Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Następny odcinek w dzienniku :o

Ja poniekąd wiem kim są moi sąsiedzi. Z jednej strony mam za sąsiada znajomego z forum. Tylko żaden z obecnych sąsiadów nie planuje na razie budowy. A na naszej uliczce buduje się kilka domów a kilka już jest ale są to głównie letniska. Kilku dalszych sąsiadów poznaliśmy. Do trzech mamy nawet telefony. Jedna sąsiadka jest bardzo intrygująca bo to pani seksuolog (także dziennikarka), lekko zakręcona, ma domek letniskowy i przepiękną dużą działkę i co najważniejsze zna bardzo dużo osób w okolicy.

Jedno co mnie martwi to wiek przyszłych sąsiadów (tych co mieszkają, budują się) to raczej emeryci :roll:

Następny odcinek w dzienniku

nie ma za co! użyłem środków przymusu bezpośredniego. Wygrzebałem w necie zdjęcie Barranka i nauczyłem się photoshopa. Potem pokazałem Barrankowi co mogę. teraz odcinki będą pojawiały się regularnie, będą błyskotliwe i uroczo konkretne.

Następny odcinek w dzienniku

nie ma za co! użyłem środków przymusu bezpośredniego. Wygrzebałem w necie zdjęcie Barranka i nauczyłem się photoshopa. Potem pokazałem Barrankowi co mogę. teraz odcinki będą pojawiały się regularnie, będą błyskotliwe i uroczo konkretne.

I on ma napisane FORUMOWICZ WIELKI SERCEM. :o :o :o

Ja też osobiście uważam, że to kpina ale Redakcja nie zgodziła się na tytuł, który zaproponowałem. Odmawiając wyrażono nadzieję, że wkrótce mnie ktoś złapie i umieści w ośrodku dla obłąkanych gdzie moje miejsce więc zostało to wielkie serce.

Ja też osobiście uważam, że to kpina ale Redakcja nie zgodziła się na tytuł, który zaproponowałem. Odmawiając wyrażono nadzieję, że wkrótce mnie ktoś złapie i umieści w ośrodku dla obłąkanych gdzie moje miejsce więc zostało to wielkie serce.

I wielkie narzędzia przymusu bezpośredniego :D

A z tym ośrodkiem to wiesz, możesz mieć rację :wink: Każdy musi odnależć swoje miejsce na ziemi

To ja, tesciowa. W związku z ostatnim odcinkiem Dziennika mam coś do dodania. Otóż w momencie kupowania działki barranek zapewne nie wiedział, że zdolność do przyciągania dobrych sąsiadów, ba, sąsiadów na wagę złota, pani barrankowa ma po prostu w genach. Bowiem już jej przyjściu na świat kibicowali zza ściany naszego malutkiego mieszkanka Dobrzy Sąsiedzi, a po przeprowadzce do ciut większego wystarczyła krótka awaria windy, żeby w taszczeniu wózka pomogła mi Sąsiadka Znakomita. Miała ona córeczkę tylko o parę miesięcy starszą od pani barrankowej i od tej chwili obie panienki (oraz ich matki) zawarły przyjaźń, którą przypieczętowała wspólna nauka chodzenia oraz sztuki negocjacji w kwestii pewnego łabędzia na kółkach, a zwieńczył ślub córki SZ z kolegą pani b. A kiedy po kilku latach przenieśliśmy się do obecnego mieszkania, z którego wyprowadzimy się tylko nogami do przodu, znów trafiliśmy na Sąsiadów Doskonałych, z którymi bez jednego konfliktu dzielimy przyblokowy ogródek od lat trzydziestu! Także i sama pani b., z tego, co wiem, w każdym ze swoich licznych mieszkań miała dobrych sąsiadów, więc kiedy przyszło do planowania tego najważniejszego siedliska, po prostu nie mogło być inaczej. Nie i nie.

Hejhej

Gosiek, ino się wgryzamy w głąb i to tylko w miejscu, gdzie będzie jeszcze przynajmniej pół metra ziemi nawiezione, bo właściwie pod samym tarasem. Tak więc trzeba będzie pi razy drzwi pamiętać, gdzie jest sonda i to tyle, żadnych specjalnych problemów z nasadzeniami nie powinno być na szczęcie. Gorzej jak jest kolektor poziomy, wtedy trzeba trochę uważać.

A jutro wchodzi zdun, tralalala, jutro wchodzi zdun :D. W drugiej połowie października trzeba będzie zrobić jakąś imprezkę z cyklu: Ogniu krocz za mną, byle nie za daleko...

I teściowej dzień dobry osobiste i dedykowane :D