Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Walczymy o misia, zawalczmy o psa :)

oxa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kryzys .....ludzie wyjezdzaja, porzucaja psy.....poza tym kiedys ludzie starsi chetnie brali sobie towarzysza ....teraz jest to po prostu za drogie dla n ich , utrzymanie, ryz, mieso, weterynarz.....

No i te pol czy nielegalne rozmnazalnie .....

Ale cieszmy sie z tego, ze zebraly tez prawie 3 tys na stol i urzadzenie na sciane do podswietlania rentgenow....zeby tylko teraz znalazly cos w jako takiej cenie...kurcze.

Ja powoli pcham ksiazki uzywane po angielsku dla Oxy - bedzie sprzedawac fundacja na bazarku.

Zajrzyjcie na dogomanie - tam sie czyta niesamowite historie - straszne czasami radosne - tych jakby ostatnio mniej. :( :( :( :(

Ja nie zaglądam na takie fora...moje srece by nie wytrzymało :cry: Kiedyś sama udzielałam się w "ciapkowie" jako wolontariuszka i wtedy strasznie, to odchorowywałam, choć wydaje mi się, że tych psiaków było jakoś mniej. Nie mogę zrozumieć jak można wziąć zwierzaka a potem go wyrzucić...takich ludzi, to bym :evil: Sama mam kundla, znajdę i choć wielu znajomych chciałoby po mojej suni szczeniaka, to mówię stanowcze NIE i odsyłam właśnie do schronisk.

Wydaje mi sie, ze na pewno jest ciezko emocjonalnie udzielac sie w takich

miejscach ( np hospiscja)- ale mozna sobie wypracowac podejscie - komu sie

dalo pomoglas,/pomagasz

uratowalas /ratujesz a z reszta byla/jestes s do konca nawet jak nie dalo sie ich

uratowac - i to tez bylo / jest wazne. 8)

Ja pracuje w podobnym miejscu i bez takiego rozumienia sprawy szlo by zwariowac/ zalamac sie.

bo prezne, zwarte, gotowe,

swietnie zorganizowane. :D

to prawda, jestem pod ogromnym wrażeniem ludzi z tego forum. a myslalam już, że każde nowe forum to wieksze bagno. a tymczasem nie-jest wiele wrażliwych osób, ktore chcą pomagać, tylko należy do nich dotrzeć;)

dzięki Wam Azyl bedzie miał karme, będzie i stół do salki, podochodziły super paczki na rozruch salki operacyjnej, bedzie lightbox...duży ukłon w Waszą stronę!