BOHO 31.03.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Może załóż firmę i odzyskaj z US te 14 %..?nie wiesz że odzyskanie jakiejkolwiek kasiorki z tego urzędu to na dzień dobry dogłębna kontrola? I ch... ich interere ,a że wszystko masz cacy? - oni są tam po to żeby ten durny podatnik za bardzo dobrze się nie poczuł - znaczy trza coś znaleźć. Każdy kto ma jakąkolwiek firmę wie doskonale co oznacza "chęć zwrotu VAT z US". Niestety...(jak tylko zlożyłem wniosek o zwrot kilkuset zł VAT w ciagu tygodnia miałem "policje skarbową" na karku, a wierzcie mi - ten stres nie jest wart żadnych pieniędzy). człowiek uczy się całe życie..... albo słucha innych..... no nikt myślący nie składa wniosku o zwrot kilkuset zł VATu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 31.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 a kto jeszcze ? Ja. Tak się składa ,że całe życie "naciągam", a inni się z tego jeszcze cieszą i ciągle chcą więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Może załóż firmę i odzyskaj z US te 14 %..? Nie musisz odzyskiwać. Wystarczy ze wpłacisz o te "14%" mniej no cóż.... tu już trzeba trochę liczyć i myśleć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 31.03.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 no cóż.... tu już trzeba trochę liczyć i myśleć..... Jak ma liczyc i mysleć jak nikt Mu za to nie chce zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 a kto jeszcze ? Ja. Tak się składa ,że całe życie "naciągam", a inni się z tego jeszcze cieszą i ciągle chcą więcej ... no wiesz, to żaden argument.... są tacy co piją na umór i "się z tego cieszą i ciągle chcą więcej"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 no cóż.... tu już trzeba trochę liczyć i myśleć..... Jak ma liczyc i mysleć jak nikt Mu za to nie chce zapłacić chce, ale w granicach rozsądku..... tak jak pisałem: przy sprzedaży po tej samej cenie, przy zmianie tylko VATu , wykonawca jest do przodu na materiałach 14%.... czy to mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 31.03.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 chce, ale w granicach rozsądku..... Coś takiego nie istnieje. Jeżeli uważasz, ze coś jest nierozsądne to po prostu nie korzystasz. Nie masz prawa nikogo oceniać. Ja ZAWSZE będę chciał maksymalizować zyski. tak jak pisałem: przy sprzedaży po tej samej cenie, przy zmianie tylko VATu , wykonawca jest do przodu na materiałach 14%.... czy to mało ? Nie zarabiam na materiałach, ale jeśli znalazłbym kogoś kto zapłaciłby mi za coś 300% ceny i jeszcze byłby zadowolony to zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem. A następnym razem starałbym się go przekonac żeby zapłacił mi 400% bo ostatnim razem była promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.03.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 (...)ale jeśli znalazłbym kogoś kto zapłaciłby mi za coś 300% ceny i jeszcze byłby zadowolony to zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem. A następnym razem starałbym się go przekonac żeby zapłacił mi 400% bo ostatnim razem była promocja. Ale GUS ostatnio podał że w Polsce pogłowie baranów znacznie spadło... niestety. Za to świń wyraźnie wzrosło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 chce, ale w granicach rozsądku..... Coś takiego nie istnieje. Jeżeli uważasz, ze coś jest nierozsądne to po prostu nie korzystasz. Nie masz prawa nikogo oceniać. Ja ZAWSZE będę chciał maksymalizować zyski. tak jak pisałem: przy sprzedaży po tej samej cenie, przy zmianie tylko VATu , wykonawca jest do przodu na materiałach 14%.... czy to mało ? Nie zarabiam na materiałach, ale jeśli znalazłbym kogoś kto zapłaciłby mi za coś 300% ceny i jeszcze byłby zadowolony to zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem. A następnym razem starałbym się go przekonac żeby zapłacił mi 400% bo ostatnim razem była promocja. szukaj jeleni.....powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 31.03.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 chce, ale w granicach rozsądku..... Coś takiego nie istnieje. Jeżeli uważasz, ze coś jest nierozsądne to po prostu nie korzystasz. Nie masz prawa nikogo oceniać. Ja ZAWSZE będę chciał maksymalizować zyski. tak jak pisałem: przy sprzedaży po tej samej cenie, przy zmianie tylko VATu , wykonawca jest do przodu na materiałach 14%.... czy to mało ? Nie zarabiam na materiałach, ale jeśli znalazłbym kogoś kto zapłaciłby mi za coś 300% ceny i jeszcze byłby zadowolony to zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem. A następnym razem starałbym się go przekonac żeby zapłacił mi 400% bo ostatnim razem była promocja. szukaj jeleni.....powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.03.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ...A tak na marginesie to autor wątku do detysty chodzi z plombą w kieszeni, a po wejściu do taksówki prosi o kurs na stację benzynową S U P E R T E K S T !!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.04.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...A tak na marginesie to autor wątku do detysty chodzi z plombą w kieszeni, a po wejściu do taksówki prosi o kurs na stację benzynową S U P E R T E K S T !!! :) A do restauracji z paczką zupy w proszku i ziarenkami kawy. No i klasycznie z drzewem do lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...No i klasycznie z drzewem do lasu. hmmm....a to drzewo nie dotyczyło innej sytuacji ? bo mi tak coś się kojarzy z relacjami miedzy małżonkami a nie narzekaniem ze jeden z tych co chcieli przechytrzyć drugiego nie do końca jest z tego zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.04.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...No i klasycznie z drzewem do lasu. hmmm....a to drzewo nie dotyczyło innej sytuacji ? bo mi tak coś się kojarzy z relacjami miedzy małżonkami a nie narzekaniem ze jeden z tych co chcieli przechytrzyć drugiego nie do końca jest z tego zadowolony Oczywiście to z innej sytuacji, ale leży w kontekście innych przykładów Ale tych relacji małżonków to nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 01.04.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 szukaj jeleni.....powodzenia.... Oczywiście, fachowcy to złodzieje, a moi klienci to jelenie W ocenach na odległość jesteś mistrzem, ale ja tych "jeleni" znam na całym świecie i tak jakoś nie mogę się przed nimi opędzić. No i jeszcze jedno: większość z nich pozostaje moimi przyjaciółmi. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 01.04.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ale GUS ostatnio podał że w Polsce pogłowie baranów znacznie spadło... niestety. Za to świń wyraźnie wzrosło! Czyżbyś chciał przez to powiedzieć, że jestem kapitalistyczna świnią? Co do tych baranów, to też się czasami nad tym zastanawiam, szczególnie jak czytam takie wątki. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.04.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...Ale tych relacji małżonków to nie kumam. Nie? Hmmm...wyjaśniać nie będę bo zona moja mnie tu czasem bacznie obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 01.04.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Widzę Boho, że inteligencją bijesz mnie na łeb - więc się nie będe lepiej odzywał kolego "entelygent".Ps - skoro nie wiesz czego dotyczyła ta sytuacja, to może nie wyciągaj pochopnych wniosków obrażając innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 01.04.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Widzę Boho, że inteligencją bijesz mnie na łeb - więc się nie będe lepiej odzywał kolego "entelygent". Ps - skoro nie wiesz czego dotyczyła ta sytuacja, to może nie wyciągaj pochopnych wniosków obrażając innych. odzywaj się - byle z sensem..... chciałeś błysnąć z tym VATem..... nie wyszło - bywa i tak..... powtarzam: nikt myślący nie składa wniosku o zwrot kilkuset zł VATu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.04.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ...powtarzam: nikt myślący nie składa wniosku o zwrot kilkuset zł VATu.....i widzisz jak niewielkie masz pojecie o prowadzeniu własnej firmy i niuansów związanych z zachowaniem US jak i zwrotu VAT. Ci którym co miesiąc VAT narasta z racji prowadzonej działalności i chcą ten VAT odzyskać nawet o 100 wystąpią by później nie mieć dogłębnej kontroli jak po roku milczenia ni z gruszki ni pietruszki wystąpią o zwrot kilku tysięcy US tez nie lubi tych co wogóle o zwrot nie występują a co miesiąc kwota do zwrotu wzrasta - wręcz od razu sugeruje to bałagan w papierach i coś nie tak I kto tu myśli Panie BOHO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts