tidia 25.03.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 CzescPanowie jest problem potrzeba mi pomoc wybrac doradzic podgrzewacz przeplywowy o mocy min 18 -21 kw Teraz mam podgrzewacz Aeg 21 grzeje ok ale mam z nim problemy czasem nie zalacza sie - mysle ze chodzi o pobor wody ,male cisnienie ,maly pobor, pobor do innego punktu np spluczka itp.cisnienie wody i zalaczanie poszczegolnych stopni mocy. podczas kapieli gdy ktos pobiera wode to sie wylaczy lub moze popazyc. Teraz ma 3 punkty poboru wody cieplej i 6 zimnej ma tez druga wade tylko 2 st mocy chyba 30 i 60 st c to lipa Warunki:musi miec odpowiednie sterowanie tzn :tradycyjnie maja sterowanie hydrauliczne zalaczane w chwili poboru wody . moze sterowanie elektroliczne tak by nie wazne bylo ile leci wody aby na wyjsciu bylka zadana temperatura zeby mial wiecej stopni regulacji mocy lub plynna regulacje mocy no i by nie kosztowal majatek? pomozcie mi wybrac moze kospel???? prosze o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 25.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 tylko dlaczego musi byc przepływowy?opisane wady wynikaja nie z marki produktu tylko własnie dlatego ze jest to ogrzewacz przepływowydlaczego boisz sie takiego z zasobnikiem?koszty eksploatacji? - bzdura ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 25.03.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 poniewaz nie chce magazynowac wody tylko zuzywac to co mi na te chwile potrzebne,rodzice tez maja przeplywowy i jest extra a ten no nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 26.03.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Podgrzewacze przepływowe VED. 1. VED Wersja sterowana hydrauliczne (4 stopnie mocy) Moce 12, 18, 21, 24, 27 kW.2. VED E classic Wersja sterowana elektronicznie (bezstopniowo) Moce 18, 21, 24, 27 kW.3. VED E exclusiv Wersja sterowana elektronicznie (bezstopniowo), z możliwością zastosowania zdalnego sterowania Moce 18, 21, 24, 27 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 26.03.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Hi od dziesięciu lat użytkuję podgrzewacz wody. Przez 9 lat miałem Kospela 25KW mechanicznego - działał dokładnie tak jak u Ciebie - albo można było się poparzyć albo zimna woda. Ciężko było ustawić żądaną temperaturę. Trochę sprawę poprawił montaż baterii z kurkami ( z mieszaczami niewypał). Także miał tylko dwa biegi. I dodatkowy mankament - raz na dwa - trzy tygodnie trzeba było czyścić perlatory bo ciągle zbijały się piaskiem - ograniczając przepływ wody - cały czas myślałem że to przez wodę - po zmianie podgrzewacza okazało się że to właśnie przez podgrzewacz. No i w końcu po 9 latach użytkowania spalił się . Kupiłem Kospela PPE electronic - rewelacja - żebym wiedział że jest tak funkcjonalny wymieniłbym 5 lat wcześniej. A więc tak przede wszystkim płynna regulacja mocy - możesz nastawić na wyjściu np 30 stopni - i nie wiem jak byś regulował przepływ wody baterią - podgrzewacz na wyjściu zawsze będzie miał tą temperaturę. Przestałem czyścić perlatory - nie zabijają się już piaskiem ( chyba dlatego, że ten podgrzewacz ma plastykowy baniak na wodę ) . Poza tym zauważalnie spadło zużycie prądu - proste do kąpieli ustawiamy podgrzewacz na 80% mocy - do normalnego użytkowania wystarcza 20%. Mieszkam na parterze więc teoretycznie mam duże ciśnienie wody. Niestety zauważyłem że podgrzewacz czasem miga błędem - niskiego ciśnienia ( przy ustawieniu grzania na MAX) choć z temperaturą nic się nie dzieje - podgrzewacz jakby automatycznie zmniejszał ciśnienie wody na wyjściu - więc szczerze powiem nie wiem jak się zachowa u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 26.03.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Hi od dziesięciu lat użytkuję podgrzewacz wody. Przez 9 lat miałem Kospela 25KW mechanicznego - działał dokładnie tak jak u Ciebie - albo można było się poparzyć albo zimna woda. Ciężko było ustawić żądaną temperaturę. Trochę sprawę poprawił montaż baterii z kurkami ( z mieszaczami niewypał). Także miał tylko dwa biegi. I dodatkowy mankament - raz na dwa - trzy tygodnie trzeba było czyścić perlatory bo ciągle zbijały się piaskiem - ograniczając przepływ wody - cały czas myślałem że to przez wodę - po zmianie podgrzewacza okazało się że to właśnie przez podgrzewacz. No i w końcu po 9 latach użytkowania spalił się . Kupiłem Kospela PPE electronic - rewelacja - żebym wiedział że jest tak funkcjonalny wymieniłbym 5 lat wcześniej. A więc tak przede wszystkim płynna regulacja mocy - możesz nastawić na wyjściu np 30 stopni - i nie wiem jak byś regulował przepływ wody baterią - podgrzewacz na wyjściu zawsze będzie miał tą temperaturę. Przestałem czyścić perlatory - nie zabijają się już piaskiem ( chyba dlatego, że ten podgrzewacz ma plastykowy baniak na wodę ) . Poza tym zauważalnie spadło zużycie prądu - proste do kąpieli ustawiamy podgrzewacz na 80% mocy - do normalnego użytkowania wystarcza 20%. Mieszkam na parterze więc teoretycznie mam duże ciśnienie wody. Niestety zauważyłem że podgrzewacz czasem miga błędem - niskiego ciśnienia ( przy ustawieniu grzania na MAX- i przepływu na MAX (nalewanie wody do wanny)) choć z temperaturą nic się nie dzieje - podgrzewacz jakby automatycznie zmniejszał ciśnienie wody na wyjściu - więc szczerze powiem nie wiem jak się zachowa u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts