KiZ 26.03.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Uznajecie? Przestrzegacie? Uważacie, że ma rację bytu? Taki dzień jak dziś, po 5 h w InterCity, jest bogaty w obserwacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Hm ... mam nadzieję, że chodzi o to o czym mysle , a mianowicie o strój służbowy . Tak, pracując w banku - używałam ... i słusznie - taka instytucja zobowiązuje. Teraz , nie . Oczywiście w pracy staram się wygladać jak ludź , czyli obowiązkowo makijaż , marynarka bądź żakiet , czarne spodnie i bluzia uwidaczniająca jedyne co mam do pokazania w tym wieku - i bynajmniej nie jest to twarz . Uważam, że pewne posady zobowiązują - przez szacunek do klienta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 26.03.2009 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Na przykład właśnie naprzeciw mnie siedzi pewien wicewojewoda z pewnego regionu (akurat kojarze gościa i jeszcze go on-line zwryfikowałem ) - czarny, plastikowy, wymięty garnitur, obsypany okruchami herbatnika z Warsa Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.03.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 no co sie gościa czepiasz ... mało zarabia to se nowego garnituru nie kupił zagłodzony to i batona sie chycił, zapracowany to i wymięty a buty to pewnie mu się ubrudziły w przejściu na peron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 26.03.2009 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ale pasta do butów czy pralnia chemiczna to nie są zatrważające wydatki, zwłaszcza jak sie jedzie na spotkanie z premierem. Chyba, że chciał pokazac, że tam taka bida i kasy więcej trzeba..? Tylko w takim razie jak wyglądał reprezentant podlaskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.03.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 to już w inny pociąg byś musiał wsiąść żeby sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.03.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Na przykład właśnie naprzeciw mnie siedzi pewien wicewojewoda z pewnego regionu (akurat kojarze gościa i jeszcze go on-line zwryfikowałem ) - czarny, plastikowy, wymięty garnitur, obsypany okruchami herbatnika z Warsa Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok Ejże. Daruj mu. On w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 26.03.2009 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Wole nie wsiadać do pociągu bylejakiego Natomiast cieszę się, że nie jestem: a) kobietą, b) gejem Bo po tym dzisiejszym przeglądzie zasobów wpadłbym w depresję. Wprawdzie nie szata (zasadniczo) zdobi człowieka, ale w konsternację wprawiają mnie: - czarne garnitury z rana, - królujący poliester, - kołnierzyki o najmniej dwa numery za duże, - workowate marynarki, - krawaty do pępka, - brudne poobcierane buty, - pomięte nawet chyba skarpetki, - ... Przecież to nie (tylko) kwestia kasy Ja mam zawsze wrażenie, że jak ktoś jest niechlujem w stroju, to takie niechlujstwo sie przenosi na pozostałe aspekty życia [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 26.03.2009 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Na przykład właśnie naprzeciw mnie siedzi pewien wicewojewoda z pewnego regionu (akurat kojarze gościa i jeszcze go on-line zwryfikowałem ) - czarny, plastikowy, wymięty garnitur, obsypany okruchami herbatnika z Warsa Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok Ejże. Daruj mu. On w podróży Ciii, dojeżdżamy do Zawiercia, gość sie pakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 26.03.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Przecież to nie (tylko) kwestia kasy Ja mam zawsze wrażenie, że jak ktoś jest niechlujem w stroju, to takie niechlujstwo sie przenosi na pozostałe aspekty życia Ale to nie zawsze jest prawda. Znam takich co są niechlujni w stroju, a w pracy są perfekcjonistami... Po prostu skupiają się na tym co ich interesuje, a że ich własny wygląd mało ich interesuje, to taki jest efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.03.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 daj mu link do tego watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 26.03.