Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA! Nie wszyscy fachowcy kradną

Recommended Posts

Może załóż firmę i odzyskaj z US te 14 %..?nie wiesz że odzyskanie jakiejkolwiek kasiorki z tego urzędu to na dzień dobry dogłębna kontrola? I ch... ich interere ,a że wszystko masz cacy? - oni są tam po to żeby ten durny podatnik za bardzo dobrze się nie poczuł - znaczy trza coś znaleźć.

Każdy kto ma jakąkolwiek firmę wie doskonale co oznacza "chęć zwrotu VAT z US".

Niestety...(jak tylko zlożyłem wniosek o zwrot kilkuset zł VAT w ciagu tygodnia miałem "policje skarbową" na karku, a wierzcie mi - ten stres nie jest wart żadnych pieniędzy).

człowiek uczy się całe życie..... :lol: albo słucha innych.....

no nikt myślący nie składa wniosku o zwrot kilkuset zł VATu ..... :o

• Odpowiedzi 286
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no cóż.... tu już trzeba trochę liczyć i myśleć..... :wink:

Jak ma liczyc i mysleć jak nikt Mu za to nie chce zapłacić :D :D

chce, ale w granicach rozsądku.....

tak jak pisałem: przy sprzedaży po tej samej cenie, przy zmianie tylko VATu , wykonawca jest do przodu na materiałach 14%.... czy to mało ?

Coś takiego nie istnieje. Jeżeli uważasz, ze coś jest nierozsądne to po prostu nie korzystasz. Nie masz prawa nikogo oceniać. Ja ZAWSZE będę chciał maksymalizować zyski.

tak jak pisałem: przy sprzedaży po tej samej cenie, przy zmianie tylko VATu , wykonawca jest do przodu na materiałach 14%.... czy to mało ?

Nie zarabiam na materiałach, ale jeśli znalazłbym kogoś kto zapłaciłby mi za coś 300% ceny i jeszcze byłby zadowolony to zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem.

A następnym razem starałbym się go przekonac żeby zapłacił mi 400% bo ostatnim razem była promocja.

(...)ale jeśli znalazłbym kogoś kto zapłaciłby mi za coś 300% ceny i jeszcze byłby zadowolony to zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem.

A następnym razem starałbym się go przekonac żeby zapłacił mi 400% bo ostatnim razem była promocja.

Ale GUS ostatnio podał że w Polsce pogłowie baranów znacznie spadło... niestety. Za to świń wyraźnie wzrosło!

Coś takiego nie istnieje. Jeżeli uważasz, ze coś jest nierozsądne to po prostu nie korzystasz. Nie masz prawa nikogo oceniać. Ja ZAWSZE będę chciał maksymalizować zyski.

Nie zarabiam na materiałach, ale jeśli znalazłbym kogoś kto zapłaciłby mi za coś 300% ceny i jeszcze byłby zadowolony to zrobiłbym to bez mrugnięcia okiem.

szukaj jeleni.....powodzenia....

...No i klasycznie z drzewem do lasu. :)
hmmm....a to drzewo nie dotyczyło innej sytuacji ? :lol: bo mi tak coś się kojarzy z relacjami miedzy małżonkami :lol: a nie narzekaniem ze jeden z tych co chcieli przechytrzyć drugiego nie do końca jest z tego zadowolony

Oczywiście to z innej sytuacji, ale leży w kontekście innych przykładów :)

Ale tych relacji małżonków to nie kumam.

Oczywiście, fachowcy to złodzieje, a moi klienci to jelenie :D :D

W ocenach na odległość jesteś mistrzem, ale ja tych "jeleni" znam na całym świecie i tak jakoś nie mogę się przed nimi opędzić. No i jeszcze jedno: większość z nich pozostaje moimi przyjaciółmi.

pozdrawiam serdecznie

Ale GUS ostatnio podał że w Polsce pogłowie baranów znacznie spadło... niestety. Za to świń wyraźnie wzrosło!

Czyżbyś chciał przez to powiedzieć, że jestem kapitalistyczna świnią? :D :D

Co do tych baranów, to też się czasami nad tym zastanawiam, szczególnie jak czytam takie wątki.

pzdr

Widzę Boho, że inteligencją bijesz mnie na łeb - więc się nie będe lepiej odzywał kolego "entelygent".

Ps - skoro nie wiesz czego dotyczyła ta sytuacja, to może nie wyciągaj pochopnych wniosków obrażając innych.

odzywaj się - byle z sensem.....

chciałeś błysnąć z tym VATem..... nie wyszło - bywa i tak.....

powtarzam: nikt myślący nie składa wniosku o zwrot kilkuset zł VATu.....

...powtarzam: nikt myślący nie składa wniosku o zwrot kilkuset zł VATu.....
i widzisz jak niewielkie masz pojecie o prowadzeniu własnej firmy i niuansów związanych z zachowaniem US jak i zwrotu VAT. Ci którym co miesiąc VAT narasta z racji prowadzonej działalności i chcą ten VAT odzyskać nawet o 100 wystąpią by później nie mieć dogłębnej kontroli jak po roku milczenia ni z gruszki ni pietruszki wystąpią o zwrot kilku tysięcy

US tez nie lubi tych co wogóle o zwrot nie występują a co miesiąc kwota do zwrotu wzrasta - wręcz od razu sugeruje to bałagan w papierach i coś nie tak

I kto tu myśli Panie BOHO?