Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki wewnętrzne, elewacje i docieplenia, izolacje natryskowe pianą - REFERENCJE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Panie Hubercie ja byłem pierwszy :-) Zaczyna Pan u mnie otynkować od przyszłego tygodnia. Mam nadzieję że wszystko jest aktualne. Potrzebuję do Pana maila żeby wysłać te pomieszczenia (duży plik), proszę przekazać to smsem lub zadzwonić jutro.

Panie Karimie, w tym sezonie nie jest Pan pierwszy, gdzie będziemy wykonywać tynki, obecnie już tynkujemy u innych klientów :-)

Zrobiliśmy już nawet 2 elewacje z tym, że oczywiście bez koloru tylko na szaro - kolor jak będą odpowiednie temperatury :-)

Oczywiście zgodnie z umową zaczynamy tynki u Pana w przyszłym tygodniu. Mój mail wysłałem Panu SMSem, czekam na plik.

Aby zapewnić najwyższą jakość tynków wykonujemy nasze prace jedynie z gotowych mieszanek, które gwarantują właściwe proporcje, które trudno uzyskać mieszając samemu na budowie. Dzięki pracy na gotowych mieszankach jesteśmy w stanie dać gwarancje co do jakości prac oraz gwarancje dotyczącą przyczepności tynku do ściany oraz braku spękań.

Witam

mam krótkie pytanie: Czy wykonuje pan tynki z materiału inwestora tzn mieszane z piachu itd na budowie?

pozdr

Odpowiedz wysłałem na PW.

mam do wykonania około 580m2 (ściany + sufity) tynków wew(koniec lutego/marzec). + ewentualnie elewację czerwiec lub wrzesień. Proszę o informację nt kosztów wykonania z materiałem gipsowych lub ewentualnie c-w. Budynek pracowni http://www.domyzwizja.pl (z klasą 2)

Oczywiście możemy podjąć się tego zlecenia, odpowiedz wysłałem na PW.

Witam

Mam do zrobienia ok 250m2 elewacji - dom ocieplony styropianem , zrobiona siatka z klejem i zagruntowane. Klej i grunt Caparola. Czy podjął by się Pan położenia na tym tynku akrylowego ? Proszę o info na PW.

Pozdr

Witam,

Firma Pana Huberta wykonywała u mnie tynki wewnętrzne cementowo-wapienne i ocieplenie budynku.

Nie musiałem martwić się o zakup materiałów, Pan Hubert wszystkim się zajął a zaproponowane ceny były przystępne.

Ekipy to fachowcy, których nie trzeba dzień w dzień pilnować.

Dostali klucze i „media”.

Wystarczył kontakt telefoniczny i wizyta na budowie raz w tygodniu w celu zrobienia zdjęć do archiwum budowlanego.

Kontakt telefoniczny z Panem Hubertem bardzo dobry.

Tynki:

Największa ściana „dzięki murarzom” miała odchył od pionu ok 4cm:(

ale panowie poradzili sobie z nią bardzo dobrze, tynki wyszły gładkie i równe.

Ocieplenie:

Ekipa Pana Huberta nie boi się nowych technologii.

Zastosowałem szary styropian o dobrych parametrach, których nie chciałem popsuć mostkami w wyniku kołkowania.

Zdecydowałem się na system TERMODYBEL firmy EJOT, gdzie otwory po kołkach zaślepia się styropianowymi krążkami.

Pan Hubert był otwarty na tą propozycję, ekipa poradziła sobie a z efektu jestem bardzo zadowolony:)

Podsumowując jestem zadowolony z pracy obu ekip.

Okna zostały zabezpieczone, a po skończeniu prac wszystko jest posprzątane.

Spotkamy się jeszcze przy okazji wykonania tynków zewnętrznych.

Polecam chłopaków z SAIN wszystkim niezdecydowanym!

pozdrawiam

Krzysztof

Edytowane przez kollins

Panie Krzysztofie miło było współpracować.

Do miłego spotkania przy okazji nakładania koloru na elewację.

Witam,

Firma Pana Huberta wykonywała u mnie tynki wewnętrzne cementowo-wapienne i ocieplenie budynku.

Nie musiałem martwić się o zakup materiałów, Pan Hubert wszystkim się zajął a zaproponowane ceny były przystępne.

Ekipy to fachowcy, których nie trzeba dzień w dzień pilnować.

Dostali klucze i „media”.

Wystarczył kontakt telefoniczny i wizyta na budowie raz w tygodniu w celu zrobienia zdjęć do archiwum budowlanego.

Kontakt telefoniczny z Panem Hubertem bardzo dobry.

Tynki:

Największa ściana „dzięki murarzom” miała odchył od pionu ok 4cm:(

ale panowie poradzili sobie z nią bardzo dobrze, tynki wyszły gładkie i równe.

Ocieplenie:

Ekipa Pana Huberta nie boi się nowych technologii.

Zastosowałem szary styropian o dobrych parametrach, których nie chciałem popsuć mostkami w wyniku kołkowania.

Zdecydowałem się na system TERMODYBEL firmy EJOT, gdzie otwory po kołkach zaślepia się styropianowymi krążkami.

Pan Hubert był otwarty na tą propozycję, ekipa poradziła sobie a z efektu jestem bardzo zadowolony:)

Podsumowując jestem zadowolony z pracy obu ekip.

Okna zostały zabezpieczone, a po skończeniu prac wszystko jest posprzątane.

Spotkamy się jeszcze przy okazji wykonania tynków zewnętrznych.

Polecam chłopaków z SAIN wszystkim niezdecydowanym!

pozdrawiam

Krzysztof

• 1 month później...

Dziękuję za referencję, faktycznie poddasze do łatwych nie należało zarówno ze względu na skomplikowanie płaszczyzn jak i sufit nad salonem, który był na wysokości około 6 metrów :-)

Co do gładzi to jedyne co można było zrobić na tych tynkach, które wykonała u Pana inna firma.

Dziękujemy za współprace.

Pozdrawiam

Hubert

Cóż, nie będę oryginalny ze swoją oceną - ocieplenie dachu, zabudowa G/K (a poddasze do prostych nie należy), garderoba, gładzie (poprawka po tynkarzach) - wszystko wykonane wzorcowo!!! Co ważne - bdb kontakt, w sytuacjach niejasnych tel. do inwestora, a nie "rzeźba" (jak np. u mnie w przypadku tynków), pomocne rady (ja dom wykańczam pierwszy raz - Oni pewnie x-setny czy tysięczny) - z całą odpowiedzialnością polecam!!!

• 3 weeks później...

Więc Panie Piotrze tym bardziej dziękuję za referencję :) Myślałem, że Pan Arek się zarejestrował aby wystawić swoją opinię o naszej pracy.

Jestem Piotr i poprostu widzialem jak ci chłopacy robią i byłem pod wrażeniem bo tynki były bardzo ładnie zrobione. I porządek po sobie zostawili. Jeszcze raz polecam !!!!!!!!!!!