BetaGreta 17.05.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Pełna skrzynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 17.05.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Już opróżniona Pełna skrzynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 26.05.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 I ja polecam!Bardzo dobry kontakt z Panem Hubertem. Cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania http://forum.muratordom.images/smilies/smile-2.gif Wszystkiego dogląda.Miałam mocno krzywe ściany i panowie psioczyli ale nie poddali się i dali radę.Jeden minus za bałagan wkoło domu. Oczywiście mogliśmy tego dopilnować. Na szczęście nie wpływa to na jakość tynków http://forum.muratordom.images/smilies/smile-2.gifPlus za walkę z wodą. Po zimie nie chciała lecieć ale chłopaki się zawzięli i udało się.I jeśli ktoś chętny to radzę dużo wcześniej się umawiać, bo ekipy są rozchwytywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszal 29.05.2011 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Witam, interesują mnie tynki cementowo-wapienne z filcowaniem wykonane z Dolina Nidy.Ściany wykonane z silki więc proste - ekipa się przykładała. Do otynkowania parter + piętro ( bez skosów ) , razem ok 600m2 Proszę o ofertę bez materiału oraz z materiałem. Budowa w Pruszkowie. Termin wykonania: sierpień-wrzesień. pozdr. Edytowane 29 Maja 2011 przez leszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 29.05.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Potwierdzam jakość usług firmy SAIN, a dodatkowo także elastyczność dotyczącą terminów i dobry kontakt z p. Hubertem. Mogę szczególnie polecić ekipę "pod dowództwem" p. Jacka, która robiła u mnie tynki gipsowe. Wykonali pracę sprawnie, dokładnie, czysto i bez konieczności poważniejszych poprawek. Byli przy tym sympatyczni i zaangażowani w swoje zajęcie, a to obecnie niezbyt częsta cecha w branży budowlanej. Zaliczają się na pewno do wykonawców nie powodujących dodatkowego stresu u inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 30.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam, miałam przyjemność gościć u siebie ekipę tynkarzy z firmy Sain (pod dowództwem p. Adriana) i z przyjemnością polecam ich usługi. Panowie pracowici, dokładni, zaangażowani w swoją pracę, cierpliwi:) Pan Hubert zawsze odpowiada na telefony, maile, reaguje na potrzeby klienta i zapewnia komfortową współpracę od początku do końca.Polecam, żałuję, że nie przyszło mi pracować z Sain przy ociepleniu elewacji i tynkach zewnętrznych. Może w następnym domu:) A tymczasem czekam z niecierpliwością na ocieplenie dachu i sufity w wykonaniu Sain:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 31.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witam, W końcu, po prawie miesiącu ciężkiej pracy całej ekipy Pana Huberta udało się zakończyć pełnym SUKCESEM tynki wewnetrzne, ocieplenie i elewacje w moim małym domku . Cz. 1 - tynki wewnetrzne cementowo-wapienne Biorąc pod uwagę krzywe ściany i ich powierznie tynkowanie przez tą ekipę (p. Mirek, Bartek itd - reszty nie pamietam - za dużo ich było, chyba w szczycie 10-ciu) ,to po prostuy bajka. Materiały były wtedy kiedy powinny być, chłopaki sami pokazywali co jest nie tak, co da radę zrobić i uwijali się jak w ukropie. Tynkarze posprzetali po sobie więc jak dla mnie rewelacja. Cz. 2 - ocieplenie + elewacja Ocieplenie podobnie jak tynki poszłoi zgodnie z planem. Cały materiał (podobnie jak przy tynkach) zapewniał p. Hubert. Chłopaki dwoili się i troili aby styropian się odpowiednio trzymał, obrabiali słupy bez szemrania i marudzenia a potem przy nakładaniu elewacji nawet słowem nie pisneli jak inwestor im kawałek ściany posuł ;( . Nie było z mojej strony żadnych zastrzeżeń. Jednym słowem polecam! Jedna z lepszych firm którą miałem do tej pory na budowie. Myślałem, że ten etap będzie drogą przez mękę a on po prostu był . Zdjęcia tynków i elewacji znajdziecie u mnie w stopce w podpisie. PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 31.05.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witam, interesują mnie tynki cementowo-wapienne z filcowaniem wykonane z Dolina Nidy. Ściany wykonane z silki więc proste - ekipa się przykładała. Do otynkowania parter + piętro ( bez skosów ) , razem ok 600m2 Proszę o ofertę bez materiału oraz z materiałem. Budowa w Pruszkowie. Termin wykonania: sierpień-wrzesień. pozdr. Odpowiedz wysłałem Panu na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 11.06.