enchantee 26.03.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam, zamierzamy sie budowac. tzn. chcielismy zrobic fundamenty na własna reke a potem ruszyc po kredyt, ale jestem zszokowana tym co usłyszałam od firmy budowlanej, ze wykonanie fundamentow to koszt 40-50 tys.fakt działka ma 3 kat. ze wzgledu na szkody gornicze, ale czy to jest prawda taki koszt?dom jest bezpodpiwniczenia, ma 140m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr któryśtam 26.03.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Myślę że wykonawca trochę przesadził,chociaż przypuszczam że liczył z materiałem. Na trzeciej kategoriidochodzi robocizna i materiał na wykonanie ściągów lub płyty przeponowej-decyzja architekta. Z materiałem może to kosztować ok.35-40 tys. Ale przecież tego typu,dodatkowe koszty-refunduje kopalnia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajny gość 26.03.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Tylko odzyskanie tych pieniędzy od kopalni -to niełatwa(choć przyznaję -obligatoryjna )sprawa. Myślę że dało by się to wykonać taniej-polecam samego siebie-jeśli termin pasował by.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts