maribor 07.05.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam Serdecznie Wszystkich, Mam działkę budowlaną w Siedlcach na ulicy Topolowej. Projekt domu indywidualny. Złożyłem pod koniec kwietnia wniosek o pozwolenie na budowę i czekam na akceptację – maksymalnie 65dni. Teraz poszukuje sprawdzonej ekipy do wybudowania domu. Jeśli możecie kogoś polecić to bardzo proszę dajcie namiary.Dom będzie z Porotherm 30 P+W, strop Teriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmx 12.05.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Poszukuje instalatora do wykonania rekuperacji. Czy ktoś może polecic jakiegos sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumi 17.05.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) Witam wszystkich jest tu świeży i mam pytanko o formalności krok po kroku przed budową domu . zaznaczę że projekt już mam działkę też ,w łupinach gmina wiśniew Edytowane 17 Maja 2010 przez rumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clontraf 18.05.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witaj, To będziesz budował niedaleko ode mnie, czasami jeżdżę do Domanic przez Wiśniew i Łupiny. Kiedy planujesz ruszyć z budową?A co do formalności, ja przechodziłem to jakieś 3 lata temu i powiem Ci że już jakoś mi to wyleciało z głowy. Pewne jest że będzie i tak potrzebował kierownika budowy, więc poszukaj sobie kogoś, dogadaj się z nim, a wtedy on już Ci powie co i jak masz dalej robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maribor 18.05.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Jeśli masz działkę i projekt.To teraz pytanie, czy Twoja działka jest budowlana?I czy ta działka znajduję się na terenie dla którego jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego?Polecam stronę:http://www.dom.pl/finanse-i-formalnosci/krok-po-kroku-czyli-jak-zalatwic-formalnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumi 18.05.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Działka jest budowlana ,bo na niej stoi już dom , a że jest spora to zmieści się i drugi . Mam zamiar ruszyc z budową w pszyszłym roku na wiosnę , ale powolutku zbieram info żeby wiedziec co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia4623 26.05.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Z jakiego materiału budowaliście swoje domki? Myślę nad tym dosć długo i nie mogę sie zdecydować: Porotherm, Ytong, zwykły pustak? Z ilu warstw? Może ktoś ma jakieś argumeny za i przeciw, chętnie poczytam. Pozdrawiam budujących i wybudowanychAnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clontraf 27.05.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam, U mnie jest pustak ( Suporex ) i 15 cm styropianu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kates 29.05.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Z jakiego materiału budowaliście swoje domki? Myślę nad tym dosć długo i nie mogę sie zdecydować: Porotherm, Ytong, zwykły pustak? Z ilu warstw? Może ktoś ma jakieś argumeny za i przeciw, chętnie poczytam. Pozdrawiam budujących i wybudowanych Anka witam my stawiamy z ceramiki z Lewkowa podobno Porotherm jest sztucznie barwiony dlatego ma taki równiutki kolor Lewkowo jest to naturalny wypał... no ale każdy buduje z czego uważa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia4623 29.05.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 clontraf, kates - dzieki za opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 30.05.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam!my budowaliśmy z : max lewkowo 30 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maribor 01.06.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 A ja wybrałem, jak już wcześniej pisałem Porotherm 30 P+W W pustakach Porotherm 30 szczeliny ustawione są dłuższym bokiem równolegle do lica ściany, natomiast w Porotherm 25 szczeliny są prostopadłe do lica ściany. Kiedyś gdzieś czytałem, że takie ustawienie szczelin jak w Porotherm 25 jest niekorzystne. Nie ukrywam, że zastanawiam się jeszcze na zamianie Porotherm 30 P+W na Maxa - grubości 28,8 cm ale słyszałem, że max wymiarów nie trzyma. Ile głów tyle pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia4623 03.06.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witajcie, Ja jeszcze nie zdecydowałam się na materiał, jest tego bardzo dużo, opinie bardzo różne- ale czas mnie goni. Dostałam wreszcie pozwolenie na budowe. W lipcu planujemy wystartowac na działce. Udało się skompletowac ekipę! Poszukuje baraku na działkę do przechowywania sprzętu. Chętnie odkupię po jakiejś budowie w okolicy Siedlec. Dziękuje wszystkim za uwagi dot. materiału budowlanego. PozdrawiamAnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 03.06.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 GRATULUJE pozwolenia na budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 13.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 H A L O ! co taka cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 14.06.2010 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 H A L O ! co taka cisza? cisza przed burzą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clontraf 15.06.2010 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, Od tygodnia już mieszkamy w nowym domu. Jeszcze zostało do zrobienia trochę "drobiazgów" w środku i duuużooo na działce, ale już mieszkamy i cieszymy się nowym domem. Andzia4623 , ja będę miał garaż blaszany do sprzedania ( na mojej budowie dobrze służył ), ale pewnie dopiero za jakieś dwa tygodnie. Na razie jeszcze mam w nim trochę gratów. Jak możesz trochę poczekać i jesteś zainteresowana to pisz na PRIV, graż jest w Domanicach. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 15.06.2010 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 clontraf, GRATULACJE Co tam drobiazgi? Ważne, ze u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clontraf 16.06.2010 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Dzięki :* Dzisiaj stolarze mają kończyć schody, bo na razie są bez barierek i poręczy. Wczoraj zrobiliśmy odbiór kominiarski, a w sobotę wybieramy się do Warszawy na większe zakupy Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 16.06.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 czyli prace pełna para . A jest gdzies Twój dziennik? Chwalisz się gdzieś fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts