Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki cementowo wapienne

Recommended Posts

• 1 month później...
Po ile idzie metr tynku cementowo wapiennego?

Mam brygade, ktora wykonuje tynki cementowo wapienne po 12zł za metr kwadratowy

Według mnie to rewelacyjna cena, ale pod warunkiem, że rzeczywiście znają się na robocie. Rozumiem, że mówimy o tynkach cem-wap zacieranych piaskiem kwarcowym? Ja przy ilości 1000m2 utargowałam cenę 20zł/m2 (robocizna), którą uważałam za bardzo konkurencyjną. Pamiętajmy o tym, że tynki te przed malowaniem należy jeszcze przeszlifować (np. pacą z drobniutkim papierem ściernym).

Tynki prezentują się znakomicie! Do ich robienia panowie wykorzystują cement ożarowski kl. 1 i wapno Bielik z Trzuskawicy.

Co do tego które zdrowsze nie mam pojęcia - wydaje mi się, że jedne i drugie są oddychające i zdrowe, zdolne do odbierania nadmiaru wilgoci z powietrza. Róznica polega na wytrzymałości - wytrzymalsze są cem-wap.

Pozdrawiam,

Blanka

Witam mam pytanie w sprawie piasku kwarcowego. Otóż wszystkie ekipy których się pytałam o zastosowanie piasku kwarcowego odpowiadały,że nie slyszały o nim :roll:

Czy możesz wyjaśnić w którym dokładnie momencie był u Ciebie zastosowany i o jakim granulacie?

Z góry dziękuję za odpowiedż

• 2 years później...