Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Siedlce i okolice

marsed

Recommended Posts

• Odpowiedzi 292
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie będą podobne, tylko ciemne i cały czas czekam az się zrobią :-? :roll:

Cześć,

Długo już czekasz?

Masz jeszcze jakieś "braki" w swoim domu poza drzwiami, albo coś jeszcze do dopieszczenia?

Miłego dnia :)

ojjj, długo czekam, długo. Od października chyba :roll:

Tylko teraz mocno się nie upominam bo kasa sie skończyła. Ja długo czekam więc i firma poczeka na zapłatę (robię drzwi na zamówienie).

A w domu brakuje mi bardzo dużo jeszcze.

-dach nad garażem

-podbitka

-taras, schody przed domem

-kostka

z drobiazgów: rolety, zasłony, meble (stół i kanapy)

- oświetlenie (ani jednej docelowej lampy nie mam :wink: )

I pewnie jeszcze kilka większych lub mniejszych rzeczy. Ale mieszkac mi to nie przeszkadza :D

Jutro będa drzwi. A juz straciłam niemal nadzieję, ze kiedykolwiek to nastąpi :D :wink:

Oby były takie jak miały być :/ I mam nadzieję że wszystko będzie dobrze pasowało.

Jeszcze trochę do zrobienia Ci zostało, ale najważniejsze to już mieszkać, resztę powoli się wykończy. Ja też chce na razie robić to, co pozwoli mi się wprowadzić jak najszybciej.

Pozdrawiam

Jutro będa drzwi. A juz straciłam niemal nadzieję, ze kiedykolwiek to nastąpi :D :wink:

Oby były takie jak miały być :/

nawet lepsze. Miały byc sosnowe ale w ramach zadośćuczynienia za oczekiwanie będą dębowe po bardzo dobrej cenie :wink:

Już się nie mogę doczekac, moze uda mi się wyjechac z pracy i zobaczyć :D

Witam!

Jestem świerzakiem na forum.

Będę dobudowywać swój domek do domu rodziców. Mam już muraży ale papiery jesze w powijakach. Architekt jest, geodeta jest ale jeszcze działka nie pomierzona. Planuję budowę na wiosnę-lato.

Plan dobudowy to ok 100m2 tj dużą kuchnia, kotłownia , spiżarnia, 4 pokoje i łazienka.

Aneta-we strasznie dużo jak dla mnie. wiem , takie są ceny kosmiczne za wszystko ale po Twoich schodach widać,ze nie oszczędzaliście i widać ,ze gust macie "bogaty" :wink: Dom pewnie też duży i działka pewnie droga, reasumując dużo, ja tyle pieniędzy nie ma i dlatego musi być taniej. U mnie też tylko, lub aż :D dobudowa to też inaczej.

Aneta dzięki za link. Pytałam Was bo tam są ludzie z całej Pl więc też ceny za robociznę rózne.

Aneta-we strasznie dużo jak dla mnie. wiem , takie są ceny kosmiczne za wszystko ale po Twoich schodach widać,ze nie oszczędzaliście i widać ,ze gust macie "bogaty" :wink: Dom pewnie też duży i działka pewnie droga, reasumując dużo, ja tyle pieniędzy nie ma i dlatego musi być taniej. U mnie też tylko, lub aż :D dobudowa to też inaczej.

Aneta dzięki za link. Pytałam Was bo tam są ludzie z całej Pl więc też ceny za robociznę rózne.

u nas dużo było własnej pracy w wykończeniówce. Ekipa postawiła ściany, wstawiła okna, zrobiła tynki i wylewki. A nie wylewki na dole robilismy sami.

Potem prawie wszystko sami.

Nie oszczędzałam mocno na tym co ma przetrwac lata: podłoga na dole, kuchnia, szafy, schody, drzwi.

Łazienki mamy bez bajerów, farby zwykły dulux.

Działkę kupilsmy laaata temu.

A teraz został nam kredyt i własne miejsce prawie w lesie :wink:

Jesli dużo jestescie zrobić sami to koszty bardzo się zmniejsza. Ale to tez w tamtym watku jest, prawda?

Szkoda, ze Anetina nie zagląda ju ztak często - mogłaby Ci pewnie doradzic- postawiła dom i nie wydała fortuny. A to wielka sztuka :wink:

Aneta-we Poczytałam wątek pod tym linkiem co dałaś i aż spadłam z fotela !!!! Boze skąd Ci ludzie maja tyle kasy??... z banku zapewne :lol: Ja też myślę o kredycie ale nie tak olbrzymim jak niekturzy muszą brać jeśli dom kosztuje 400 tyś.

Robota własna... cóż ja nauczyciel a mąż geodeta nie pracujący w zawodzie i dwoje malutkich dzieci poniżej 2 roku życia... robota włąsna to moze pomalowanie ścian :lol: :lol:

Aneta-we Poczytałam wątek pod tym linkiem co dałaś i aż spadłam z fotela !!!! Boze skąd Ci ludzie maja tyle kasy??... z banku zapewne :lol: Ja też myślę o kredycie ale nie tak olbrzymim jak niekturzy muszą brać jeśli dom kosztuje 400 tyś.

Robota własna... cóż ja nauczyciel a mąż geodeta nie pracujący w zawodzie i dwoje malutkich dzieci poniżej 2 roku życia... robota włąsna to moze pomalowanie ścian :lol: :lol:

u mnie bardzo dużo zrobił tez tata. Położył wszędzie glazure i terakotę. Gipsowanie i malowanie ścian to tez kupa kasy jak sie bierze fachowca.

Ocieplenie poddasza można zrobic samemu.

Wiesz, niektórzy biorą kredyt, sprzedają mieszkanie.

Trzeba przemyslec pewne sprawy i działać. :wink:

aneta-we niestety nie mam w bliskiej rodzinie nikogo kto umie układć gresy czy gipsować :cry: a co do kasy ... no cóż mam trochę gotówki a reszta to kredyt ale ja i tak nie będę całości od razu wykańczać bo np. pokoje dzieci są na razie nie potrzebne ani ich łazienka.

Aneta powiedz jak jest z dachami ? Ile zapłaciłas za robocizne za swój i jaki jest?

Aneta powiedz jak jest z dachami ? Ile zapłaciłas za robocizne za swój i jaki jest?

pojęcia nie mam, to było tak dawno.

Jak przyjedzie dzis mój mąż to postaram sie pamiętac i zapytac.

Asika, jesli masz ochote to przespaceruj się do nas w weekend to sobie z Ł. pogadzasz. Ja co do cen, kredytów i płatności noga jestem :oops:

Bo wiesz ja wiem tyle, że dach mam zielony :wink: , z blachodachówki.

jak jest z dachami ? Ile zapłaciłas za robocizne za swój i jaki jest?

Cześć,

wieczorem postaram się sprawdzić w swoich zapisakach ile zapłaciłem za materiał na dach i ile za robociznę. U mnie też jest blachodachówka, dach kładłem dwa lata temu więc ceny też już mogą być trochę nieaktualne.

Sprawdzę też ile mnie wyszedł SSZ.

Powodzenia w budowaniu.

Pozdrawiam

Ps. Ja buduje w Domanicach, więc prawie codziennie przejeżdżam Domanicaką, Twój dom widać z ulicy?