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) I ja polecam! Bardzo dobry kontakt z Panem Hubertem. Cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania http://forum.muratordom.images/smilies/smile-2.gif Wszystkiego dogląda. Miałam mocno krzywe ściany i panowie psioczyli ale nie poddali się i dali radę. Jeden minus za bałagan wkoło domu. Oczywiście mogliśmy tego dopilnować. Na szczęście nie wpływa to na jakość tynków http://forum.muratordom.images/smilies/smile-2.gif Plus za walkę z wodą. Po zimie nie chciała lecieć ale chłopaki się zawzięli i udało się. I jeśli ktoś chętny to radzę dużo wcześniej się umawiać, bo ekipy są rozchwytywane. Potwierdzam jakość usług firmy SAIN, a dodatkowo także elastyczność dotyczącą terminów i dobry kontakt z p. Hubertem. Mogę szczególnie polecić ekipę "pod dowództwem" p. Jacka, która robiła u mnie tynki gipsowe. Wykonali pracę sprawnie, dokładnie, czysto i bez konieczności poważniejszych poprawek. Byli przy tym sympatyczni i zaangażowani w swoje zajęcie, a to obecnie niezbyt częsta cecha w branży budowlanej. Zaliczają się na pewno do wykonawców nie powodujących dodatkowego stresu u inwestora Witam, miałam przyjemność gościć u siebie ekipę tynkarzy z firmy Sain (pod dowództwem p. Adriana) i z przyjemnością polecam ich usługi. Panowie pracowici, dokładni, zaangażowani w swoją pracę, cierpliwi:) Pan Hubert zawsze odpowiada na telefony, maile, reaguje na potrzeby klienta i zapewnia komfortową współpracę od początku do końca. Polecam, żałuję, że nie przyszło mi pracować z Sain przy ociepleniu elewacji i tynkach zewnętrznych. Może w następnym domu:) A tymczasem czekam z niecierpliwością na ocieplenie dachu i sufity w wykonaniu Sain:) Witam, W końcu, po prawie miesiącu ciężkiej pracy całej ekipy Pana Huberta udało się zakończyć pełnym SUKCESEM tynki wewnetrzne, ocieplenie i elewacje w moim małym domku . Cz. 1 - tynki wewnetrzne cementowo-wapienne Biorąc pod uwagę krzywe ściany i ich powierznie tynkowanie przez tą ekipę (p. Mirek, Bartek itd - reszty nie pamietam - za dużo ich było, chyba w szczycie 10-ciu) ,to po prostuy bajka. Materiały były wtedy kiedy powinny być, chłopaki sami pokazywali co jest nie tak, co da radę zrobić i uwijali się jak w ukropie. Tynkarze posprzetali po sobie więc jak dla mnie rewelacja. Cz. 2 - ocieplenie + elewacja Ocieplenie podobnie jak tynki poszłoi zgodnie z planem. Cały materiał (podobnie jak przy tynkach) zapewniał p. Hubert. Chłopaki dwoili się i troili aby styropian się odpowiednio trzymał, obrabiali słupy bez szemrania i marudzenia a potem przy nakładaniu elewacji nawet słowem nie pisneli jak inwestor im kawałek ściany posuł ;( . Nie było z mojej strony żadnych zastrzeżeń. Jednym słowem polecam! Jedna z lepszych firm którą miałem do tej pory na budowie. Myślałem, że ten etap będzie drogą przez mękę a on po prostu był . Zdjęcia tynków i elewacji znajdziecie u mnie w stopce w podpisie. PZDR Qter Dziękuję wszystkim Państwu za referencje. Cieszę się, że udało nam się zaspokoić Państwa wymagania. Fakt czasem nie jest łatwo, ale staramy się, aby klienci byli zadowoleni z naszych usług. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych etapach budowy. Hubert & ekipy firmy SAIN P.S. Poniżej zdjęcia docieplenia i elewacji wykonanej przez nas u Pana Bartka: http://sain.pl/murator/p1.jpg http://sain.pl/murator/p2.jpg Edytowane 7 Listopada 2012 przez hubertsain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 12.07.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Panie Hubercie,Czy przy tynkach wew. kładzionych maszynowo jest różnica w cenie robocizny przy tynkach cem-wap oraz gipsowych? Jeśli tak - jaka? (może pan podać procentowo, jeśli nie chce pan deklarować ceny publicznie tutaj). Pytam orientacyjnie na razie, sprawdzam która wersja mi bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 14.07.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Panie Hubercie, Czy przy tynkach wew. kładzionych maszynowo jest różnica w cenie robocizny przy tynkach cem-wap oraz gipsowych? Jeśli tak - jaka? (może pan podać procentowo, jeśli nie chce pan deklarować ceny publicznie tutaj). Pytam orientacyjnie na razie, sprawdzam która wersja mi bardziej pasuje. Odpowiedz wysłałem Panu na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.07.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 mikel_1, ja mam tynki cem-wap wykonane przez SAIN (polecałam i tutaj i na "Solidnych"). Zapraszam do oglądania póki jeszcze nie pomalowane. A weszłam tutaj, bo miałam się pytać o przygotowanie do malowania takich tynków. Jeśli uważa Pan, że to nie miejsce na takie pytania, to proszę napisać to usunę tę część wiadomości. Czy tynki powinny być przetarte? Chodzi mi o to czy przetrzeć je papierem ściernym czy specjalną siatką? Jaki grunt Pan poleca? Planujemy malować większość pomieszczeń na biało. Może mi Pan polecić farbę? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 15.07.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 mikel_1, ja mam tynki cem-wap wykonane przez SAIN (polecałam i tutaj i na "Solidnych"). Zapraszam do oglądania póki jeszcze nie pomalowane. A weszłam tutaj, bo miałam się pytać o przygotowanie do malowania takich tynków. Jeśli uważa Pan, że to nie miejsce na takie pytania, to proszę napisać to usunę tę część wiadomości. Czy tynki powinny być przetarte? Chodzi mi o to czy przetrzeć je papierem ściernym czy specjalną siatką? Jaki grunt Pan poleca? Planujemy malować większość pomieszczeń na biało. Może mi Pan polecić farbę? Z góry dziękuję Pani Beato, z tynku należy po jego wyschnięciu i przed gruntowaniem zmieść piasek, który się z niego wytrącił (zwykłą szczotką z miękkim włosiem). Nie ma potrzeby używania papieru ściernego, ponieważ można przetrzeć tynk. Wystarczy go obmieść, a w narożnikach można delikatnie "przejechać" pacą styropianową. Jeżeli chodzi o grunt to najlepiej jeżeli jest to farba z gruntem. Ładnie gruntuje się Śnieżką, ja radziłbym jej nie rozcieńczać, ani nie wymieszać za mocno, najlepiej jak ma gęstą konsystencję. Co do farb to trzeba wybierać dobre farby zmywalne, ostatnio widziałem nasze tynki pomalowane Duluxem (raz grunt śnieżka i 3 razy Dulux), wyglądały na dobrze pomalowane, myślę, że 2 razy Duluxem i też byłoby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.07.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Pani Beato, z tynku należy po jego wyschnięciu i przed gruntowaniem zmieść piasek, który się z niego wytrącił (zwykłą szczotką z miękkim włosiem). Nie ma potrzeby używania papieru ściernego, ponieważ można przetrzeć tynk. Wystarczy go obmieść, a w narożnikach można delikatnie "przejechać" pacą styropianową. Jeżeli chodzi o grunt to najlepiej jeżeli jest to farba z gruntem. Ładnie gruntuje się Śnieżką, ja radziłbym jej nie rozcieńczać, ani nie wymieszać za mocno, najlepiej jak ma gęstą konsystencję. Co do farb to trzeba wybierać dobre farby zmywalne, ostatnio widziałem nasze tynki pomalowane Duluxem (raz grunt śnieżka i 3 razy Dulux), wyglądały na dobrze pomalowane, myślę, że 2 razy Duluxem i też byłoby OK. Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 01.08.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam Panie Hubercie Dziękuje za szybki kontakt. Marcin Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez EMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shadow 09.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Dwa razy próbowałem umówić się na wizytę i dwa razy zostałem olany.Zmarnowałem sobotę w oczekiwaniu na przyjazd kogoś z firmy SAIN a przecież mogłem spędzić ten czas przyjemniej.Jak tak wygląda początek współpracy to co będzie później. Co z tego, że będzie umowa, ja nie mam ochoty biegać po sądach i udowadniać swoich racji. PozdrawiamRozczarowany klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 09.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Dla sprawiedliwości ja dopiszę się do osób bardzo zadowolonych zarówno z formy kontaktu z Panem Hubertem jak i terminowości oraz jakości świadczonych przez Niego robót. U mnie były tynki cementowo-wapienne. Prawie 800 m2. Wszystko dokładnie tak jak się umawialiśmy i dokładnie wtedy kiedy się umawialiśmy. Współpraca z Panem Hubertem w moim przypadku była przyjmenością pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacja 10.08.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Skrzynka pelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 11.08.2011 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Skrzynka pelna Już opróżniona, zapraszam do korespondencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marika73 17.08.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Po lekturze tak pochlebnych opinii na temat Pana firmy bardzo żałuję, że Pańska firma nie wykonuje tynków zewnętrznych cementowo-wapiennych bezpośrednio na cegłach, a tylko na styropiane. A już się tak ucieszyłam, że udało mi się znaleźć dobrych fachowców.... pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts