barranki2 18.01.2010 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dzień dobry tym co za nami tęsknili, nie tęsknili i innym, którym było to całkowicie obojętne. Z good news prasa podaje, że Dziś jest najgorszy dzień w roku. Otóżdziś, w poniedziałek 18 stycznia, wypada tzw. Blue Monday, czyli wyjątkowo smutny poniedziałek. Z wyliczeń psychologów wynika, że mamy dziś wszystkiego dosyć: ubolewamy na brak pieniędzy, dotykające nas choroby oraz na całe zło świata. Przygnębiający poniedziałek został wybrany – po wielu wyliczeniach - jako dzień, w którym kumulują się wszystkie niekorzystne zdarzenia: niskie nasłonecznienie, świadomość niedotrzymania postanowień noworocznych, a także czas, który upłynął od Bożego Narodzenia, gdy kończą się terminy płatności pożyczek związanych z zakupami świątecznymi. Pojęcie wprowadził w 2004 r. Cliff Arnall z Cardiff University, który za pomocą wzoru matematycznego uwzględniającego czynniki meteorologiczne, psychologiczne i ekonomiczne wyznaczył najbardziej depresyjny dzień w roku, który wypada na poniedziałek w trzeciej dekadzie stycznia. To wszystko wyjaśnia, nieprawdaż? A tak poza tym to grzanie kiedyś będzie, na razie została zamówiona pompa, która w jakimś nie dającym się jeszcze przewidzieć momencie na przełomie stycznia i lutego opuści fabrykę w Grodzisku Maz., przejedzie pod płotem firmy, która będzie ją montować, uda się majestatycznie do centralnego magazynu w Szwecji, skąd zostanie wydana w celu zrealizowania zamówienia z Polski, i wróci z tej Szwecji nieomal w to samo miejsce, z którego wyjechała. Podobno z logiki scentralizowanego łańcucha logistycznego tak jest prościej i taniej. Przewiezienie pompy kilkaset metrów pomiędzy fabryką a firmą mogłoby rozerwać łańcuch i stworzyć groźny wyłom w systemie dystrybucji. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.01.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jaki Amen tu kałach by się zdał i to w najbardziej depresyjnym dniu roku jak to dobrze, je w końcu widać WAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.01.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 jak to dobrze, je w końcu widać WAS Wystarczyło odchuchać szybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.01.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 jak to dobrze, je w końcu widać WAS Wystarczyło odchuchać szybkę to miało być że ale już widzę WAS a wyglądałam do tej pory i nicccccccccccc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.01.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 To wynika z faz, może księżyca? Raz się chce, a ra nie chce nawet zaglądać na forum. Jak się nie wszystko układa jak powinno a jednocześnie na kilku frontach roboty tyle że naprawdę nie wiadomo, kiedy to wszystko obrobić, a co gorsza na wymierne skutki częsci z tych operacji trzeba poczekać cierpliwie, to naprawdę się już nie chce dokładać sobie jeszcze jednego czasopożeracza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.01.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 hmm, właśnie korektę robię ... więc co i rusz muszę się odstresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 18.01.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 to dołóżcie sobie czasoumilacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.01.2010 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 to dołóżcie sobie czasoumilacza Jest jedna taka, co jakiś czas przychodzi i liże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 18.01.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 to dołóżcie sobie czasoumilacza Jest jedna taka, co jakiś czas przychodzi i liże bry to pewnie ta co jej nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 ja miałam dzisiaj naprawde świetny humor, dokąd mój mąz 4 razy z rzedu nie zapytał mnie dlaczego jestem zdenerwowana, a ja za każdym razem mówiłam, ze nie jestem i w koncu jak zapytał po raz czwarty to juz faktycznie byłam zdenerwowana i to na maxa.A w kwestii formalnej mam zapytanie dlaczegoż niebieski kojarzy się z deprechą?Czyżby moje dziecie było chronicznie zdepresione jak mówi, ze pokój ma byc niebieski i cały dom też? Barranki jesteście prawdziwymi szczęściarzami, ponieważ, wasza pompa będzie od urpodzenia obiezyświatem, a po udanych wojażach wróci do swojego domu, by osiąść na stałe w rodzimym gruncie, a Wy pokochacie ją jeszcze bardziej niż kiedykolwiek, bo poznacie jej wielką wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 to dołóżcie sobie czasoumilacza Jest jedna taka, co jakiś czas przychodzi i liże bry to pewnie ta co jej nie lubię Kamyk no co ty jakiś dziwny jestes.Ewenement normalnie, po co nam lizaczki kupowałes? Nie po to zebyśmy trenowały przed Walentynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.01.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 to dołóżcie sobie czasoumilacza Jest jedna taka, co jakiś czas przychodzi i liże bry to pewnie ta co jej nie lubię Kamyk no co ty jakiś dziwny jestes.Ewenement normalnie, po co nam lizaczki kupowałes? Nie po to zebyśmy trenowały przed Walentynkami? Kamyk, nie lubisz, bo musiałbyś zabiegać o pieszczoty... A jak gdzie indziej nie musisz, to po cóż się męczyć A pompa obieżyświat... Tiaaa, już mamy rekuobieżyświata, też się najeździł, chociaż akurat on nie urodził się w Polsce. Ale co się przejechał , to jego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 mata juz reku? mój co prawda patiota ma być, ale narazie tylko marzyć mi o nim pozostaje, ech zyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.01.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 mata juz reku? mój co prawda patiota ma być, ale narazie tylko marzyć mi o nim pozostaje, ech zyć Reku to było już w sierpniu... Bo musieliśmy zamknąć umowę z rekuperatorami.pl. Więc sobie wisi na razie i pręży dumną klatę. Takie muskularne zwirzątko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 o masz, zapomniałam faktycznie byłam wtedy zielona z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.01.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Czesc Baranki marnotrawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.01.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 no faktycznie się odkopały cze Wykopaliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.01.2010 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ha! http://www.barranki.com/slides/zzzzzzzzz%20ulicy.jpg Pojazd odebraliśmy z warsztatu. Znaczy z ASO, bo to leasing i jeszcze się trzeba starać. Ten to pojazd, co to w sylwestra (opis masakry gdzieś tam powyżej) powiedział nam papa. To był alternator. Ale najpierw zaczęło się od wyszarpania pojazdu z zaspy za pomocą lawety. Broniła się, ale nic dziwnego, stała w wielkiej białej kupie od sylwestra. w międzyczasie umał akumulator. I zniknęły hamulce. Znaczy okazały się zniknięte. Z przeglądem wyszło ponad 4000. Masakra.Ale i tak mogło być gorzej. Na początek pan zadzwonił i mówi - alternator, bardzo proszę, oryginalny by Opel - 3300. Ale może być i regenerowany, proponujemy gdzieś za tysiaka. No więc ja w robocie do netu, wygrzebałem nowy, może bez jakiś szczególnych znaczków, ale za 600. Z gwarancją. Potem pan dzwoni i mówi, że akumulator oczywiście kaput, ale jak by nie mógł być kaput po wyssaniu energii podczas sylwestrowej podróży i spędzeniu blisko 3 tygodni w zaspie... Pan mówi - już moge wkladać oryginalny akumulator, 650 proszę bardzo, a ja oczywiście, nie dziękuję, nie muszę mieć oryginalnego by Opel. Kupując Vartę zaoszczędziłem 250 zł. Ale jednak się zmieniło, kiedyś w ASO byłoby nie do pomyślenia, żeby własne części dostarczać. Ale generalnie rąbią na całego. Pan się dopatrzył, że już coś stukota w kole, za przeproszeniem, dwumasowym, i w związku z tym on oczywiście proponuje że będą robić od ręki, razem ze sprzęgłem, bo trzeba razem, jak barszcz tanio będzie, 6500. - Ile??? - 6500. Robimy?- Panie kochany, nie robimy, bo bym musiał do wiosny u was samochód zostawić i uciułać żeby go wykupić. A co aż tyle kosztuje?- No, samo koło dwumasowe, wiem pan, to 3500. Więc ja od razu do internetu, grzebię co to za cholera to koło dwumasowe, znalazłem. Najtańsze, ale markowe, na wiecznej promocji, 1570 zł. I jeszcze inne za 2000. Powiedziałem panu. Pan się zdziwił. Naprawdę się zdziwił, mówi, niech pan w tej cenie bierze na zapas. Ale na jaki zapas, skoro nas z całej kasy oskubali?Trzeba to wszystko sprawdzać, bo jak widać, przycinają nas na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Z letka licząc zaoszczędziłeś jakieś 5 koła, co w wolnym tłumaczeniu znaczy 3 koła dwumasowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 20.01.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ja p..rdolę sqbneli na maxa alternator można naprawić (nie zawsze trzeba go wymieniać)akumulator naładować najpierw dopiero póżniej wymieniać,koło dwumasowe nie jest to część która często się psuje normalnie pojechali na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts