adamekxyz 25.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam serdecznie,od 3 lat użytkuję kocioł VUW ecoTEC - wiszący kondensacyjny. W dniu dzisiejszym pojawiło się na wyświetlaczu dziwny błąd, którego kodu nie mogę znaleźć w instrukcji. Na przemian z temperaturą grzania miga kod SE lub 5E i dwie kreseczki. Poza tym piec chodzi normalnie. Czy ktoś orientuje się co może oznaczać ten kod?z góry dziękuję,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.03.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Zerknij do instrukcji dla serwisanta lub instalatora. Tam powinien być pełny wykaz kodów. W instrukcji dla użytkownika tego nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 25.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam serdecznie, od 3 lat użytkuję kocioł VUW ecoTEC - wiszący kondensacyjny. W dniu dzisiejszym pojawiło się na wyświetlaczu dziwny błąd, którego kodu nie mogę znaleźć w instrukcji. Na przemian z temperaturą grzania miga kod SE lub 5E i dwie kreseczki. Poza tym piec chodzi normalnie. Czy ktoś orientuje się co może oznaczać ten kod? z góry dziękuję, Adam A nie jest to SEr? Minął czas ustawiony na serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 26.03.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 To nie jest błąd tylko informacja.Po upływie czasu na wyświetlaczu regulatora pogodowego VRC 410s/VRC 420s pojawia się tekst „Konserwacja“. Zgłoszenie konserwacji przy pomocy symbolu „SEr“, pojawia się również na wyświetlaczu systemu DIA kotła ecoTEC naprzemian ze wskazaniem aktualnej temperatury wody zasilającej.Umów się z serwisem na przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.03.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Nie musisz nigdzie zerkać tylko od razu dzwoń po serwisanta.W instrukcji instalacji i konserwacji jest dokładny opis wszystkich kodów ale skoro ten w/w nie występuje znakiem tego tym bardziej powinien temu przyjrzeć się serwisant.Dlaczego o tym przypominam.Jak pojawił się u mnie kod f29 próbowałem sam usunąć usterkę.Zgodnie z opisem usterki wyczyściłem elektrody kontrolne odkurzyłem cały środek, zresetowałem system i piecyk nie ruszył.Nie powiem co zrobiłem bo by była kupa śmiechu ale serwisant skasował mnie na kwotę 350 zł.z czego 50 zł to dojazd. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamekxyz 26.03.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 dziekuję za odpowiedzi,dzisiaj rano mnie olśniło właśnie tak pomyslalem sobie ze jest to kod serwisowy,ponieważ piec ma juz ponad 3 lata przez pierwsze lata serwisowalem go co roku, w tej chwili mysle aby serwisowac go co dwa lata,czy jest jakas mozliwosc aby wykasowac go ?pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts