem już zdecydowany oraz na gres całkowicie wyłożony na podłodze mojego pokoju z kuchnią. Troszkę o moim nowym mieszkaniu: jest to nowo wybudowany budynek w Krakowie - "Tarasy Verona" (http://209.11.106.150/Gazeta_UpImages/Tarasy-Verona---zdjecie-1-Original~2.jpg) Moje mieszkanie znajduje się na przodzie budynku jak widać na zdięciu są w nim dwie wielkie szyby które rozświetlają całe mieszkanie z ulicy przy jednej z nich znajduje się wielki balkon. Mieszkanie ma powierzchnie 43 m2 jest ono 2 pokojowe 1 pokój + kuchnia oraz osobny sam 1 pokój.

Pewnym jest tak jak pisałem wyzej meble kuchenne oraz gres na podłodze.

Moje pytania są nastepujące: chodzi o kolor ścian oraz płyt gresowych pasujących do tych mebli zaznaczam iż obramowania okien są w kolorze brązowym - prosił bym bardzo o jakiekolwiek rady oraz pomysły ponieważ bardzo ciężko mi samemu od czegoś zacząć a to jest warunkiem rodziców abym troszkę sam pokombinował :).

Chodzi mi też o pomysł na ciekawą łazienkę chodzi mi o kolor płytek oraz styl wykonania - może ktoś wpadnie na jakiś ciekawy pomysł i poradzi coś młodemu :)

Prosił bym też o jakiekolwiek rady co do urządzania mieszkań takich jak moje czyli z wielkimi szybami skierowanymi na ulicę które są jasne i pełne światła.

Z góry bardzo dziekuję :)

Wiesz, pewnie trudno nam będzie coś doradzać, każdy ma inny gust, a to tobie ma się podobać.

Mnie meiszkanie młodego chłopaka kojarzy się z minimalistycznymi meblami,mniej więcej tak jak w twojej kuchni, dosyć surowymi materiałami, z elementami dekoracyjnymi w ostrych kolorach typu czerwień, czerń, ostra zieleń itp. Łazienka np. w modnych ostatnio :wink: szarościach.

Fajnie wyglądają też fototapety na ścianie np. jakis drapacz chmur, albo most.

Fajne sa też naklejki na ścianę albo szablony.

Tak tak, nowoczesny minimalizm w szarościach lub coś w ten deseń jak na zdjęciu najlepiej pasowałby mi do młodego faceta... no ale każdy ma swój gust ;)

http://img216.imageshack.us/img216/6056/collage25900x800q.jpg

A tak na marginesie, troche tak bez sensu wrzucać tu fotki jak lecą, powinienieś chociaż mniej więcej wiedziec co Ci się podoba i nam tu zaprezentować ;)

Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to gres oraz sofy zdecydowanie nie jasne, szare są rewelacyjne jeśli chodzi o (nie)widoczność brudu :lol: Młody chłopak, któremu do porządków w głowie zapewne daleko na pewno doceni w przyszłości taki wybór ;)