sonny 26.03.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 witam serdecznie jakis czas temu w tvp3 widzialem urzadzenia do szlifowania gladzi. ogolnie podzielone zostaly na 3 grupy. do 1 zaliczyc trzeba urzadzenia mechaniczno-elektryczne na wyciagu zwane zyrafami. 2 grupa to szlifierki reczne /oscylacyjne jesli dobrze pamietam/ i w koncu 3 grupa pace z mozliwoscia podlaczenia do odkurzacza przemyslowego. oczywiscie pozostale 2 grupy czyli 1 i 2 rowniez mozna podlaczyc do odkurzacza przemyslowego, ale mnie najbardziej zaciekawila ta 3 grupa, a raczej samo w sobie urzadzenie. byla to specjalna paca z otworami i koncowka do podlaczenia do odkurzacza przemyslowego. spodziewam sie ze to wlasnie urzadzenie bedzie najtanszym z pozostalych ale dokladnie nie wiem jak sie ono nazywa oraz gdzie i za ile moglbym go kupic. gdybyscie Panstwo mieli takie informacje to prosze o cenne informacje lub linki do tego urzadzenia. dziekuje i pozdrawiam serdcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 26.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ja sobie nie wyobrażam szlifowania takim urządzeniem, może sam cekol na łączynach jak ktos zaciaga same łączyny.U mnie ostatnia fazą przed szlifowaniem jest zaciaganie masą finiszową, jest to masa kóra szlifuje papierem o gradacji 220, wystarczy pare razy mocniej packa poszlifować w jednym miejscu i sie przeciera.Więc taka maszyną gdzie nie ma sie wyczucia pewnie bym ją starł całkowicie.Owszem do twardzszych gładzi sie nadaje ale i tak podejrzewam że kefekt po takim sszlifowaniu jest kiepski.Żarówka 100 na przewodzie i packa to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 27.03.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ja kupiłem szlifierke oscylacyjną w leroy merlin za 60 zł, podłączam swój odkurzacz przemysłowy i super sie szlifuje, dużo lepiej niż ręcznie z 3 powodów. Po pierwsze duuuużo mniej wysiłku, po 2 bezpyłowo, po 3 moim zdaniem jest znaczniej dokładniej, ponieważ odkurzacz odciąga cały pył ze ściany i widać dużo więcej szczegółów, które trzeba doszlifować. Stosowałem to do gipsu Stabil finish PG 41, oraz sheetrock superfinish, czyli do twardych i miękkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts