Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha!

http://www.barranki.com/slides/zzzzzzzzz%20ulicy.jpg

Pojazd odebraliśmy z warsztatu. Znaczy z ASO, bo to leasing i jeszcze się trzeba starać. Ten to pojazd, co to w sylwestra (opis masakry gdzieś tam powyżej) powiedział nam papa. To był alternator.

Ale najpierw zaczęło się od wyszarpania pojazdu z zaspy za pomocą lawety. Broniła się, ale nic dziwnego, stała w wielkiej białej kupie od sylwestra. w międzyczasie umał akumulator. I zniknęły hamulce. Znaczy okazały się zniknięte. Z przeglądem wyszło ponad 4000. Masakra.

Ale i tak mogło być gorzej. Na początek pan zadzwonił i mówi - alternator, bardzo proszę, oryginalny by Opel - 3300. Ale może być i regenerowany, proponujemy gdzieś za tysiaka. No więc ja w robocie do netu, wygrzebałem nowy, może bez jakiś szczególnych znaczków, ale za 600. Z gwarancją. Potem pan dzwoni i mówi, że akumulator oczywiście kaput, ale jak by nie mógł być kaput po wyssaniu energii podczas sylwestrowej podróży i spędzeniu blisko 3 tygodni w zaspie... Pan mówi - już moge wkladać oryginalny akumulator, 650 proszę bardzo, a ja oczywiście, nie dziękuję, nie muszę mieć oryginalnego by Opel. Kupując Vartę zaoszczędziłem 250 zł. Ale jednak się zmieniło, kiedyś w ASO byłoby nie do pomyślenia, żeby własne części dostarczać.

Ale generalnie rąbią na całego. Pan się dopatrzył, że już coś stukota w kole, za przeproszeniem, dwumasowym, i w związku z tym on oczywiście proponuje że będą robić od ręki, razem ze sprzęgłem, bo trzeba razem, jak barszcz tanio będzie, 6500.

- Ile???

- 6500. Robimy?

- Panie kochany, nie robimy, bo bym musiał do wiosny u was samochód zostawić i uciułać żeby go wykupić. A co aż tyle kosztuje?

- No, samo koło dwumasowe, wiem pan, to 3500.

Więc ja od razu do internetu, grzebię co to za cholera to koło dwumasowe, znalazłem. Najtańsze, ale markowe, na wiecznej promocji, 1570 zł. I jeszcze inne za 2000. Powiedziałem panu. Pan się zdziwił. Naprawdę się zdziwił, mówi, niech pan w tej cenie bierze na zapas. Ale na jaki zapas, skoro nas z całej kasy oskubali?

Trzeba to wszystko sprawdzać, bo jak widać, przycinają nas na maksa.

O matko chyba zacznę bardzie szanownego małżonka doceniać 8)

Czeeeeść

• 3 weeks później...

Witajcie,

Właśnie pozachwycałam się Waszym domem :D i łazienką z mozaiką :D

Oooo i PC z pionowymi odwiertami macie :D - świetnie, jak coś to będę pytać, bo również taką planujemy :wink:

Mam jeszcze małe pytanko, jakiej wielkości macie to niedzielone okno (zdaje się, ze to kuchnia)? ono jest otwieralne?

http://img32.imageshack.us/img32/6322/mmpi24769606076973359.jpg

I jeszcze poproszę o wymiary tego okna - ono jest uchylno-otwierane?

http://img692.imageshack.us/img692/4775/mmpi55064144056416916.jpg

Pytam dlatego, że ciągle myślę o naszych "dużych" oknach w domu i zastanawiam się, czy nie za duże te płaszczyzny szyb i czy łatwo się je zamyka... bo może lepiej będzie je po prostu zrobić dzielone... :roll:

• 3 weeks później...

Spokojnych, zdrowych, pełnych radości Świąt Wielkiejnocy :)

Spełnienia wszystkich marzeń, osiągnięcia wszystkich szczytów i ziszczenia wszystkich planów :)

http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/sz/68l.gif

życzy Neferka z rodziną :)

Ja łażę szukam....a tu dziewczyny już wygrzebały z otchłani ;)

NAJWESELSZYCH

http://th.interia.pl/40,b628d45041153177/jajo_wielkanocne.jpg

...............................................................................................................

O matko malko :-) A co tu się porobiło? My nie rozumieć, nie wiedzieć, bać się, co gdzie jest, jak poginęło, co się z tym wszystkim robi i dlaczego? Ja w ogóle nie wiem, czy my się umiemy tym posługiwać?

Kochani, wszystkim, wszystkim wesołych poświąt z naszych zakopków. Może uda nam się choć trochę odkopać, bo widzimy, że nie da się wam tak zniknąć, bo to od razu jakiś płacz i szuranie zębów. Dziękujemy wszystkim, co jeszcze o nas choć troszku myślą. Malka, szczególne głaski :-)... Musimy się zorientować, o co tu w ogóle chodzi. To kepserymemtalnie napisał barranek ja

Witajcie,

Właśnie pozachwycałam się Waszym domem :D i łazienką z mozaiką :D

Oooo i PC z pionowymi odwiertami macie :D - świetnie, jak coś to będę pytać, bo również taką planujemy :wink:

Pytaj, pytaj, bo - w tajemnicy powiem - albo w tym, albo w przyszłym tygodniu będą nam montować samo PC i ma być rozruch - juuuupppppiiiiiii! W związku z tym będziemy strasznie mądrzy :-). Domek przetryzmał zimę bez ogrzewania, no to wiosną go zaczniemy podgrzewać...

Mam jeszcze małe pytanko, jakiej wielkości macie to niedzielone okno (zdaje się, ze to kuchnia)? ono jest otwieralne?

http://img32.imageshack.us/img32/6322/mmpi24769606076973359.jpg

To niedzielone okno jest fixem, 180x150 ma ono.

I jeszcze poproszę o wymiary tego okna - ono jest uchylno-otwierane?

http://img692.imageshack.us/img692/4775/mmpi55064144056416916.jpg

A to ma 160x235 proszę pani. Ono jest tylko otwierane, ale z blokadą w klamce, co jest nieprawdopodobnie pożytecznym rozwiązaniem. Trochę żałuję, że nie zrobiliśmy tak, jak mają sąsiedzi, czyli 180-tek, ale z drugiej strony trochę by się nam podziały popaprały... Coś za coś.

Pytam dlatego, że ciągle myślę o naszych "dużych" oknach w domu i zastanawiam się, czy nie za duże te płaszczyzny szyb i czy łatwo się je zamyka... bo może lepiej będzie je po prostu zrobić dzielone... :roll:

No dobrze, tak przemyciłem tę wiadomość w odpowiedziach dla Basi, ale powiem to i na froncie. Nasza PC już czeka u naszego Jacka, już wyjechała z Grodziska, odwiedziła Szwecję i powróciła z powrotem do Grodziska i albo pod koniec tego, albo na początku przyszłego tygodnia w domu pojawi się ciepła woda i ciepła podłoga.... :-) Ajajajajaj....

Kochani, i powiedzcie jak komu mądremu, gdzie to wszystko jest pochowane, te wszystkie komenty, dzienniki, co niegdyś od razu było widać, że ktoś się wpisał i jakoś to było proste i oczywiste. A teraz to nowoczesność w domu i w zagrodzie tylko nawet nie wiem, jak przyciągnąć dziennik we właściwe miejsce w tym profilu. Ech, zmiany, zmiany...

:lol2::lol2::lol2: o jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee wróciły kudłate :lol2::lol2::lol2:

dziennik i swoje komenty masz w stopce ,a reszty musisz szukać.......ale nie sam(a)....my pomożemy :)