Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osuszanie piwnic, izolacje poziome i pionowe, odgrzybianie

AGR

Recommended Posts

Czy ktoś z Państwa może mi pomóc oszacować z grubsza ile może/powinno kosztować okopanie, osuszenie, odgrzybienie i położenie izolacji poziomych i pionowych piwnicy starego domu? Krótko mówiąc adaptacja do funkcji mieszkalnej. Jej powierzchnia to ok. 50m2 i wysokość 210cm. Nie mogę się dokopać do żadnego cennika takich usług nawet za metr kwadratowy.

Za każdą informację serdecznie dziękuję!

G.

Ps. Może znajdzie się również ktoś z Trójmiasta lub okolic kto się na tym zna?

Czy ktoś z Państwa może mi pomóc oszacować z grubsza ile może/powinno kosztować okopanie, osuszenie, odgrzybienie i położenie izolacji poziomych i pionowych piwnicy starego domu? Krótko mówiąc adaptacja do funkcji mieszkalnej. Jej powierzchnia to ok. 50m2 i wysokość 210cm. Nie mogę się dokopać do żadnego cennika takich usług nawet za metr kwadratowy.

Za każdą informację serdecznie dziękuję!

G.

Ps. Może znajdzie się również ktoś z Trójmiasta lub okolic kto się na tym zna?

obawiam się że... DUŻO..

U nas samo odkopanie (ręczne) i docieplenie ścian piwnic (nie było problemów z grzybem czyli odpadło nam skuwanie zagrzybionych tynków wewn. itd.) kosztowało 250 zł/m2.

Bardo dziękuję! Na razie otrzymałem ofertę na poziomie ponad 450zł netto za m2 samego odkopania i izolacj co wydało mi się wysoką kwotą i dlatego badam temat. 250 zł przy tym nie wygląda tak źle.

• 3 weeks później...
  • 4 months później...

Cena izolacji pionowej z wykopaniem wykopu zależy od wielu czynników: uzbrojenie terenu, odtworzenie nawierzchni np. z kostki, zamknięcie pasa ruchu, rodzaju gruntu np.margiel, koniecznośc wymiany gruntu np. gruz w wykopie -nie możność zagęszczenia ziemi bez uszkodzenia izolacji, głębokości wykopu- wykop umocniony lub nie. itd. Cena może wynieść od 200 złotych ( złota rączka tylko z łopatą bez zagęszczrki, bez rachunku i bez gwarancji, lekka ziemia w wykopie, płytko) do 700-800 złotych/m2 netto rachunek, kosztorys na KRN i wymiana gruntu.

Izolacje poziome od 200 złotych netto m2

• 3 years później...

Mnie pomógł Meister Drops, którego polecili mi dobrzy znajomi. Facet co prawda starszy ale solidny. Jasno i uczciwie postawił sprawę. Przyjechał, zobaczyć robotę i wyjaśnił w czym rzecz. Miał 100 procent racji. Założył nową izolację poziomą pod istniejący dom, oraz wykonał izolację pionową. Za izolację pionową zapłaciłem 165 zł/ m2 a za izolację poziomą pod murami 210 zł/m2

Oferty firm były znacznie droższe bo za pionową chcieli 320 zł/m2 a za podcięcie murów i założenie izolacji 550 zł/ m2

kontakt do niego to: [email protected]

Warto.

• 4 months później...