Lulu_di 26.08.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam i ja My jesteśmy na etapie załatwiania warunków zabudowy na działce w Teodorowie, bo okazało się to konieczne by uzyskać kredyt hipoteczny. Działka jeszcze nie jest nasza (wpłacona jedynie zaliczka i wstępny akt notarialny) a my już musieliśmy wystąpić o warunki przyłącza do sieci elek. i o warunki zabudowy do gminy Dziwne to wszystko ... ale pewnie to dopiero początek mego 'zdziwienia' podczas przygody z budowaniem, hehe Mam nadzieję że w końcu uzyskamy kredyt i zaczniemy spokojnie myśleć o dalszym etapie. Czy ktoś może z Teodorowa tu zagląda?? Pozdrawiamy grupę siedlecką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 27.08.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Pozdrawiamy grupę siedlecką! i ja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bita21 27.08.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Lulu_di Witamy Cię gorąco Gratuluję zakupu działki, my nadal szukamy Koniecznie zdawaj nam tu relacje jak Ci idzie załatwianie spraw urzędowych. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 27.08.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witamy witamy ................. Szumi2 , Lulu_di miło mi poznać nowych budowniczych.......... pochwalcie się co budujecie . Lulu_di jeszcze nie raz się zdziwisz jakie rzeczy trzeba wiedzieć i planowac jak jeszcze nie ma domu, np: na etapie kończenia fundamentów trzeba znać cały rozkład sanitariatów na parterze łącznie z umiejscowieniem zlewu w kuchni , jak chcesz mieć cokół z cegieł klinkierowych to również na etapie fundamentów trzeba mieć wybrany kolor dachu, bo to musi jakoś pasować przecież.................... przykładów jest cała masa. finlandia ktoś z Olszyca podobno robi schody super, zaraz poszukam namiarów, tylko nie wiem czy samonośne (samonośne - czy to znaczy że same zaniosą na piętro ? ) U mnie ściany parteru na ukończeniu........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 27.08.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 schody : DREW-MAX Olszyc Włościański 28 http://www.stolarnia-drewmax.pl namiary podała forumowa koleżanka z okolic Lublina , jaki z tego wniosek? - pod latarnią najciemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 27.08.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A moze znacie jakiegoś godnego polecenia producenta schodów samonośnych działającego w tym regionie? ja brałam pod uwagę te firmę: LARECO 17-300 Siemiatycze ul. Kościuszki 69 tel.(+48) 85/ 655 34 46 faks. (+48) 85/ 655 37 23 http://www.lareco.pl/schody2 Niestety, nie wiem jak jest z jakością. Na stronce wygląda fajnie Aha, może przydadzą Ci się namiary na Pana, który nam robił schody. Bardzo dokładny, dotrzymał terminu. Wszystko było ok. SCHODY, Krzysztof Kamiński 08-110 Siedlce, Stok Lacki, ul. Różana 5 tel.503173048 e-mail:kamiń[email protected] Nam robił dreniane stopnie do betonowych schodów ale pamiętam, że na kompie pokazywał różne schody. I jego prace mogę polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 27.08.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 U mnie ściany parteru na ukończeniu........... super http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/brawa.gif, idziecie pełną parą do przodu. Widac juz DOM, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lulu_di 27.08.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witamy witamy ................. Szumi2 , Lulu_di miło mi poznać nowych budowniczych.......... pochwalcie się co budujecie . Lulu_di jeszcze nie raz się zdziwisz jakie rzeczy trzeba wiedzieć i planowac jak jeszcze nie ma domu, np: na etapie kończenia fundamentów trzeba znać cały rozkład sanitariatów na parterze łącznie z umiejscowieniem zlewu w kuchni , jak chcesz mieć cokół z cegieł klinkierowych to również na etapie fundamentów trzeba mieć wybrany kolor dachu, bo to musi jakoś pasować przecież.................... przykładów jest cała masa. Matko święta ! W sumie logiczne, ale mega ciężkie w realizacji, to tak jakby zaczynać pisać książkę od ostatniego zdania Czyli co? .. trzeba uruchamiać jakieś programy 3D do oglądania wnętrz i jakoś próbować to wszystko 'zobaczyć' i zaplanować za wczasu. A ja myślałam, że sobie poszaleję designersko jak już te ściany staną, a tu figa... A budować jeszcze nie do końca wiemy co będziemy, na pewno nie duży domek do max 140m, mocno przeszklony od południa, chyba wygra murowany, bo dlugo myśleliśmy o balach prostokątnych, marzy mi się energooszczędny, ale czy taki będzie, czas pokaże Póki co Maciek w brzuchu Lulu_di Witamy Cię gorąco Gratuluję zakupu działki, my nadal szukamy Koniecznie zdawaj nam tu relacje jak Ci idzie załatwianie spraw urzędowych. Powodzenia Witam i ja ! Ja też rozglądałam się za działkami w Stoku, za stacją benzynową w lewo (jadąc od Siedlec) pod lasem - śliiiiiczne miejsce, ale jakoś nic tam nie znalazłam. Nam zależało na min 1500m2 - jokoś działka na wsi powinna dawać troszkę przestrzeni, a w Stoku sprzedają po 1000m większość i są droższe niż w Teodorowie, więc na większą to nawet nas nie stać. A historia naszej działki jest długa, ale na szczęście szczęsliwie zakończona (pod warunkiem że ten kredyt w koncu dostaniemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 28.08.