Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Siedlce i okolice

marsed

Recommended Posts

Witam i ja :lol:

My jesteśmy na etapie załatwiania warunków zabudowy na działce w Teodorowie, bo okazało się to konieczne by uzyskać kredyt hipoteczny. Działka jeszcze nie jest nasza (wpłacona jedynie zaliczka i wstępny akt notarialny) a my już musieliśmy wystąpić o warunki przyłącza do sieci elek. i o warunki zabudowy do gminy :-?

Dziwne to wszystko ... ale pewnie to dopiero początek mego 'zdziwienia' podczas przygody z budowaniem, hehe

Mam nadzieję że w końcu uzyskamy kredyt i zaczniemy spokojnie myśleć o dalszym etapie.

Czy ktoś może z Teodorowa tu zagląda??

Pozdrawiamy grupę siedlecką!

• Odpowiedzi 292
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy witamy ................. :D

Szumi2 , Lulu_di miło mi poznać nowych budowniczych..........

pochwalcie się co budujecie .

Lulu_di jeszcze nie raz się zdziwisz jakie rzeczy trzeba wiedzieć i planowac jak jeszcze nie ma domu, np: na etapie kończenia fundamentów trzeba znać cały rozkład sanitariatów na parterze łącznie z umiejscowieniem zlewu w kuchni , jak chcesz mieć cokół z cegieł klinkierowych to również na etapie fundamentów trzeba mieć wybrany kolor dachu, bo to musi jakoś pasować przecież.................... przykładów jest cała masa.

finlandia ktoś z Olszyca podobno robi schody super, zaraz poszukam namiarów, tylko nie wiem czy samonośne (samonośne - czy to znaczy że same zaniosą na piętro ? 8) )

U mnie ściany parteru na ukończeniu...........

A moze znacie jakiegoś godnego polecenia producenta schodów samonośnych działającego w tym regionie?

ja brałam pod uwagę te firmę:

LARECO

17-300 Siemiatycze

ul. Kościuszki 69

tel.(+48) 85/ 655 34 46

faks. (+48) 85/ 655 37 23

http://www.lareco.pl/schody2

Niestety, nie wiem jak jest z jakością. Na stronce wygląda fajnie :roll:

Aha, może przydadzą Ci się namiary na Pana, który nam robił schody. Bardzo dokładny, dotrzymał terminu. Wszystko było ok.

SCHODY, Krzysztof Kamiński

08-110 Siedlce, Stok Lacki, ul. Różana 5

tel.503173048

e-mail:kamiń[email protected]

Nam robił dreniane stopnie do betonowych schodów ale pamiętam, że na kompie pokazywał różne schody. I jego prace mogę polecic. :)

Witamy witamy ................. :D

Szumi2 , Lulu_di miło mi poznać nowych budowniczych..........

pochwalcie się co budujecie .

Lulu_di jeszcze nie raz się zdziwisz jakie rzeczy trzeba wiedzieć i planowac jak jeszcze nie ma domu, np: na etapie kończenia fundamentów trzeba znać cały rozkład sanitariatów na parterze łącznie z umiejscowieniem zlewu w kuchni , jak chcesz mieć cokół z cegieł klinkierowych to również na etapie fundamentów trzeba mieć wybrany kolor dachu, bo to musi jakoś pasować przecież.................... przykładów jest cała masa.

Matko święta :o ! W sumie logiczne, ale mega ciężkie w realizacji, to tak jakby zaczynać pisać książkę od ostatniego zdania :wink:

Czyli co? .. trzeba uruchamiać jakieś programy 3D do oglądania wnętrz i jakoś próbować to wszystko 'zobaczyć' i zaplanować za wczasu. A ja myślałam, że sobie poszaleję designersko jak już te ściany staną, a tu figa...

A budować jeszcze nie do końca wiemy co będziemy, na pewno nie duży domek do max 140m, mocno przeszklony od południa, chyba wygra murowany, bo dlugo myśleliśmy o balach prostokątnych, marzy mi się energooszczędny, ale czy taki będzie, czas pokaże :p Póki co Maciek w brzuchu :wink:

Lulu_di Witamy Cię gorąco :D

Gratuluję zakupu działki, my nadal szukamy :cry:

Koniecznie zdawaj nam tu relacje jak Ci idzie załatwianie spraw urzędowych. Powodzenia :p

Witam i ja ! Ja też rozglądałam się za działkami w Stoku, za stacją benzynową w lewo (jadąc od Siedlec) pod lasem - śliiiiiczne miejsce, ale jakoś nic tam nie znalazłam. Nam zależało na min 1500m2 - jokoś działka na wsi powinna dawać troszkę przestrzeni, a w Stoku sprzedają po 1000m większość i są droższe niż w Teodorowie, więc na większą to nawet nas nie stać.

A historia naszej działki jest długa, ale na szczęście szczęsliwie zakończona (pod warunkiem że ten kredyt w koncu dostaniemy) :wink:

Lulu_di uruchamiaj te 3D uruchmiaj , jak jesteś taka zdolna to możesz i mi też zrobić wizualizacje :wink:

Może możesz polecić jakiś program..?

Jak wylewają chudziak na zakończenie fundamntów to w ten beton wkładane są wyjścia kanalizacyjne , zlew w kuchni to jeszcze można trochę przesunąć ale sedesu czy bidetu to chyba już nie, także zastanawiaj się zawczasu gdzie co ma być.

Strasznie to trudne przed,chwilą to przerabiałam, dlatego w łazience mam 2 wyjścia na sedes 8) , bo nie wiem jeszcze ile zajmie mi natrysk.

aneta-we widać już trochę ,widać, w piwnicy można zamieszkać jakby co , drzwi jeszcze nie ma ale zawsze jakiś karton się znajdzie :D

Dzięki za namiary na schody- o DREW MAXie nie słyszałem.. aż dziwne, bo jak widać - robią ładne rzeczy. A może ich nawet widzialem tylko nie wiedziałem ze to "oni" ? :D

O schody pytał mnie znajomy.. ja zawsze polecałem katalog takiej międzynarodowej firmy RINTAL - jako źródło inspiracji i sprawdzonych rozwiązań.

A samonośne to takie, które nie mają konstrukcji betonowej a są niezależne - tzn. cały ciężar oparty na swojej konstrukcji, przez co są z reguły droższe..

A jednak! Pochwaliłem DREWMAX za "ładne rzeczy" mając w pamięciu zdjęcie imponujących drzwi zamieszczone w ich galerii ...

tymczasem przeglądałem wczoraj swoje zdjęcia i znalazłem te same drzwi.. na targach w Poznaniu :D

Witam i ja ! Ja też rozglądałam się za działkami w Stoku, za stacją benzynową w lewo (jadąc od Siedlec) pod lasem - śliiiiiczne miejsce, ale jakoś nic tam nie znalazłam. Nam zależało na min 1500m2 - jokoś działka na wsi powinna dawać troszkę przestrzeni, a w Stoku sprzedają po 1000m większość i są droższe niż w Teodorowie, więc na większą to nawet nas nie stać.

A historia naszej działki jest długa, ale na szczęście szczęsliwie zakończona (pod warunkiem że ten kredyt w koncu dostaniemy) :wink:

hej !

właśnie tam pod lasem w Stoku jest moja działka i obok jeszcze jedna do sprzedania około 1400-1500 m śliczna bo kwadratowa jeśli Cię jeszcze interesuje to daj znac podam nr do sprzedających :D