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Przecież to nie (tylko) kwestia kasy Ja mam zawsze wrażenie, że jak ktoś jest niechlujem w stroju, to takie niechlujstwo sie przenosi na pozostałe aspekty życia Ale to nie zawsze jest prawda. Znam takich co są niechlujni w stroju, a w pracy są perfekcjonistami... Po prostu skupiają się na tym co ich interesuje, a że ich własny wygląd mało ich interesuje, to taki jest efekt... Nie, no pewno, sam znam takie przypadki. Odwrotne też. Ale nie umiem sie wyzbyc stereotypów. To, że np. ktoś spi w brudnej, wymiętolonej pościeli, to jego broszka, ale jak taki gość nie myje rąk i maca wszystkie klamki? Czy ja zaczynam gadać jak Jacko..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 26.03.2009 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 daj mu link do tego watku Nie, bo gośc odpowiada m.in. za drogi i z zemsty każe zwinąć mi asfalt z drogi dojazdowej do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.03.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok Buty to nasz pieta achillesowa. Nie wiem co jest ale tak upierdolonych* butów jak Polacy to rzadko która nacja ma. Mówię ogólnie bo znam takich w których butach się można przejrzeć i moze przesadzam ale naprawdę z butami czystymi u nas krucho - czasmi widuję piekne eleganckie kobiety a buty jak z budowy .... (bez urazy dla budujacych forumowiczek ) * made by Durczok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.03.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ostatnio pojechałam do mamy po robocie po córę ... weszłam do łazienki , wyszłam , pakuję dziecko, ubieram buty ... matka się na mnie gapi i gapi - ja jej "no co się na mnie tak gapisz? ... a ona "no nic nie zauważyłaś? - buty Ci wypastowałam" ... ma zjechane na punkcie butów od zawsze ja nie przywiązuję wagi ... w zasadzie buty moje są w kolorze brązowym w przecierki więc ja tam różnicy nie zauważam ... staram się kupować obuwie i ciuchy nie wymagające ode mnie marnowania czasu na prasowanie czy extra zajmujące czyszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 26.03.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Mam to szczęście, że pracuję w wolnym zawodzie, a nie obsłudze klienta, bo ja to z tych, co to nigdy nie przewidzą jak sie im włosy ułożą, zawsze w jakieś błoto wlezą i ramiączko im poleci w najmniej spodziewanym momencie. Od dziecka to mam i nie ma nic wspólnego z niechlujstwem czy zaniedbaniem. Sprawdziłam - im więcej pracy włożę w to, żeby elegancko wyglądać, tym gorzej mi to wychodzi. Taka karma A co do dress code to najciekawsze obserwacje miewam w sezonie letnim w kościele I bynajmniej nie dotyczą nastolatek i bynajmniej nie tylko szczupłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.03.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Wole nie wsiadać do pociągu bylejakiego Natomiast cieszę się, że nie jestem: a) kobietą, b) gejem Bo po tym dzisiejszym przeglądzie zasobów wpadłbym w depresję. Wprawdzie nie szata (zasadniczo) zdobi człowieka, ale w konsternację wprawiają mnie: - czarne garnitury z rana, - królujący poliester, - kołnierzyki o najmniej dwa numery za duże, - workowate marynarki, - krawaty do pępka, - brudne poobcierane buty, - pomięte nawet chyba skarpetki, - ... Przecież to nie (tylko) kwestia kasy Ja mam zawsze wrażenie, że jak ktoś jest niechlujem w stroju, to takie niechlujstwo sie przenosi na pozostałe aspekty życia [/b] Wyluzuj. Bill Gates chodzi w swetrze. Zaufania bynajmniej nie budza przelukrowani faceci w nieskazitelnych garniturkach i blyszczacych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ostatnio podobne rozważania prowadziłam po wizycie w teatrze. znaczy na spektaklu przekrój stylów - przeważał jednak zupełnie casual, od czasu do czasu lekko elegancko , a teatralnie-wieczorowo w zupełnym zaniku. sama jestem z tych co raczej w dżinsach latają - ale myślę że są miejsca i okazje że warto się postarać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 26.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ja nie przywiązuję wagi ... w zasadzie buty moje są w kolorze brązowym w przecierki więc ja tam różnicy nie zauważam ... staram się kupować obuwie i ciuchy nie wymagające ode mnie marnowania czasu na prasowanie czy extra zajmujące czyszczenie amen i obym nigdy nie musiała pracować w zawodzie wymagającym mundurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Na przykład właśnie naprzeciw mnie siedzi pewien wicewojewoda z pewnego regionu (akurat kojarze gościa i jeszcze go on-line zwryfikowałem ) - czarny, plastikowy, wymięty garnitur, obsypany okruchami herbatnika z Warsa Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok Znaczy wysoko zajdzie Pamiętasz jak nasz poprzedni premier wyglądał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts