kina69 25.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam, mamy zamiar z partnerem zacząć budowe tego domku: http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/2968-lubczyk.html Jak oceniacie projekt? Jestem laikiem wiec wasze rady bedą bardzo pomocne. Szukalismy domku prostego i funkcjonalnego za razem Jak myślicie do jakiego momentu za takie pieniądze uda nam się doprowadzić budowe? Dodam że moj facet zajmuje się wykonczeniem wnetrz wiec robocizna w srodku odpada. Tutaj poddaje w wontpliwosc jego słowa i pytam was Czy biorac firme ktora buduje od fundamentow po dach z elektryka, hydrailika itd zapłacimy wiecej niz biorac do kazdego etapu osobna ekipe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.03.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Przeszukaj forum - było sporo podobnych wątków, których lektura da Ci z pewnością dużo do myślenia. Policzyłam powierzchnię projektu wg tabelki która jest obok niego zamieszczona - wychodzi razem z garażem 145 m2. To nie jest mało. Czyli wg Waszych wstępnych założen wychodziłoby niecałe 1400 zł/m2. jesli chodzi o funkcjonalność / estetyke projektu mam następujące uwagi: - wiatrołap jest za mały. "Wciągnęłabym" do niego szafę z hallu i dodatkowo powiększyła go o część hallu przy ścianie kuchni. - wbrew reklamie projektu pokój dzienny nie jest wcale ustawny. Stół jadalny w takiej odległości od kuchni to nieporozumienie, a własciwie ciężko jest ustawić go gdzieś indziej. I tak "zestaw wypoczynkowy" trzeba by przestawić żeby nie siedziec tyłem do kominka i ogrodu a przodem do ściany której jedyna atrakcja jest telewizor? - mikro okienko w pomieszczeniu gospodarczym psuje elewacje a nie jest absolutnie niezbedne. - pokoiki na górze sa malutkie.pokoiki z balkonem lepiej byłoby połączyć by uzyskac jedno większe pomieszczenie -na ile ustawna i do zagospodarowania bedzie garderoba pod skosem? -pomysl ze schowkiem przy spoczniku na półpietrze jest fajny, tylko schody nie będą miały oświetlenia "dziennego" i żeby po nich nie chodzić po omacku tzreba będzie równiez w dzień świecić światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts