Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

200000 PLN z zamiarem budowy Lubczyka

kina69

Recommended Posts

Witam, mamy zamiar z partnerem zacząć budowe tego domku:

http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/2968-lubczyk.html

Jak oceniacie projekt? Jestem laikiem wiec wasze rady bedą bardzo pomocne.

Szukalismy domku prostego i funkcjonalnego za razem

Jak myślicie do jakiego momentu za takie pieniądze uda nam się doprowadzić budowe?

Dodam że moj facet zajmuje się wykonczeniem wnetrz wiec robocizna w srodku odpada.

Tutaj poddaje w wontpliwosc jego słowa i pytam was :) Czy biorac firme ktora buduje od fundamentow po dach z elektryka, hydrailika itd zapłacimy wiecej niz biorac do kazdego etapu osobna ekipe?

Pozdrawiam

Przeszukaj forum - było sporo podobnych wątków, których lektura da Ci z pewnością dużo do myślenia.

Policzyłam powierzchnię projektu wg tabelki która jest obok niego zamieszczona - wychodzi razem z garażem 145 m2. To nie jest mało. Czyli wg Waszych wstępnych założen wychodziłoby niecałe 1400 zł/m2.

jesli chodzi o funkcjonalność / estetyke projektu mam następujące uwagi:

- wiatrołap jest za mały. "Wciągnęłabym" do niego szafę z hallu i dodatkowo powiększyła go o część hallu przy ścianie kuchni.

- wbrew reklamie projektu pokój dzienny nie jest wcale ustawny. Stół jadalny w takiej odległości od kuchni to nieporozumienie, a własciwie ciężko jest ustawić go gdzieś indziej. I tak "zestaw wypoczynkowy" trzeba by przestawić żeby nie siedziec tyłem do kominka i ogrodu a przodem do ściany której jedyna atrakcja jest telewizor?

- mikro okienko w pomieszczeniu gospodarczym psuje elewacje a nie jest absolutnie niezbedne.

- pokoiki na górze sa malutkie.pokoiki z balkonem lepiej byłoby połączyć by uzyskac jedno większe pomieszczenie

-na ile ustawna i do zagospodarowania bedzie garderoba pod skosem?

-pomysl ze schowkiem przy spoczniku na półpietrze jest fajny, tylko schody nie będą miały oświetlenia "dziennego" i żeby po nich nie chodzić po omacku tzreba będzie równiez w dzień świecić światło.