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Lulu_di uruchamiaj te 3D uruchmiaj , jak jesteś taka zdolna to możesz i mi też zrobić wizualizacje Może możesz polecić jakiś program..? Jak wylewają chudziak na zakończenie fundamntów to w ten beton wkładane są wyjścia kanalizacyjne , zlew w kuchni to jeszcze można trochę przesunąć ale sedesu czy bidetu to chyba już nie, także zastanawiaj się zawczasu gdzie co ma być. Strasznie to trudne przed,chwilą to przerabiałam, dlatego w łazience mam 2 wyjścia na sedes , bo nie wiem jeszcze ile zajmie mi natrysk. aneta-we widać już trochę ,widać, w piwnicy można zamieszkać jakby co , drzwi jeszcze nie ma ale zawsze jakiś karton się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.08.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Dzięki za namiary na schody- o DREW MAXie nie słyszałem.. aż dziwne, bo jak widać - robią ładne rzeczy. A może ich nawet widzialem tylko nie wiedziałem ze to "oni" ? O schody pytał mnie znajomy.. ja zawsze polecałem katalog takiej międzynarodowej firmy RINTAL - jako źródło inspiracji i sprawdzonych rozwiązań. A samonośne to takie, które nie mają konstrukcji betonowej a są niezależne - tzn. cały ciężar oparty na swojej konstrukcji, przez co są z reguły droższe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.08.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A jednak! Pochwaliłem DREWMAX za "ładne rzeczy" mając w pamięciu zdjęcie imponujących drzwi zamieszczone w ich galerii ... tymczasem przeglądałem wczoraj swoje zdjęcia i znalazłem te same drzwi.. na targach w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szumi2 03.09.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witamy witamy ................. Szumi2 , Lulu_di miło mi poznać nowych budowniczych.......... pochwalcie się co budujecie . Hej! Budujemy Ptysia 2G z pracowni Dominanta. Przekopaliśmy się przez tony projektów, a Ptysia poleciła nam koleżanka. Trafiła w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kates 05.09.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam i ja ! Ja też rozglądałam się za działkami w Stoku, za stacją benzynową w lewo (jadąc od Siedlec) pod lasem - śliiiiiczne miejsce, ale jakoś nic tam nie znalazłam. Nam zależało na min 1500m2 - jokoś działka na wsi powinna dawać troszkę przestrzeni, a w Stoku sprzedają po 1000m większość i są droższe niż w Teodorowie, więc na większą to nawet nas nie stać. A historia naszej działki jest długa, ale na szczęście szczęsliwie zakończona (pod warunkiem że ten kredyt w koncu dostaniemy) hej ! właśnie tam pod lasem w Stoku jest moja działka i obok jeszcze jedna do sprzedania około 1400-1500 m śliczna bo kwadratowa jeśli Cię jeszcze interesuje to daj znac podam nr do sprzedających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kates 05.09.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Szumi2 mój projekt to Lawenda z Horyzontu, zaczynam budowę w Stoku Lackim za CPN właśnie po lewej stronie pod laskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bita21 05.09.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 kates czy moglabym poprosic o namiary na ta dzialke w Stoku Lackim?? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 05.09.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 pochwalcie się co budujecie . my mamy mocno przerobiony projekt z Archonu: Dom w Dziewannie. Praktycznie to budujemy indywidualny projekt. A właściwie to wybudowalismy, teraz wykańczamy i w paździeniku czeka nas przeprowadzka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kates 05.09.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 kates czy moglabym poprosic o namiary na ta dzialke w Stoku Lackim?? Dzieki 667982635 taki telefon jest podany w tygodniku działka przy piaskowej 40 x38,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 08.09.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Hej, jak tam postępy u Was? U mnie w tamtym tygodniu poleciał pierwszy dym z komina http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/dance.gif Mam schody, niedługo może będzie też barierka. Ogólnie wszystko "się robi" ale kiedy się zrobi, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 08.09.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 ODKUPIĘ STEMPLE O DŁUGOŚCI 3,5M. (ponad 20 szt.)lub proszę o info, gdzie mogłabym je dostać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.09.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Hej, jak tam postępy u Was? Nikt się nie chwali??? Cisza tu taka, że az strach a to dopiero lato się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts