darsalam 23.04.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Powiedzcie mi jak wyliczali u was powierzchnie do otynkowania-chodzi mi o okna,drzwi?Wliczają to czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 23.04.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Powiedzcie mi jak wyliczali u was powierzchnie do otynkowania-chodzi mi o okna,drzwi?Wliczają to czy nie? Drzwi były wliczane - w sumie nie wiem dlaczego, okna tak - jeśli były robione glify, jeśli nie - powierzchnię okien odliczali. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 01.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, czy mozecie napisac ile czego idzie na tynki cementowo wapienne, chodzi mi o ile piasku na zarzutke, ile kwarcowego i cementu. Interesuje mnie szczegonie kwestia piasku kwarcowego ze wzgledu na koszty. z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 08.06.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Dajcie namiary na sprawdzoną ekipę do tynków cem-wap, bez materiału (okolice Warszawy)- bo ci umówieni nie pojawili się. Ciekawe ile teraz chcą za takie tynki.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 08.06.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Po ile idzie metr tynku cementowo wapiennego? Mam brygade, ktora wykonuje tynki cementowo wapienne po 12zł za metr kwadratowy Według mnie to rewelacyjna cena, ale pod warunkiem, że rzeczywiście znają się na robocie. Rozumiem, że mówimy o tynkach cem-wap zacieranych piaskiem kwarcowym? Ja przy ilości 1000m2 utargowałam cenę 20zł/m2 (robocizna), którą uważałam za bardzo konkurencyjną. Pamiętajmy o tym, że tynki te przed malowaniem należy jeszcze przeszlifować (np. pacą z drobniutkim papierem ściernym). Tynki prezentują się znakomicie! Do ich robienia panowie wykorzystują cement ożarowski kl. 1 i wapno Bielik z Trzuskawicy. Co do tego które zdrowsze nie mam pojęcia - wydaje mi się, że jedne i drugie są oddychające i zdrowe, zdolne do odbierania nadmiaru wilgoci z powietrza. Róznica polega na wytrzymałości - wytrzymalsze są cem-wap. Pozdrawiam, Blanka Witam mam pytanie w sprawie piasku kwarcowego. Otóż wszystkie ekipy których się pytałam o zastosowanie piasku kwarcowego odpowiadały,że nie slyszały o nim Czy możesz wyjaśnić w którym dokładnie momencie był u Ciebie zastosowany i o jakim granulacie? Z góry dziękuję za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.06.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Dajcie namiary na sprawdzoną ekipę do tynków cem-wap, bez materiału (okolice Warszawy)- bo ci umówieni nie pojawili się. Ciekawe ile teraz chcą za takie tynki.Z góry dziękuję. 17zł/m2 - tynki maszynowe z gotowych mieszanek,np. "Baumit","Maxit" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kay2012 23.03.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Przymierzam się do tynkowania mechanicznego.Jaką mieszankę zastosować.Agregat nie jest przystosowany do gotowych mieszanek.Jaką proporcję mam przyjąć ?? Z góry dzięki wielkie za odp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts