Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

Kto zapomniał, ten zapomniał - na ten przykład ciągle mi się czkacie, tylko utrudniony dostęp do netu i nawał pracy nie daje mi czasu by Was nagabywać. poprzednie próby spełzły na niczym. Kiedyś byłam u Grąbczewskich co to wiedzą co w trawie piszczy i gdybym miała więcej czasu pojechałabym Was szukać ale i tak co najwyżej bym bagna pooglądała ;) Rasia dzięki za kopa co Barranki2 wykopał :)

A mnie dziś gaz podłączyli... tak jakby bo licznik w skrzynce podepną może za miesiąc, może za dwa :bash: a mieszkam i myję się w lodowatej wodzie ;)

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie nic nie podłączyli, ale i tak się ciesze, że włochate mordy widzę:)

A to błoto to takie wcale nie głupie...ochhhhhhhh Altocumulus Woodstock można zrobić :D

Książka powiadasz...woooooowwwwwwwwwwwwwwwww

Zaklepuję 2 egzemplarz :)

Jeeeeeeeeesu jak się ciszę,że Was widze :) :) :) :)

Jeszcze Wasz cieplny nabytek Ildefonsem potraktuję :)

"stoi samotna pompa

w ulicy chryzopompa

przy placu

z rury gęba delfina

dawny świat przypomina

lecz na co ?

czasem przyjdzie słowacki

zamyśli się odfrunie

nawet nie dotknie

czasem list od drużbackiej

zresztą wrony i gacki

samotnie ( owszem samotnie )

uliczka jak sen kurzy

a księżyc taki duży

na poprzek

żałobne szumią tuje

pompy nikt nie pompuje

niedobrze

czasem czarnoksiężnicy

przystaną w tej ulicy

z gwiazdą heroda

poszepcą zrobią swoje

lecz pompie pompie mojej

jakaż wygoda

więc śni się nocą pompie

ze wodnik z nieba zstąpił

i wreszcie

ryms-pyms i woda leci

i księżyc w niebie świeci

jak pierścień

są aktualne sprawy

kraj taki jest ciekawy

według jerzego

a mnie ta pompa po co ?

ta pompa dniem i nocą

dlaczego

( nie wiem )

dlaczego ?

stoi samotna pompa..."

Wydrukujemy i włożymy do skrzyneczki zamiast instrukcji obsługi :-). Malka, masz jak w banku numer 2, a w ogóle to może w końcu jakoś skuteczniej byśmy koło ciebie przejechali? Tylko musisz telefon odbierać :-). Maybeeeeeee next week. Ale to zobaczymy.

Aaaaaa, gosiek, dzięki za kominiarza, był boski, ale chyba by nam się nie zmieścił w wyłaz dachowy :-)

Kominiarz faktycznie boski ale on chyba taki zaoczny raczej, pewno ma mniejszych do łażenia przez wyłazy ;)

Jeziorka wylewała wszędzie wokół - pola zalała, działki na przeciwko i nam z 1/3 ogrodu i pod parkanem stała, i wystraszyła nas na tyle, że auta wyciągnęliśmy na drugą stronę domu i straż miejska jeździła, i jeszcze jakieś różne inne ważne ekipy były, kiwały głowami, mówiły - groźnie to wygląda - przywieźli pół wywrotki ziemi ale bez worków :cool: i narady sąsiedzkie pod płotem mieliśmy, i przyjechali jacyś co sobie samochód myli na naszej drodze-rzece ... się działo, ale ogólnie nie zalało ino śmierdziało potem :(

To dobrze...

A nam się udało pozyskać w miarę tanio ziemię - na razie dziś i jutro przyjedzie pięć czteroosiowych, trzydziestoparotonowych potworów - to w skali wyrównywania terenu kropelka (czy ktoś widział kropelkę co waży 150 ton? :rolleyes:), ale będzie już można conieco powyrównywać na poletku i może już nie będzie tak strasznie kałużaście - w tym roku tak naprawdę nasza działka ani przez dzień nie była całkiem sucha, co prawda pomogły jej zabawy z zakopywaniem studzienki do pompy, no ale tak czy inaczej bardziej było mokro niż niemokro... Jakby co, służę telefonem do gościa, oni wywożą ziemie z jakiejś dużej budowy i raz mają towar, raz nie, ale średnio jest dwa razy taniej niż normalnie, więc nawet warto poczekać.

No a od dzisiaj domek jest oficjalnie w użytkowaniu (choć na oko dalej jest budową :rolleyes:). I niech mi ktoś powie, że zawsze to, co widzisz, jest prawdą...

Aaaaa, do listy z poprzedniej strony dopisuję jeszcze niebywale okazyjnie nabyte 20 mkw mozaiki sztorcowej zwanej parkietem przemysłowym jatoba po całe 45 zeta za metr z wyprzedaży we wrocławiu, przywiezione na własnych plecach samochodem, który oświetlał gwiady, tak mu dupa siedziała. To będzie ostatecznie podłoga w górnych łazienkach... Taki kaprys.

Dyć napisałek - nic się nie zmieniło poza stanem prawnym, bo bank dar morde i trzeba było mu ją zatkać jakimś papiurem:). Plan jest trwale na koniec roku, ale nie będziemy na razie dodawać którego, żeby nie zapeszyć. Dobrosiu, na pewno (buuuuuuuuu) będziesz pierwsza, choć nie tak, oj nie tak to wszystko miało wyglądać. Ale nic to :-)