Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dress code

KiZ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hm ... mam nadzieję, że chodzi o to o czym mysle , a mianowicie o strój służbowy :wink: :lol: .

Tak, pracując w banku - używałam ... i słusznie - taka instytucja zobowiązuje.

Teraz , nie . Oczywiście w pracy staram się wygladać jak ludź , czyli obowiązkowo makijaż , marynarka bądź żakiet , czarne spodnie i bluzia uwidaczniająca jedyne co mam do pokazania w tym wieku :wink: - i bynajmniej nie jest to twarz :lol: .

Uważam, że pewne posady zobowiązują - przez szacunek do klienta :wink: .

Na przykład właśnie naprzeciw mnie siedzi pewien wicewojewoda z pewnego regionu (akurat kojarze gościa i jeszcze go on-line zwryfikowałem ;) ) - czarny, plastikowy, wymięty garnitur, obsypany okruchami herbatnika z Warsa :o Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok :o

Ale pasta do butów czy pralnia chemiczna to nie są zatrważające wydatki, zwłaszcza jak sie jedzie na spotkanie z premierem.

Chyba, że chciał pokazac, że tam taka bida i kasy więcej trzeba..? :wink: Tylko w takim razie jak wyglądał reprezentant podlaskiego? :o

Na przykład właśnie naprzeciw mnie siedzi pewien wicewojewoda z pewnego regionu (akurat kojarze gościa i jeszcze go on-line zwryfikowałem ;) ) - czarny, plastikowy, wymięty garnitur, obsypany okruchami herbatnika z Warsa :o Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok :o

Ejże. Daruj mu. On w podróży :)

Wole nie wsiadać do pociągu bylejakiego ;)

Natomiast cieszę się, że nie jestem:

a) kobietą,

b) gejem

:o

Bo po tym dzisiejszym przeglądzie zasobów wpadłbym w depresję. Wprawdzie nie szata (zasadniczo) zdobi człowieka, ale w konsternację wprawiają mnie:

- czarne garnitury z rana,

- królujący poliester,

- kołnierzyki o najmniej dwa numery za duże,

- workowate marynarki,

- krawaty do pępka,

- brudne poobcierane buty,

- pomięte nawet chyba skarpetki,

- ...

Przecież to nie (tylko) kwestia kasy :o Ja mam zawsze wrażenie, że jak ktoś jest niechlujem w stroju, to takie niechlujstwo sie przenosi na pozostałe aspekty życia :-?

[/b]

Ejże. Daruj mu. On w podróży :)

Ciii, dojeżdżamy do Zawiercia, gość sie pakuje 8)

Przecież to nie (tylko) kwestia kasy :o Ja mam zawsze wrażenie, że jak ktoś jest niechlujem w stroju, to takie niechlujstwo sie przenosi na pozostałe aspekty życia :-?

Ale to nie zawsze jest prawda. Znam takich co są niechlujni w stroju, a w pracy są perfekcjonistami... Po prostu skupiają się na tym co ich interesuje, a że ich własny wygląd mało ich interesuje, to taki jest efekt...

Ale to nie zawsze jest prawda. Znam takich co są niechlujni w stroju, a w pracy są perfekcjonistami... Po prostu skupiają się na tym co ich interesuje, a że ich własny wygląd mało ich interesuje, to taki jest efekt...

Nie, no pewno, sam znam takie przypadki. Odwrotne też. Ale nie umiem sie wyzbyc stereotypów. To, że np. ktoś spi w brudnej, wymiętolonej pościeli, to jego broszka, ale jak taki gość nie myje rąk i maca wszystkie klamki? :-?

Czy ja zaczynam gadać jak Jacko..? :o

Buty chyba od nowości nie widziały pasty. Szok :o

Buty to nasz pieta achillesowa. Nie wiem co jest ale tak upierdolonych* butów jak Polacy to rzadko która nacja ma.

Mówię ogólnie bo znam takich w których butach się można przejrzeć :) i moze przesadzam ale naprawdę z butami czystymi u nas krucho - czasmi widuję piekne eleganckie kobiety a buty jak z budowy .... (bez urazy dla budujacych forumowiczek :))

* made by Durczok :)

ostatnio pojechałam do mamy po robocie po córę ... weszłam do łazienki , wyszłam , pakuję dziecko, ubieram buty ... matka się na mnie gapi i gapi - ja jej "no co się na mnie tak gapisz? :o ... a ona "no nic nie zauważyłaś? - buty Ci wypastowałam" :lol: :lol: :lol: ... ma zjechane na punkcie butów od zawsze :wink:

ja nie przywiązuję wagi ... w zasadzie buty moje są w kolorze brązowym w przecierki więc ja tam różnicy nie zauważam :roll: ... staram się kupować obuwie i ciuchy nie wymagające ode mnie marnowania czasu na prasowanie czy extra zajmujące czyszczenie :wink: :D

Mam to szczęście, że pracuję w wolnym zawodzie, a nie obsłudze klienta, bo ja to z tych, co to nigdy nie przewidzą jak sie im włosy ułożą, zawsze w jakieś błoto wlezą i ramiączko im poleci w najmniej spodziewanym momencie.

Od dziecka to mam i nie ma nic wspólnego z niechlujstwem czy zaniedbaniem. Sprawdziłam - im więcej pracy włożę w to, żeby elegancko wyglądać, tym gorzej mi to wychodzi.

Taka karma ;-)

A co do dress code to najciekawsze obserwacje miewam w sezonie letnim w kościele ;-) I bynajmniej nie dotyczą nastolatek i bynajmniej nie tylko szczupłych ;-)

Wole nie wsiadać do pociągu bylejakiego ;)

Natomiast cieszę się, że nie jestem:

a) kobietą,

b) gejem

:o

Bo po tym dzisiejszym przeglądzie zasobów wpadłbym w depresję. Wprawdzie nie szata (zasadniczo) zdobi człowieka, ale w konsternację wprawiają mnie:

- czarne garnitury z rana,

- królujący poliester,

- kołnierzyki o najmniej dwa numery za duże,

- workowate marynarki,

- krawaty do pępka,

- brudne poobcierane buty,

- pomięte nawet chyba skarpetki,

- ...

[/b]

Wyluzuj. Bill Gates chodzi w swetrze.

Zaufania bynajmniej nie budza przelukrowani faceci w nieskazitelnych garniturkach i blyszczacych butach.

ostatnio podobne rozważania prowadziłam po wizycie w teatrze.

znaczy na spektaklu :)

przekrój stylów - przeważał jednak zupełnie casual, od czasu do czasu lekko elegancko , a teatralnie-wieczorowo w zupełnym zaniku.

sama jestem z tych co raczej w dżinsach latają - ale myślę że są miejsca i okazje że warto się postarać :)

ja nie przywiązuję wagi ... w zasadzie buty moje są w kolorze brązowym w przecierki więc ja tam różnicy nie zauważam :roll: ... staram się kupować obuwie i ciuchy nie wymagające ode mnie marnowania czasu na prasowanie czy extra zajmujące czyszczenie :wink: :D

amen :D

i obym nigdy nie musiała pracować w zawodzie wymagającym mundurku

Znaczy wysoko zajdzie ;)

Pamiętasz jak nasz poprzedni premier wyglądał ?