AGR 26.03.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Czy ktoś z Państwa może mi pomóc oszacować z grubsza ile może/powinno kosztować okopanie, osuszenie, odgrzybienie i położenie izolacji poziomych i pionowych piwnicy starego domu? Krótko mówiąc adaptacja do funkcji mieszkalnej. Jej powierzchnia to ok. 50m2 i wysokość 210cm. Nie mogę się dokopać do żadnego cennika takich usług nawet za metr kwadratowy.Za każdą informację serdecznie dziękuję! G. Ps. Może znajdzie się również ktoś z Trójmiasta lub okolic kto się na tym zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Czy ktoś z Państwa może mi pomóc oszacować z grubsza ile może/powinno kosztować okopanie, osuszenie, odgrzybienie i położenie izolacji poziomych i pionowych piwnicy starego domu? Krótko mówiąc adaptacja do funkcji mieszkalnej. Jej powierzchnia to ok. 50m2 i wysokość 210cm. Nie mogę się dokopać do żadnego cennika takich usług nawet za metr kwadratowy. Za każdą informację serdecznie dziękuję! G. Ps. Może znajdzie się również ktoś z Trójmiasta lub okolic kto się na tym zna? obawiam się że... DUŻO.. U nas samo odkopanie (ręczne) i docieplenie ścian piwnic (nie było problemów z grzybem czyli odpadło nam skuwanie zagrzybionych tynków wewn. itd.) kosztowało 250 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGR 27.03.2009 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Bardo dziękuję! Na razie otrzymałem ofertę na poziomie ponad 450zł netto za m2 samego odkopania i izolacj co wydało mi się wysoką kwotą i dlatego badam temat. 250 zł przy tym nie wygląda tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtworle 16.04.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 bynajmniej przy konwencjonalnym osuszaniu takie koszty nie są specjalnie wygórowane bo pomijają infrastrukturę w okół budynku i koszt jej przywrócenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matrix 08.09.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Cena izolacji pionowej z wykopaniem wykopu zależy od wielu czynników: uzbrojenie terenu, odtworzenie nawierzchni np. z kostki, zamknięcie pasa ruchu, rodzaju gruntu np.margiel, koniecznośc wymiany gruntu np. gruz w wykopie -nie możność zagęszczenia ziemi bez uszkodzenia izolacji, głębokości wykopu- wykop umocniony lub nie. itd. Cena może wynieść od 200 złotych ( złota rączka tylko z łopatą bez zagęszczrki, bez rachunku i bez gwarancji, lekka ziemia w wykopie, płytko) do 700-800 złotych/m2 netto rachunek, kosztorys na KRN i wymiana gruntu. Izolacje poziome od 200 złotych netto m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojte 02.06.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Mnie pomógł Meister Drops, którego polecili mi dobrzy znajomi. Facet co prawda starszy ale solidny. Jasno i uczciwie postawił sprawę. Przyjechał, zobaczyć robotę i wyjaśnił w czym rzecz. Miał 100 procent racji. Założył nową izolację poziomą pod istniejący dom, oraz wykonał izolację pionową. Za izolację pionową zapłaciłem 165 zł/ m2 a za izolację poziomą pod murami 210 zł/m2 Oferty firm były znacznie droższe bo za pionową chcieli 320 zł/m2 a za podcięcie murów i założenie izolacji 550 zł/ m2kontakt do niego to: [email protected]Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tor-Osu 16.10.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 No dokładnie ceny zaczynają się od 300 do nawet 1000 zł. Trzeba szukać solidnej firmy w okolicy - wtedy zawsze można negocjować cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts